Pravoslavne ikone

56.jpg

Cudo pored ikone presvete Bogorodice

Ова доле слика мислим да је приказ долазак антихриста и како че му људи поверовати

A_very_orthodox_devil.jpg

Да неко можда зна тумачење ове?Цео тај манастир је ураџен чудним стилом..
Стар је много из 11 века.

8822_1057643980299_1801867253_119915_58124_n.jpg

Poslednja izmena od moderatora:
"...ШТА ЈЕ ИКОНA?

Откровење у бојама

Преподобни Јован Дамаскин је рекао: “Икона је такође Божанствено Откровење, само што није написано словима, већ насликано бојама.” Због тога пре него што почнемо да говоримо о језику иконе треба да се дотакнемо језика Библије, језика Светог Писма.

Свети Оци тврде да у Светом Писму, како у Старом, тако и у Новом Завету сви текстови имају више нивоа. У њима се осим буквалног историјског смисла садрже и други нивои, други смислови: морално-поучни, духовно-символички и тако даље. Неки Оци налазе у њима аналогички, есхатолошки (који се односи на будуће догађаје), типолшки (у којем се одражава пророчко виђење) и други смисао који буквалне, историјске догађаје и појаве који се описују у Библији претварају у низ перспективних пророчанстава.

Свецело Свето Писмо је потчињено јединственом циљу – човековом спасењу. Библија је указивање пута од земље ка Небу, пута људске душе ка Божанству. Задатак Светог Писма и задатак иконе је да човеку помогну да нађе пут Богоопштења, да пред њим открију духовни свет. Овај циљ је условио одређени специфичан језик, како Светог Писма, тако и иконе. Због своје безграничне дубине, унутрашње величине смисла Библија се одликује посебним језиком: с једне стране овај језик је максимално лаконски, с друге – дубоко поетичан. Овде се употребљавају алегорије, символи, метафоре, метафоричне слике; њихово дешифровање нам омогућава да проникнемо у духовну суштину појава, помаже нам да угледамо човеку непознате духовне слојеве који се крију иза буквалног смисла. Неки Оци су говорили: “Колико је речи у Светом Писму толико је у њему тајни.”

Само Свето Писмо представља огроман, величанствен, заслепљујуће снежно бели глечер чији се врх види изнад површине мора, док се већи део ове огромне ледене планине налази у дубини океана, у бездану Божанствених тајни. Језик Светог Писма нам омогућава не само да видимо врх “глечера” него и да замислимо његове обрисе који су скривени од површног погледа.

Алегоријска тумачења Библије су постојала још у доба пре Христовог Рођења. Јудејско-грчки философ Филон је причајући о животу терапеута (јудејске заједнице сличне монашкој) говорио о томе да су они имали много књига које су алегоријски тумачиле Свето Писмо. Касније су свети Оци створили читаву науку тумачења Библије – егзегетику. Међу њима су свети: Атанасије Велики, Григорије Богослов, Василије Велики, Јефрем Сирин, Климент Александријски и многи други. Језик Библије има моћан, непосредан утицај на човекову душу: никакво препричавање Библије, никаква прича не може да пренесе ону унутрашњу енергију, ону духовну величину који су скривени у речима које су се излиле из срца прророка – из срца људи који су били под дејством Светог Духа. Свако препричавање Библије одмах постаје избледело, прозаично, осиромашено, и личи на Свето Писмо не више него што човекова сенка може да личи на њега самог.

Дакле, језик Светог Писма је специфичан језик, он омогућава да се у видљивим догађајима види духовно, невидљиво, оно што човеку омогућава да се дотакне, да постане саучесник другог еона – еона вечности.

Тако и икона има свој условни језик. Пред иконом и Светим Писмом стоје исти циљеви: да се кроз земаљско покаже небеско, кроз материјално – духовно; да се човек укључи у други – благодатни живот који стоји ван земаљских ограничења и категорија, да му се да могућност да дође у додир са вечношћу доживевши је у свом унутрашњем, духовном, религиозном искуству.

Како је настајала икона? По чему се она разликује од слике? Слика је уметничко приказивање; она је миметичка, односно подражавалачка: у слици уметник тежи да као у огледалу одрази реалију и стварност – што је већа сличност сматра се да је слика

боља. Међутим, икона има други, сложенији задатак – да пренесе не толико спољашњи колико унутрашњи лик човека.

