LePiaf
Domaćin
- Poruka
- 4.858
Vish, nisam primetio da je bezlichno. Fuj, kako je samo bezlichan.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Banshee:moj favorit je srBski
i na ono nemoj,necu i nemam dodajem i nisam.
videla sam nekoga na forumu da pise npr uradi cu,usta cemo...itd.
ajde da mi neko resi enigmu...kako se pise- ustvari ili u stvari?ne znam zasto ali ja koristim ovo prvo kao i za jos neke slicne reci,iako ne znam koje je pravilno. :shock:
Banshee:znam,ali mrzi me da pravim razmak posle svakog znaka.
ma vidis i da sve pisem malim slovima....
ne da mi se da svaki cas pritiskam space i shift![]()
USTVARI-PRAVILNOBanshee:moj favorit je srBski
i na ono nemoj,necu i nemam dodajem i nisam.
videla sam nekoga na forumu da pise npr uradi cu,usta cemo...itd.
ajde da mi neko resi enigmu...kako se pise- ustvari ili u stvari?ne znam zasto ali ja koristim ovo prvo kao i za jos neke slicne reci,iako ne znam koje je pravilno. :shock:
ISTA STVAR JE KADA LJUDI KORISTE:TREBALA SAM...ILI TREBAO JE....NI JEDNO NI DRUGO NIJE KAKO TREBA.KORISTI SE...TREBALO JE DA....PA SE SA TIM OBLEKOM SLAZE SVE OSTALO STO IDE U RECENICINixxx:Kada god neko kaže celo vreme, ja moram da ga ispravim i kažem sve vreme. Ista stvar i kada neko kaže za nikoga ili za ništa a pravilno je ni za koga ili ni za šta.
DRAGI...TO SE ZOVE BIROKRATIZACIJE JEZIKA.KARAKTERISTIKA NOVINARA-DA SVE STO KAZU ZVUCI STO "PAMETNIJE".CESTO SE DA UOCITI TAKVA POJAVA....EVO I OVO STO SAM UPRAVO NAPISALA JE BIROKRATIZACIJA ...RAZUMES...DukeofSerbia:Мој скроман допринос теми...
Мене највише нервирају неписмени српски новинари који не разликују трговинске марке од производа. Као кад кажу/напишу да је слупан џип марке Мерцедес. Какви су то неписмени људи, па то нема нигде. Они још не знају да је Jeep марка Jeep компаније која је у власништву Крајслера. Или кад напишу жилет уместо бријач.
NIJE ISTINA.....DIJALEKTOLOGIJA KAZE DRUGACIJE.....STEVANOVIC KAZE DRUGACIJE....jane_va:Којо се мења слично као име Божо,Јово,Перо....(Г. од Божа,од Јова,од Пера),док се имена Божа,Јова,Пера мењају:од Боже,Јове...etc...
Btw. Правилније је Божо,Јово (Н.) итд,а не Божа,Јова....Прво је једино у духу српског језика.
Ivan Klajn se ne slaže sa tobom.svalerka:USTVARI-PRAVILNO
U STVARI-NEPRAVILNO...JER IMAS PREDLOG SA IMENICOM I TO DAJE SASVIM NOV SMISAO ZNACENJU
JEDINO OBOLENJE I POKOLENJE SE KORISTE U OVOM OBLIKUmala.ariel:Nije odelenje vec odeljenje
DRUGARICE....KAD BUDES POLOZILA NORMU,SHVATICES DA SU SVI PROFESORI,STRUCNJACI I FILOLOZI UCILI POTPUNO ISTO GRADIVO,IZ ISTIH UDZBENIKA...DAKLE,SVAKA GRAMATIKA JE VALIDNA.....JEDINO AKO SE NE DESI NEKA STAMPARSKA GRESKA...The_Girl:Dobar dan svima...
Citam vase post-ove, (procitala sam ih sve, verovali ili ne) i prosto ne mogu da verujem sta neki pisu!!!
Ima li ovde neko ko se zaista RAZUME u JEZIK?
Neki filolog, profesor, strucnjak, ili svi prepisujete iz recnika i gramatika?
Mnogi pojmovi kojima se pojedinci koriste da iskazu svoju "obrazovanost" nisu na mestu...
Mislim da je prvo bilo potrebno utvrditi sta je pravopis, sta gramatika, sta sintaksa, sta semantika, pa u skladu sa tim objasnjavati pravila koja vas zanimaju...
Pozdrav od buduce profesorke.![]()
svalerka:JEDINO OBOLENJE I POKOLENJE SE KORISTE U OVOM OBLIKU
TACNO TAKOHellen:Не паметујем ја, само консултујем правопис и језичке стручњаке попут Ивана Клајна!
DraGo70:Pravilno je U STVARI. Ivan Klajn "Rečnik jezičkih nedoumica".
svalerka:USTVARI-PRAVILNO
U STVARI-NEPRAVILNO...JER IMAS PREDLOG SA IMENICOM I TO DAJE SASVIM NOV SMISAO ZNACENJU
Hellen:Hellen
Не паметујем ја, само консултујем правопис и језичке стручњаке попут Ивана Клајна!
svalerka:TACNO TAKO

svalerka:DRAGI...TO SE ZOVE BIROKRATIZACIJE JEZIKA.KARAKTERISTIKA NOVINARA-DA SVE STO KAZU ZVUCI STO "PAMETNIJE".CESTO SE DA UOCITI TAKVA POJAVA....EVO I OVO STO SAM UPRAVO NAPISALA JE BIROKRATIZACIJA ...RAZUMES...
Другарице,ја још нисам положила норму,али тренутно спремам историју српског језика и помало се разумем у неке ствари...svalerka:NIJE ISTINA.....DIJALEKTOLOGIJA KAZE DRUGACIJE.....STEVANOVIC KAZE DRUGACIJE....

onda ne bi bio ni frizdider nego rashladna kutija, ni gramofon nego sokocalo za pustanje muzike narezane na plocu, ni kaladont nego pasta za zube, ni hiljadu drugih stvari...sve su to bila imena proizvoda odredjenog proizvodjaca da bi vremenom postale genera. U startu, nepravilno, kasnije prirodno. Sve tezi da zadrzi status qvo ali eto, promjene su priroda stvari...
jane_va:Другарице,ја још нисам положила норму,али тренутно спремам историју српског језика и помало се разумем у неке ствари......
Hellen,missunderstanging je у питању....Hellen:Пази, не можеш рећи: ''Име Перо је правилно, а Пера је неправилно!''![]()
У мом крају не постоје мушка имена која се завршавају на О, само Пера, Мика, Сима, Ђока..... Не можеш тим људима рећи да промене име зато што је ''неправилно''....![]()
У питању су властита имена, онаква каква су им дали родитељи...
Волела бих да чујем где то пише да имена попут Божа и Јова нису ''у духу српског језика''?! Но у духу ког језика су?