Kao prvo ,moram te pohvaliti - prvi put na ovom forumu sam imao prilike videti da tako masivno citiras Bibliju stoga sam ti lajkovao poruku mada to nikad ne radim ako nisam saglasan sa sadrzinom ...
...Kako god,i pored toga sto ti je bukvalno sve izneseno u potpuno pogresnom kontekstu sto cu dokazati u produzetku ipak je dobro sto si se konacno okrenuo Bibliji da tamo trazis odgovore o veri.
To je znak da si shvatio gde se nalaze prave informacije o hriscanstvu.
A sad hajde da pogledamo kontekst tvojih "dokaza":
Prva lekcija za svakog ko zeli proucavati Bibliju jeste ta da nauci kada je u Pismu rec o realnom stanju ili Bozjem zahtjevu ( zapovesti) a kada je rec o simbolici.
Tekst iz Otkr.6 ,9-11
je simbolicki u svakom mogucem smislu reci sto ce reci da ni jedan detalj se ne moze razumeti ili prihvatiti doslovno. Rec je o otvaranju simbolickih pecata jedan za drugim i svaki detalj je simbolicki prikaz nekog stanja u buducnosti.
Evo recimo,samo jedan stih pre toga kojeg si ti izostavio opisuje nam neki sivi konj na kojemu jashe neka osoba cije je ime smrt a za njim je dolazio pakao,( onaj isti u kojemu se kunu pravoslavni,katolici pa cak i neki "protestanti" ) .
Pa sad te pitam: DALI JE PO TEBI SMRT OSOBA ILI STANJE ???
Ako je zaista osoba kao sto se navodi u tekstu onda bato mozes navesti 9-og stiha kao realnog i da sanjas da zaista postoje duse kao sto se navodi u tekstu ali ako to nije slucaj onda bato taj tekst kojeg si citirao ima potpuno razlicit kontekst i znacaj od onog kojeg si nameravao iskoristiti u prilog tvoje tvrdnje.
Idemo dalje:
Evo tebe opet u istom stilu - citiras tekst koji je doslovno simbolicki u svakom smislu reci !
Osim toga,opet izostavljas par stihova ispred koje definisu kontekst,pocecu da verujem da ti to namerno...
Evo te citate:
Otkr.7,13.14:
"...I odgovori jedan od starješina govoreći mi: ovi obučeni u bijele haljine ko su, i otkuda dođoše?
I rekoh mu: gospodaru! ti znaš. I reče mi:
ovo su koji dođoše od nevolje velike, i opraše haljine svoje
i ubijeliše haljine svoje u krvi jagnjetovoj..."
E sad mi reci: ako li citate koje navodis opisuju stanje mrtvih na globalnom nivou sto je razumljivo jer ako li ljudi umasto duha zivotnog imaju dushu koja je svesna i aktivna pod suncem nakon smrti,onda ce to vaziti za sve ljude pocevsi od Adama i Eve pa do zadnjeg coveka koji se bude rodio i ziveo na zemlji do svrsetka ovog sveta.
To znaci da bi tamo ,u te bele haljine pred Bozjim prestolom,trebali biti i svi verni ljudi iz Starog Zaveta
ali evo problema za tebe - tekst kojeg sam naveo jasno navodi da su to "dushe onih koji su ubelili svoje haljine u KRVI JAGNJETOVE " sto nam direktno upucuje na zrtvu Bozjeg Jagnjeta - Isusa Hrista !!!
A ta zrtva,kao sto smatras da i sam znas,desila se mnogo kasnije od vremena smrti Mojsijeve,Aveljove,Avramove i t.d.
Pitanje od 1.000 000 $ za tebe:
Dali su ljudi u SZ takodje imali dushe ili je to nastalo tek u NZ nakon Hristove zrtve ?
Ovo je bitno jer u tekstu kojeg si citirao pominju se iskljucivo dushe u bele haljine koje su bile ubeljene krvlju Isusa Hrista ...!!
Dakle ?
Članovi zemaljske Crkve se nalaze u opštenju sa članovima nebeske Crkve:
Potpuno pogresan kontekst i razgledacemo ovaj tekst ( jer je zaista bitan) nakon sto rascistimo sa ovim sto sam vec naveo i dobijem odgovore na pitanja.
Dakle ?