Свети Оци тврде да постоји човеков невидљиви духовни лик – то је нешто као сама идеја, софијско постојање човека, његова идеална предодређеност; понекад се то назива унутрашњим логосом који живи у човеку. Дакле, пред иконом стоји задатак да пренесе унутрашњи лик, сачувавши истовремено конкретност личности и догађаја. Сложена синтеза слике миметичког (огледалског, подражавалачког) карактера и символичког лика, спој слике и хијероглифа дали су тло за стварање мистичког знаковног језика хришћанске иконе. [/B]Свети Дионисије Ареопагит када пише о свештеним сликама говори да у њима треба да постоји и сличност и несличност. Сличност човеку помаже да препозна у приказаном првообраз, а несличност истиче: првообраз не може бити приказан портретно, већ кроз одређени језик човек с њим може да дође у додир, да ка њему узнесе ум и срце, да га реално осети. Због тога је икона увек условна: икона није портрет, икона је символ небеског; икона је проналажење појава утицаја духовног света у нашем земаљском бивствовању, у нашим земаљским реалијама.

Као што знамо хришћанско богословље, богословље Источне Цркве, спаја у себи катафатику и апофатику. Катафатичност је узношење ума од нижег ка вишем кроз подобије и кроз аналогије, а апофатичност је негативно богословље; оно истиче да је Божанство неизрециво и неисказиво, да је Бог, присуствујући у свему Сам изнад свега. У икони су се одразила ова два аспекта богословља – катафатика и апофатика. Икона, показујући нам реалију духовног, истовремено говори да је сам првообраз много изнад било каквог свог приказивања.

У икони се не сусрећемо са простим метафоричким мишљењем, већ са символичким мишљењем, а символ је увек постојан. Знаковно-метафорички ликови могу да се мењају, а символ поседује одређену католичност, постојаност, и због тога верујући човек препознаје иконе насликане по канонима Православне Цркве увек, ма где да се налазе.

Ако се говори о различитим школама иконописања овде се може навести поређење са многим дијалектима једног језика. Не може се говорити о философији иконе, али се може говорити о њеном богословљу, о богословљу не као апстрактном мишљењу, него као о унутрашњем религиозном искуству. Икона је оваплоћење мистичког искуства целе Источне Православне Цркве. Понекад се икона убраја у византијску уметност – то није истинито, нетачно је, то је веома условно. Осим огромног региона Источног Римског Царства у православни свет Истока треба убројати и друге области, на пример: Закавказје, западни део Персије, где је једно време цветало хришћанство, Сирију и тако даље. Осим тога православна икона је упила, усвојила традиције Александрије и Египта, али је одатле узела само сирови материјал – требало га је оцрковити, преосмислити, исправити, одухотворити..."

Sajt: http://www.pakibitija.com/index.php?option=com_content&task=view&id=66&Itemid=39

Procitajte na sajtu jos mnogo vise i konkretnije o religioznim temama.

Богу се можемо молити свуда и на сваком месту али најпријатнија је молитва испред иконе светитеља заштитника или светитеља коме смо се заветовали...и то се молимо као својим заступницима пред Богом, тј. молимо њих да моле Бога за нас...

Matej 6,6 A ti kad se moliš, uđi u klijet svoju, i zatvorivši vrata svoja, pomoli se ocu svojemu koji je u tajnosti; i otac tvoj koji vidi tajno, platiće tebi javno.
Otkrivenje 22,8 I ja Jovan vidjeh ovo i čuh; i kad čuh i vidjeh, padoh da se poklonim na noge anđela koji mi ovo pokaza.
Otkrivenje 22,9 I reče mi: gle, nemoj, jer sam i ja sluga kao i ti i braća tvoja proroci i oni koji drže riječi proroštva knjige ove. Bogu se pokloni.
Djela apostolska 14,15 Ljudi! šta to činite? I mi smo kao i vi smrtni ljudi, koji vam propovijedamo jevanđelje da se od ovijeh lažnih stvari obratite k Bogu živome, koji stvori nebo i zemlju i more i sve što je u njima;
ko zeli razumece jasno pise da su andjeli. proroci, apostoli kao svi drugi i da se samo Bogu molimo.
Isus kada je ucio kako da se molimo nije rekao
sveta bogorodice vec:
Matej 6,9 Ovako dakle molite se vi: Oče naš koji si na nebesima, da se sveti ime tvoje;
Matej 6,10 Da dođe carstvo tvoje; da bude volja tvoja i na zemlji kao na nebu;
Matej 6,11 Hljeb naš potrebni daj nam danas;
Matej 6,12 I oprosti nam dugove naše kao i mi što opraštamo dužnicima svojijem;
Matej 6,13 I ne navedi nas u napast; no izbavi nas oda zla. Jer je tvoje carstvo, i sila, i slava vavijek. Amin.
Nigde nema ni apostola ni proroka ni svestenika a ni bogorodice....andjela..itd

