Pravoslavne ikone

Znas li ti sta je praroditeljski greh?
Znas li ti na sta su ljudi pre Hristovoga Voskrsenja bili osudjeni?
Mislis li da svi koji su ziveli pre Hrista ce biti osudjeni na vecne muke?
Ako ne?kako su spaseni?
Znas li o cemu govori Pavle u onom stihu koji sam ti naveo?

Znas li sta je to Duhovno Telo i sta ce se spojiti sa tim telom?

Filibljanima 3,21 Koji će preobraziti naše poniženo tijelo da bude jednako tijelu slave njegove, po sili da može sve sebi pokoriti. Kao sto vidis ustacemo u nase smrtno telo a posle toga cemo se preobraziti u neraspadljivo u slavu Hristovu. Ali ono isto staro telo ce se preobraziti nece nestati vec ce postati savrseno neraspadljivo

Alooo koja sekta? Ja ne pripadam ni jednoj crkvi niti verskoj organizaciji pripadam Hristu. znas kada na nekoga bacas takve izjave moras imati dokaze za to. Ja sam ti lepo napisao da je Hrist dosao u tijelu i svaki koji kaze suprotno on je antihrist, tako stoji u 2. Jovanova 1,7. Slazem se sa stihovima Hrist jeste prvenac koji je pobedio smrt ali ostatak i oni koji c ustati posle kako sam Hrist kaze:
Jovan 6,40 A ovo je volja onoga koji me posla da svaki koji vidi sina i vjeruje ga ima život vječni; i ja ću ga vaskrsnuti u pošljednji dan.
Jovan 6,44 Niko ne može doći k meni ako ga ne dovuče otac koji me posla; i ja ću ga vaskrsnuti u pošljednji dan.
Jovan 6,54 Koji jede moje tijelo i pije moju krv ima život vječni, i ja ću ga vaskrsnuti u pošljednji dan:
Do tog trenutka kao sto Sveto pismo kaze mrtvi ne znaju nista imas na nekoliko desetina mesta:
1. O carevima 2:10; 11:43; 14:20.31; 15:8; 2. Dnevnika 2:11; 26:23; Jov 14:10-12; Psalam 13:3; Jeremija 51:39.57; Danilo 12:2; Matej 9:24; Marko 5:39; Jovan 11:11-14; 1. Korinćanima 15:51.52; 2. Petrova 3:4 itd.
I nemoj vise da zloupotrebljavas reci apostola Pavla i da je poistovecujes sa crkvom koja ne drzi Bozji zakon!!!

Jedes li ti Hristovo telo i pijes li njegovu krv?

Sta ne valja ne valja sto odbacujes Hrista kao spasitelja i kao jedini nacin spasenja za vecni zivot. To je isto kao kada bi bio osudjen za ubistvo koje si ucinio, i pomiluju te a ti ne primis pomilovanje nego ga odbijes. I onda ne umires zbog Greha koji si ucinio vec zato sto nisi primio pomilovanje koje ti je dato(Isus Hrist).

Zasipas nekim citatima a ne odgovaras na pitanja.

Vidi ovo sada:

Откривење, глава 6

9. И кад отвори пети печат, видех под олтаром душе побијених за реч Божију и за сведочанство које имаху.
10. И повикаше гласом великим говорећи: Докле, Господару Свети и Истинити! Не судиш и не кајеш крв нашу на онима што живе на земљи?
11. И дане бише свакоме од њих хаљине беле, и речено им би да почину још мало времена, докле се наврше и другари њихови и браћа њихова, који ваља да буду побијени као и они.

Kako mrtvi govore sa Bogom ako su mrtvi i kako su im date haljine bele ako su mrtvi?:)

Sta ne valja ne valja sto odbacujes Hrista kao spasitelja i kao jedini nacin spasenja za vecni zivot. To je isto kao kada bi bio osudjen za ubistvo koje si ucinio, i pomiluju te a ti ne primis pomilovanje nego ga odbijes. I onda ne umires zbog Greha koji si ucinio vec zato sto nisi primio pomilovanje koje ti je dato(Isus Hrist).

