Hellen
Buduća legenda
- Poruka
- 29.969
Talamasca:Pozdrav
Hmmm i kakve veze ova tema ima sa kultnim stvarima koliko ja znam u kultne stvari spadaju magija paranormalno itd... a srpski jezik i kultura izrazavanja NE.
Помешала си КУЛТНЕ и ОКУЛТНЕ ствари.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Talamasca:Pozdrav
Hmmm i kakve veze ova tema ima sa kultnim stvarima koliko ja znam u kultne stvari spadaju magija paranormalno itd... a srpski jezik i kultura izrazavanja NE.

Cayca:Rech post sa ovim znachenjem uopshte ne postoji u nashem rechniku (i nadam se da ce tako i ostati). Mislim da se padezhni nastavak mozhe odvojiti crticom ukoliko je rech stranog porekla pisana izvornom ortografijom.
Reč stranog porekla se u našem jeziku nikad ne može pisati izvornom ortografijom, pa samim tim i ne treba razgovarati da li bi se u tom slučaju nastavak odvajao crticom ili ne. Ukoliko je u pitanju reč za koju nemamo adekvatan prevod, onda jednostavno dotičnu stranu reč preslovljavamo prema pravilima transkripcije.Cayca:Mislim da se padezhni nastavak mozhe odvojiti crticom ukoliko je rech stranog porekla pisana izvornom ortografijom.
Cayca:Poreklo rechi nema nikakve veze. I oficir i sultan i pancir su strane rechi, a menjamo ih po padezhima bez problema i bez crtice.
У праву си....Cayca:Ista u svim padezhima, a pritom nam nije potrebna crtica. Mislila sam da ne prichamo o vlastitim imenima.
Za muke prilikom deklinovanja imena nam je dovoljan i nash Nikola Kojo.
zoranpetrovic84:U vezi sa ili vezano za? Koliko ja znam trebalo bi u vezi sa...ali ocigledno nije uvek tako...na dosta mesta u politici sam nasao vezano za...
 I ja sam bio siguran da se ona kaze dok nisam procitao...pomislih jedna greska...ali ono se ponavlja svaki dan!
 I ja sam bio siguran da se ona kaze dok nisam procitao...pomislih jedna greska...ali ono se ponavlja svaki dan!