Matej 6,6 A ti kad se moliš, uđi u klijet svoju, i zatvorivši vrata svoja, pomoli se ocu svojemu koji je u tajnosti; i otac tvoj koji vidi tajno, platiće tebi javno.
Otkrivenje 22,8 I ja Jovan vidjeh ovo i čuh; i kad čuh i vidjeh, padoh da se poklonim na noge anđela koji mi ovo pokaza.
Otkrivenje 22,9 I reče mi: gle, nemoj, jer sam i ja sluga kao i ti i braća tvoja proroci i oni koji drže riječi proroštva knjige ove. Bogu se pokloni.
Djela apostolska 14,15 Ljudi! šta to činite? I mi smo kao i vi smrtni ljudi, koji vam propovijedamo jevanđelje da se od ovijeh lažnih stvari obratite k Bogu živome, koji stvori nebo i zemlju i more i sve što je u njima;
ko zeli razumece jasno pise da su andjeli. proroci, apostoli kao svi drugi i da se samo Bogu molimo.
Isus kada je ucio kako da se molimo nije rekao
sveta bogorodice vec:
Matej 6,9 Ovako dakle molite se vi: Oče naš koji si na nebesima, da se sveti ime tvoje;
Matej 6,10 Da dođe carstvo tvoje; da bude volja tvoja i na zemlji kao na nebu;
Matej 6,11 Hljeb naš potrebni daj nam danas;
Matej 6,12 I oprosti nam dugove naše kao i mi što opraštamo dužnicima svojijem;
Matej 6,13 I ne navedi nas u napast; no izbavi nas oda zla. Jer je tvoje carstvo, i sila, i slava vavijek. Amin.
Nigde nema ni apostola ni proroka ni svestenika a ni bogorodice....andjela..itd

Pa nema, jer jos su bili zivi.

A drugo,ako bi ti zeleo takav da pitas nekoga predsednika ili kralja ili cara nesto,verovatno ne mozes da upadnes ispred njeg samo tako,moras biti dostojan ili poznavati nekoga ko je ugodan predsedniku ,caru,kralju pa on da se zamoli za tebe ili da te predstavi.
Zato se i molimo svetima koji su ugodili Bogu da bi ze oni zauzeli za nas.
A mozes i sam ali verovatno mi okorela srca tesko da mozemo ugoditi Bogu,pa tako znas dalje sta mislim
A ni ljudi Boziji se ne mole sami Bogu nego se Duh Sveti moli za njih uzdisajima neizrecivim.
Ili mislis da si toliko svet i dostojan kao Mojsije koji je govorio umesto naroda sa Bogom,a narod je morao da ceka i da se ne dotice Gore jer bi poginuo.
Razmisli malo.

Pa nema, jer jos su bili zivi.

A drugo,ako bi ti zeleo takav da pitas nekoga predsednika ili kralja ili cara nesto,verovatno ne mozes da upadnes ispred njeg samo tako,moras biti dostojan ili poznavati nekoga ko je ugodan predsedniku ,caru,kralju pa on da se zamoli za tebe ili da te predstavi.
Zato se i molimo svetima koji su ugodili Bogu da bi ze oni zauzeli za nas.
A mozes i sam ali verovatno mi okorela srca tesko da mozemo ugoditi Bogu,pa tako znas dalje sta mislim
A ni ljudi Boziji se ne mole sami Bogu nego se Duh Sveti moli za njih uzdisajima neizrecivim.
Ili mislis da si toliko svet i dostojan kao Mojsije koji je govorio umesto naroda sa Bogom,a narod je morao da ceka i da se ne dotice Gore jer bi poginuo.
Razmisli malo.