Ja ne odbacujem Hrista.
A kao drugo ti odbacujes Crkvu Hristovu kojoj je data vlast da razresuje i nerazresuje grehe.

Crkva kristova je spc?
po cemu po tome sto lupate bolesnike lopatama ili sto se tucete na misama? mislim to je bas Hrist radio on je tukao onog gubavca ili slepog ili ih je izlecio. ili se tukao po zbornicama?
A taj post nije namenjen tebi vec ranjeniku:) U Pismu pise da je i Aveljova krv vikala ali je on bio mrtav tako i krv pravednih vice i trazi da ih Hrist osveti. Ali nisi mi rekao ajde logicno ko ce vaskrsnuti u 2 Hristovom dolasku? Pazi ovo u prvom vaskrsenju ce ustati i oni koji ga probodose da bi videli koga su proboli... ako su oni zivi mislim njihove duse i ako ne spavaju... zasto ce morati da ustanu da se osvedoce?

Evo ti jos jedan stih,ako ni njemu ne verujes onda sta dalje da pricamo.

Дела апостолска, глава 2

31. Предвидевши говори за васкрсење Христово да се не остави душа Његова у паклу, ни тело Његово виде труљење.

Nista tesko ,pomenuo si u onim stihovima ,pa da te pitam ?
I dakle,pijes li i jedes li krv i telo Hristovo?

Ne zato sto je to velika odluka Krstiti se znaci zavetovati svoj zivot Gospodu ili obecati.A bolje je ne obecati pa ispuniti nego suprotno kako je sam Hrist rekao u prici. A i meni ne treba Crkveno krstenje nego biblisko U ime Oca Sina i Svetoga Duha.

Evo ti jos jedan stih,ako ni njemu ne verujes onda sta dalje da pricamo.

Дела апостолска, глава 2

31. Предвидевши говори за васкрсење Христово да се не остави душа Његова у паклу, ни тело Његово виде труљење.

U orginalu nije paklu vec grobu? samo sto je Vuk krivo preveo kao i razne druge stvari kao dobar pravoslavac.. tako da taj stih samo dokazuje ono sto je bilo proreceno u starom zavetu da se njegove kosti ne lome i da telo ne vidi trulenja.

Ne zato sto je to velika odluka Krstiti se znaci zavetovati svoj zivot Gospodu ili obecati.A bolje je ne obecati pa ispuniti nego suprotno kako je sam Hrist rekao u prici. A i meni ne treba Crkveno krstenje nego biblisko U ime Oca Sina i Svetoga Duha.

Jesi li citao kako su se ljudi krstili?
Uvek ih je neko krstio,a ti li ces sam bibliski?
Kakvo je to novo krstenje?
Daj podeli sa nama da znamo i mi?

Rekao sam Biblisko krstenje koje te krstava u ime Oca Sina i Svetoga Duha. Zaranjanjem u Vodu, to je tvoja licna odluka koju donosis kada mozes da odgovaras za svoje postupke... Znas li da se Hrist krstio sa 30 godina:) A on nam je najveci primer...Svako moze da te krsti ko je U zajednici sa Hristom, Apostol Pavle kaze da je on krstavao i ako nije mu dato da to radi..

ince da ti kazem dusa duh i telo su jedno, jedno bez drugog ne moze.

Rekao sam Biblisko krstenje koje te krstava u ime Oca Sina i Svetoga Duha. Zaranjanjem u Vodu, to je tvoja licna odluka koju donosis kada mozes da odgovaras za svoje postupke... Znas li da se Hrist krstio sa 30 godina:) A on nam je najveci primer...Svako moze da te krsti ko je U zajednici sa Hristom, Apostol Pavle kaze da je on krstavao i ako nije mu dato da to radi..

ince da ti kazem dusa duh i telo su jedno, jedno bez drugog ne moze.

I ko je tebe krstio?
I znas li koja je razlika izmedju Isusovog i ostalih krstenja?

Back