Pravoslavni Crnogorac=Srbin

• Začetnik teme Začetnik teme rikir
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Andreavk:
...ma ja sam glupa pa verujem zvanicnoj istoriografiji i to onoj anglosaksonskoj - jesi cuo nekad za "Westermann grosser atlas zur weltgeschichte" :)

A ko salje podatke za "zvanicnu istoriografiju"?
Dr Kamenko Pasuljkovic sa univerziteta u Kragujevcu? Dr Ananije Kokoreckovic ?
Ko salje te podatke, i na osnovu cega?

Još jedan jasan pokazatelj da Crnogorci i Srbi nemaju ništa zajedničko, sem pravoslavlja.
Porijeklo, kultura, običaji, tradicija, istorija, folklor...
Sve različito.

Ovo je iz knjige Vuka Karadžića. covjeka koji je IZMISLIO Srbe ijekavce, njegov etnografski rad je inace sjajan.

http://img182.imageshack.us/img182/9119/vuketnospisi16th.jpg

Vuk o prezimenima, kod Srba, i kod Crnogoraca...

E sad pazite, ova osrbljena gospodjica koja ponosno nosi ime servusko/sebarsko/ratarsko, gospodjica napucikana od strane SANU i SPC, napucikana jer joj je tata klasicni Terazijski Crnogorac, gospodjica nosi prezime koje je staro jedno 400 godina i vise, mozda 500-600 godina!!!

Medjutim ona je uzela ponosno nacionalno ime ratarskog naroda, u kojem je najstarije prezime staro 150 godina, ni toliko kod ovih Juznih Srba, kojima su makedonska i bugarska prezimena poslije balkanskih ratova mijenjana.

E sad fino kaze Vuk, a za ovu Vukovu tvrdnju naravno imam i druge brojne dokaze, pa ko voli pokazacu mu ih!

Fino nam kazuje Vuk, da su Crnogorci stariji narod od Srba, ovih danasnjih naravno koji su uzeli ime po nekakvim srednjevjekovim SEBRIMA / RATARIMA, fino nam pokazuje da su se Crnogorci kao narod formirali prije od ovih danasnjih pseudo Srba.

vukpodrijetlo18oe.jpg

vukpodrijetlo1a4fn.jpg

Svetosavske bajke su jedine bajke na svijetu koje su proglasene za pravu istoriju!
No svi vidimo da ce doci glave narodu koji je bajke predtsavio kao svoju istoriju!

Andreavk:
...pa s obzirom da autohtono stanovnistvo sa tih prostora iza sebe nije ostavilo nikakve znacajnije artefakte po kojima bi bili zapamceni moramo se osloniti na njihove savremenike koji su to valjda bolje znali od njih - a ovi danasnji "autoriteti" mogu da tvrde da su dosli i sa Marsa a ne iz Vukovara :)

Koje autohtono stanovnistvo?
Kako se zvalo?

Znas li ti opste sto piskaras, mislis li zaista da su svetosavske bajke prava istorija?

Back