Izvinite ali molim vas jos jednom procitajte kome se molimo Ocu direktno jedini posrednik je Hrist a i on nam je Brat jer pisano je nema vece radosti nego da se nazovemo sinovima i kcerima Bozjim. Sto nas vec stvara u intiman deo sa Bogom jer smo njegova deca. Ako procitas malo bolje teksti iz otkrivenja videces da Andjeo Bozji govori o prorocima koji su umrli. Nema veze da li su zivi ili umrli treba se smao ocu moliti.:rtfm: tako je pisano u Svetom Pismu

Izvinite ali molim vas jos jednom procitajte kome se molimo Ocu direktno jedini posrednik je Hrist a i on nam je Brat jer pisano je nema vece radosti nego da se nazovemo sinovima i kcerima Bozjim. Sto nas vec stvara u intiman deo sa Bogom jer smo njegova deca. Ako procitas malo bolje teksti iz otkrivenja videces da Andjeo Bozji govori o prorocima koji su umrli. Nema veze da li su zivi ili umrli treba se smao ocu moliti.:rtfm: tako je pisano u Svetom Pismu

Bogu su svi zivi nema umrlih,jer je Bog,Bog zivih a ne umrlih.

Drugo,apostoli su cinili uz pomoc Boga cudesa i podizali iz mrtvih caki senka na koga je pala i koji je verovao bio je izlecen,a ti ljudi su se obracali apostolima za pomoc i bivali isceljeni a ne direkrno Bogu.
Tako da je Bog proslavio svete svoje a i dalje da ne govorim.
Naravno da se treba i Bogu da se molimo niko to i ne osporava,ali mi samo molimo i svete njegove da se zauzmu za nas,jer su mu blizi i ugodili su mu svojim delima.
Zato nemoj da se srdis i da mislis lose,seti se one Bozije,koji tebe proklinje bice proklet.

Bogu su svi zivi nema umrlih,jer je Bog,Bog zivih a ne umrlih.

Drugo,apostoli su cinili uz pomoc Boga cudesa i podizali iz mrtvih caki senka na koga je pala i koji je verovao bio je izlecen,a ti ljudi su se obracali apostolima za pomoc i bivali isceljeni a ne direkrno Bogu.
Tako da je Bog proslavio svete svoje a i dalje da ne govorim.
Naravno da se treba i Bogu da se molimo niko to i ne osporava,ali mi samo molimo i svete njegove da se zauzmu za nas,jer su mu blizi i ugodili su mu svojim delima.
Zato nemoj da se srdis i da mislis lose,seti se one Bozije,koji tebe proklinje bice proklet.
Pa ko je proklinjao, no Bog jeste Bog zivih, i sam kaze da Mrtvi ne znaju nista(price solomonove). Sta to znaci pa znaci da svi koju su umrli probudice se na dan vaskrsenja, oni spavaju tako kaze Biblija. Slavljenje svetaca je suprotnosti sa Svetim Pismom. Jer Hrist onda nije morao da umre mogao je jedan od apostola ili proroka. Samim postovanjem svetaca umanjujes znacaj Hristov i njegove zrtve a jos vise Bozje zrtve koji je dao svojega jedinorodnoga sina. Sam apostol Pavle kaze pa sta to cinite ja sam covek kao i vi. Andjeo kaze ja sam kao i ti i kao proroci ovde se govori o mrtvim prorocima. Kako ti kazes po tvojoj filozofiji njih bi trebali obozavati jer su umrli ali andje govori drugacije kaze da se samo Bogu treba klanjati. Sam Hrist je dao primer dok je bio na zemlji on sebe nije stavljao u prvi plan vec je uvek govorio tvoja volja Oce. Ja ovo ne pisem iz mrznje ili iz ljutnje vec je pisano ako vidis neko da gresi a ti ka ne pokaras krv njegovu trazicu iz tvoje ruke. Ovo pisem iz ljubavi da bi uvidio gresku, jer moliti se treba smao Bogu. A jedini most koji nas spaja sa Bogom je Hrist i njegova zrtva na krstu. Tamo nije umro Pavle, Petar, Andrija, Matej..... Nego Hrist i smao on te moze spasiti.

Pa ko je proklinjao, no Bog jeste Bog zivih, i sam kaze da Mrtvi ne znaju nista(price solomonove). Sta to znaci pa znaci da svi koju su umrli probudice se na dan vaskrsenja, oni spavaju tako kaze Biblija. Slavljenje svetaca je suprotnosti sa Svetim Pismom. Jer Hrist onda nije morao da umre mogao je jedan od apostola ili proroka. Samim postovanjem svetaca umanjujes znacaj Hristov i njegove zrtve a jos vise Bozje zrtve koji je dao svojega jedinorodnoga sina. Sam apostol Pavle kaze pa sta to cinite ja sam covek kao i vi. Andjeo kaze ja sam kao i ti i kao proroci ovde se govori o mrtvim prorocima. Kako ti kazes po tvojoj filozofiji njih bi trebali obozavati jer su umrli ali andje govori drugacije kaze da se samo Bogu treba klanjati. Sam Hrist je dao primer dok je bio na zemlji on sebe nije stavljao u prvi plan vec je uvek govorio tvoja volja Oce. Ja ovo ne pisem iz mrznje ili iz ljutnje vec je pisano ako vidis neko da gresi a ti ka ne pokaras krv njegovu trazicu iz tvoje ruke. Ovo pisem iz ljubavi da bi uvidio gresku, jer moliti se treba smao Bogu. A jedini most koji nas spaja sa Bogom je Hrist i njegova zrtva na krstu. Tamo nije umro Pavle, Petar, Andrija, Matej..... Nego Hrist i smao on te moze spasiti.

Gresis prijatelju.
Vidi ovo....

1. Петрова, глава 3

18. Јер и Христос једанпут за грехе наше пострада, праведник за неправеднике, да нас приведе к Богу, убијен, истина, бивши телом, но оживевши Духом;
19. Којим сишавши проповеда и духовима који су у тамници,

1. Петрова, глава 4
5. Они ће дати одговор Ономе који је готов да суди живима и мртвима.
6. Зато се и мiтвима проповеди јеванђеље, да приме суд по човеку телом, а по Богу да живе духом.

Dakle,kome to Hristos pripoveda?
Dusama umrlih,zar ne?
Budi razuman i ne veruj tim sektasima,jer su nihove tvrdnje oborene na vaseljenskim saborima.

Gresis prijatelju.
Vidi ovo....

1. Петрова, глава 3

18. Јер и Христос једанпут за грехе наше пострада, праведник за неправеднике, да нас приведе к Богу, убијен, истина, бивши телом, но оживевши Духом;
19. Којим сишавши проповеда и духовима који су у тамници,

1. Петрова, глава 4
6. Зато се и мiтвима проповеди јеванђеље, да приме суд по човеку телом, а по Богу да живе духом.

Dakle,kome to Hristos pripoveda?
Dusama umrlih,zar ne?
Budi razuman i ne veruj tim sektasima,jer su nihove tvrdnje oborene na vaseljenskim saborima.

Tekst je istrgnut iz konteksta. Evo celog teksta:

"19 Kojijem sišavši propovijedi i duhovima koji su u tamnici,
20 Koji nekad ne htješe da slušaju kad ih očekivaše Božije trpljenje u vrijeme Nojevo, kad se građaše kovčeg, u kome malo, to jest osam duša, ostade od vode." Pr.Pet.3,19.20

U tekstu se govori da je Isus vaskrsnut onim Duhom, koji je nekada, u Nojevo vreme, propovedao gresnicima. Sta tu ima nejasno?
Zato se i mrtvima propovedi, ili ispropoveda Jevandjelje, dok su jos bili u zivotu!
Nekima ocito treba crtati, ili namerno izvrcete pismo da bi pokusali opravdati svoja paganska ucenja, a sve na svoju pogibao.

Hvala ti sto si odgovorio za mene, a i jasno pise za vaskrsenje i o stanju mrtvih u Svetom Pismu. Mrtvi ne znaju nista... Sveto Pismo uci da je to san iz koga cemo se probuditi kada Hrist dodje samo nasa teznja treba da bude da Ustanemo u Prvom vaskrsenju.

Tekst je istrgnut iz konteksta. Evo celog teksta:

"19 Kojijem sišavši propovijedi i duhovima koji su u tamnici,
20 Koji nekad ne htješe da slušaju kad ih očekivaše Božije trpljenje u vrijeme Nojevo, kad se građaše kovčeg, u kome malo, to jest osam duša, ostade od vode." Pr.Pet.3,19.20

U tekstu se govori da je Isus vaskrsnut onim Duhom, koji je nekada, u Nojevo vreme, propovedao gresnicima. Sta tu ima nejasno?
Zato se i mrtvima propovedi, ili ispropoveda Jevandjelje, dok su jos bili u zivotu!
Nekima ocito treba crtati, ili namerno izvrcete pismo da bi pokusali opravdati svoja paganska ucenja, a sve na svoju pogibao.

Ako ti znas sta pises onda :D

1. Петрова, глава 4

Znas li ti sta je Jevandjelje?
I da je to nesto novo?
Ko je pripovedao jevandjelje u doba Nojeva?
Sta lupetas ?
Noje je pripovedao Hrista Raspetoga?:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Uzni se u pamet i citaj kako je napisano,nemoj da ti se smejemo bezveze.

Hvala ti sto si odgovorio za mene, a i jasno pise za vaskrsenje i o stanju mrtvih u Svetom Pismu. Mrtvi ne znaju nista... Sveto Pismo uci da je to san iz koga cemo se probuditi kada Hrist dodje samo nasa teznja treba da bude da Ustanemo u Prvom vaskrsenju.

A ti crni nesrecnice ponavljas kao papagaj:D

Ne dozvoli da ti sektasi pomute um,nego koristi mozak malo.

Citaj ovo:

Филибљанима посланица

светог апостола Павла

Глава 1
20. Као што чекам и надам се да се ни у чему нећу постидети, него да ће се и сад као свагда са сваком слободом Христос величати у телу мом, било животом или смрћу.

21. Јер је мени живот Христос, а смрт добитак.
22. А кад ми живљење у телу плод доноси, то не знам шта ћу изабрати.

23. А обоје ми је мило, имајући жељу отићи и с Христом бити, које би много боље било;

24. Али остати у телу потребније је вас ради.

25. И ово знам јамачно да ћу бити и остати код свих вас на ваш напредак и радост вере,

Nista vise necu da ri govorim shvatices sam o cemu pise Apostol.:)

Pa sam Enoh je primio svedocanstvo za jevandjelje i Isusa Hrista, sam kaze evo ide gospod sa Hiljadama andjelima da sudi zemlji. Ajde sad da vidimo ko nema razum i ko ponavlja kao papagaj...
Reci mi ko vaskrsava? oni zivi koji su u raju.. oni se vracaju ?@@#@$# ne razumem pa zar nije primer Lazar bijese mrtav i ozivlje, zasto bi u opste bilo potrebno vaskrsenje onda...
Ali reci mi gde pise da su se apostoli klanjali ikonama i ja odmah idem da kupim jednu ali ako ne pise razmisli ti malo u sta verujes u Biblisku nauku ili laznu pagansku nauku!!!
Isaija 26,19 Oživjeće mrtvi tvoji, i moje će mrtvo tijelo ustati. Probudite se, i pjevajte koji stanujete u prahu; jer je tvoja rosa rosa na travi, i zemlja će izmetnuti mrtvace.
Marko 12,24 I odgovarajući Isus reče im: zato li se vi varate što ne znate pisma ni sile Božije?
Marko 12,25 Jer kad iz mrtvijeh ustanu, niti će se ženiti ni udavati, nego su kao anđeli na nebesima.
Marko 12,26 A za mrtve da ustaju nijeste li čitali u knjigama Mojsijevijem kako mu reče Bog kod kupine govoreći: ja sam Bog Avraamov, i Bog Isakov, i Bog Jakovljev?
Marko 12,27 Nije Bog Bog mrtvijeh, nego Bog živijeh. Vi se dakle vrlo varate.

Poslednja izmena:
Pa sam Enoh je primio svedocanstvo za jevandjelje i Isusa Hrista, sam kaze evo ide gospod sa Hiljadama andjelima da sudi zemlji. Ajde sad da vidimo ko nema razum i ko ponavlja kao papagaj...
Reci mi ko vaskrsava? oni zivi koji su u raju.. oni se vracaju ?@@#@$# ne razumem pa zar nije primer Lazar bijese mrtav i ozivlje, zasto bi u opste bilo potrebno vaskrsenje onda...
Ali reci mi gde pise da su se apostoli klanjali ikonama i ja odmah idem da kupim jednu ali ako ne pise razmisli ti malo u sta verujes u Biblisku nauku ili laznu pagansku nauku!!!

Znas li razliku izmedju Lazarevog vracanja u zivot i Hristovoga voskrsenja?

Tajna je u telu.
Lazar se vratio u svoje telo,a Hristos je imao novo telo,recimo sa njim je nestajao i pojavljivao se iznenada,prolazio kroz zakljucana vrata ,menjao oblik itd

A citaj sta apostol Pavle govori o novim telima.
Jer krv i meso ne mogu da naslede Carstvo Bozije.
Dakle, svi ce da dobiju nova tela.
I to je glavnina kada se duse budu sjedinile sa novim telima.

Ne znam kako ti sve ovo promice?
Pa sta ce se sjediniti sa tim telima novim ako ne dusa?

Znas li razliku izmedju Lazarevog vracanja u zivot i Hristovoga voskrsenja?

Tajna je u telu.
Lazar se vratio u svoje telo,a Hristos je imao novo telo,recimo sa njim je nestajao i pojavljivao se iznenada,prolazio kroz zakljucana vrata ,menjao oblik itd

A citaj sta apostol Pavle govori o novim telima.
Jer krv i meso ne mogu da naslede Carstvo Bozije.
Dakle, svi ce da dobiju nova tela.
I to je glavnina kada se duse budu sjedinile sa novim telima.

Ne znam kako ti sve ovo promice?
Pa sta ce se sjediniti sa tim telima novim ako ne dusa?
1. Jovanova 4,3 A svaki duh koji ne priznaje da je Isus Hristos u tijelu došao, nije od Boga: i ovaj je antihristov, za kojega čuste da će doći, i sad je već na svijetu.
2. Jovanova 1,7 Jer mnoge varalice iziđoše na svijet koji ne priznaju Isusa Hrista da je došao u tijelu; ovo je varalica i antihrist.
Nema razlike u vaskrsenju obojca su ustala iz mrtvih. A samo ako logicki razmislis koja je svrha vaskrsenja ako dusa nije umrla i ako ne spava
Isaija 26,19 Oživjeće mrtvi tvoji, i moje će mrtvo tijelo ustati. Probudite se, i pjevajte koji stanujete u prahu; jer je tvoja rosa rosa na travi, i zemlja će izmetnuti mrtvace.
zar ne vidis da mrtvi ne znaju nista i da spavaju i cekaju Drugi Hristov dolazak.

Jovan 6,40 A ovo je volja onoga koji me posla da svaki koji vidi sina i vjeruje ga ima život vječni; i ja ću ga vaskrsnuti u pošljednji dan.
Jovan 6,44 Niko ne može doći k meni ako ga ne dovuče otac koji me posla; i ja ću ga vaskrsnuti u pošljednji dan.
Jovan 6,54 Koji jede moje tijelo i pije moju krv ima život vječni, i ja ću ga vaskrsnuti u pošljednji dan:
vidi ovo svi koji veruju Bog ce ih Vaskrsnuti u posljednji dan. Zasto da vaskrsnes nesto sto je zivo.. ako si u raju sa Bogom zasto bi vaskrsao? Osim ako nista ne znas do tada i ako je to san.

Ako ti znas sta pises onda :D

1. Петрова, глава 4

Znas li ti sta je Jevandjelje?
I da je to nesto novo?
Ko je pripovedao jevandjelje u doba Nojeva?
Sta lupetas ?
Noje je pripovedao Hrista Raspetoga?:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Uzni se u pamet i citaj kako je napisano,nemoj da ti se smejemo bezveze.

Znaci po tvom dva i dva nisu cetri, nego kazes sta ti odgovara, mora da se salis, ili ti je neko sapnuo, ovako nesto sigurno nisi sam smislio.
Inace sve sto pisem pisem radi onih kojima je stalo do Boga i istine, a ne da bi gubio dragoceno vreme za prepucavanja sa nekim kome je Sveto Pismo totalno strana knjiga.
Prouci malo bolje i videces u kolikoj si suprotnosti sa Biblijom, jer ovako dalje ne vredi.
Izvini ako sam bio grub. Ali nije zlonamerno.
Sve najbolje.

1. Jovanova 4,3 A svaki duh koji ne priznaje da je Isus Hristos u tijelu došao, nije od Boga: i ovaj je antihristov, za kojega čuste da će doći, i sad je već na svijetu.
2. Jovanova 1,7 Jer mnoge varalice iziđoše na svijet koji ne priznaju Isusa Hrista da je došao u tijelu; ovo je varalica i antihrist.
Nema razlike u vaskrsenju obojca su ustala iz mrtvih. A samo ako logicki razmislis koja je svrha vaskrsenja ako dusa nije umrla i ako ne spava
zar ne vidis da mrtvi ne znaju nista i da spavaju i cekaju Drugi Hristov dolazak.

Odgovoricu ti samo jedno pa shvati ako mozes?

Колошанима посланица

светог апостола Павла

Глава 1

17. И Он је пре свега, и све је у Њему.
18. И Он је глава телу цркве, који је почетак и прворођени из мртвих, да буде Он у свему први;
Дела апостолска, глава 26
23. Да ће Христос пострадати, и да ће бити први из васкрсења мртвих и проповедати видело народу јеврејском и незнабошцима.
Откривење
светог Јована Богословa
Глава 1
5. И од Исуса Христа, који је Сведок верни, и Првенац из мртвих, и Кнез над царевима земаљским, који нас љуби, и уми нас од греха наших крвљу својом;

E sada ko je ovde u pravu?
Apostoli i nasa crkva ili ti i tvoji sektasi koji tvrde da je isto vaskrsenje lazarevo i Isusovo?

Znaci po tvom dva i dva nisu cetri, nego kazes sta ti odgovara, mora da se salis, ili ti je neko sapnuo, ovako nesto sigurno nisi sam smislio.
Inace sve sto pisem pisem radi onih kojima je stalo do Boga i istine, a ne da bi gubio dragoceno vreme za prepucavanja sa nekim kome je Sveto Pismo totalno strana knjiga.
Prouci malo bolje i videces u kolikoj si suprotnosti sa Biblijom, jer ovako dalje ne vredi.
Izvini ako sam bio grub. Ali nije zlonamerno.
Sve najbolje.

Lepo stihovi govore a i drugi u svetome pismu,a ti si taj koji izvrce odnosno tvoja sekta.

Jovan 6,40 A ovo je volja onoga koji me posla da svaki koji vidi sina i vjeruje ga ima život vječni; i ja ću ga vaskrsnuti u pošljednji dan.
Jovan 6,44 Niko ne može doći k meni ako ga ne dovuče otac koji me posla; i ja ću ga vaskrsnuti u pošljednji dan.
Jovan 6,54 Koji jede moje tijelo i pije moju krv ima život vječni, i ja ću ga vaskrsnuti u pošljednji dan:
vidi ovo svi koji veruju Bog ce ih Vaskrsnuti u posljednji dan. Zasto da vaskrsnes nesto sto je zivo.. ako si u raju sa Bogom zasto bi vaskrsao? Osim ako nista ne znas do tada i ako je to san.

Znas li ti sta je praroditeljski greh?
Znas li ti na sta su ljudi pre Hristovoga Voskrsenja bili osudjeni?
Mislis li da svi koji su ziveli pre Hrista ce biti osudjeni na vecne muke?
Ako ne?kako su spaseni?
Znas li o cemu govori Pavle u onom stihu koji sam ti naveo?

Znas li sta je to Duhovno Telo i sta ce se spojiti sa tim telom?

Alooo koja sekta? Ja ne pripadam ni jednoj crkvi niti verskoj organizaciji pripadam Hristu. znas kada na nekoga bacas takve izjave moras imati dokaze za to. Ja sam ti lepo napisao da je Hrist dosao u tijelu i svaki koji kaze suprotno on je antihrist, tako stoji u 2. Jovanova 1,7. Slazem se sa stihovima Hrist jeste prvenac koji je pobedio smrt ali ostatak i oni koji c ustati posle kako sam Hrist kaze:
Do tog trenutka kao sto Sveto pismo kaze mrtvi ne znaju nista imas na nekoliko desetina mesta:
1. O carevima 2:10; 11:43; 14:20.31; 15:8; 2. Dnevnika 2:11; 26:23; Jov 14:10-12; Psalam 13:3; Jeremija 51:39.57; Danilo 12:2; Matej 9:24; Marko 5:39; Jovan 11:11-14; 1. Korinćanima 15:51.52; 2. Petrova 3:4 itd.
I nemoj vise da zloupotrebljavas reci apostola Pavla i da je poistovecujes sa crkvom koja ne drzi Bozji zakon!!!

Back