Pravo vreme

gost 230618

Veoma poznat
Poruka
10.610
Kaže mi juče jedan moj prijatelj jednu izreku vezano za žene željne dobre udaje: Ako hoćeš biti žena generala, udaješ se za poručnika. Drugim rečima, on je hteo da kaže, da ako je žena mlada i udavala bi se, onda neka traži nekog momka, kojem je vreme za ženidbu, a ne za penziju, jer će njih dvoje svakako sticati, bez obzira na to da li bi bili oni u perspektivi za više ili manje. To da baš svaka devojka traži iskusnog "mladića" od 35+ ili 40+ godina, tvrdim da nije istina.

Moja dobra prijateljica, koja je za udaju i jedva čeka da ima složnu porodicu sa puno dece, kaže da ne želi muža koji ima oko 45, jer kroz desetak godina braka, ona će već imati u kući još i gerijatriju, a ne samo dečaka ili devojčicu spremne za školu. Ja tu samo ponavljam izreku: mlado drvo savijaj, jer se staro lomi. Da ne bude zabune - ona je rekla da želi nekog sa kim će zajedno i bar približno jednako ostariti (barem po pitanju godina, jelte).

Koliko ste vi, dragi drugari i drugarice, spremni na brak? Koje su po vama idealne godine za početak braka? Šta očekujete od braka i šta bračnoj zajednici možete spremno dati?

Poslednja izmena:
Ja sam se udala pre tridesete, i nisam se pokajala, mozda u odabir partnera. Bitno je da se dete dobije na vreme, sad sam sinom prijatelj. Da me pogresno ne shvatite, jos je u osnovnoj skoli :-). Najbolje je imati partnera svojih godina. Muz je bio stariji, sad sam sa mladjim... Mozda to i nije najbolja odluka... ko zna. Preporucujem da se neki ne zene ni ne udaju ako nisu spremni na kompromis i da budu verni, o menjanju pelena i ustajanju nocu da ne pricam. A ostali nemojte cekati da se svi uslovi ispune, uvek ce nesto faliti. Ako ste sa osobom koja vas voli, ne morate se zabavljati 10 godina, da bi utvrdili da je on pravi. ili ona.

Ja sam se udala pre tridesete, i nisam se pokajala, mozda u odabir partnera. Bitno je da se dete dobije na vreme, sad sam sinom prijatelj. Da me pogresno ne shvatite, jos je u osnovnoj skoli :-). Najbolje je imati partnera svojih godina. Muz je bio stariji, sad sam sa mladjim... Mozda to i nije najbolja odluka... ko zna. Preporucujem da se neki ne zene ni ne udaju ako nisu spremni na kompromis i da budu verni, o menjanju pelena i ustajanju nocu da ne pricam. A ostali nemojte cekati da se svi uslovi ispune, uvek ce nesto faliti. Ako ste sa osobom koja vas voli, ne morate se zabavljati 10 godina, da bi utvrdili da je on pravi. ili ona.

Lepo si ti to rekla. Bitno je pametno birati i ne biti spreman na kompromise, nego čuvati i poštovati sebe, a isto tako čuvati i poštovati supružnika. Ne kažu ovde kod mene uzalud: "Svako se ženi i udaje naspram svoje pameti".

To je ona rekla u smislu da želi nekog ko će kao i ona sve u svoje vreme i sve na vreme. Kud baš ti, druže moj dobri, da ne shvatiš?

Zaista nisam dobro razumeo, izvinjavam se. Takvo razmisljanje je ispravno sto se tice roditeljstva, obezbedjivanja potomstva.
Medjutim garancija za nesto sto bi uslovno nazvao srecom u zivotu ne postoji u bilo kom vremenskom okviru, sreca ne zavisi od tajminga, previse je nepoznatih velicina u toj jednacini.

Zaista nisam dobro razumeo, izvinjavam se. Takvo razmisljanje je ispravno sto se tice roditeljstva, obezbedjivanja potomstva.
Medjutim garancija za nesto sto bi uslovno nazvao srecom u zivotu ne postoji u bilo kom vremenskom okviru, sreca ne zavisi od tajminga, previse je nepoznatih velicina u toj jednacini.

Nema to veze sa srećom, nego sa talentom i radom :deda:

:hahaha:

PS

Ispravio sam uvodni post.

tacno
ne treba imati predrasude
nije bitno ko koliko ima godina vec kakav je i sta moze da pruzi, ne mislim na materijalno
elem, ja mislim da ja jos nisam spremna za brak i porodicu
a dete da radjam da bih ga rodila bas i ne ide
i kada budem nasla nekog sa kim bih to mogla da ostvarim, ko zna...

Мислим да је право време кад ти неко да добар разлог за то... А то би отприлике било никад.. Јер се људи махом покају али добро... Како сад стоје ствари мислим да нећу никад... Мислио сам да се оженим једног дана чисто због предбрачног уговора, али сам у међувремену смислио псину која ме ослобађа и тога, и сад ми је лагано пролеће..

tacno
ne treba imati predrasude
nije bitno ko koliko ima godina vec kakav je i sta moze da pruzi, ne mislim na materijalno
elem, ja mislim da ja jos nisam spremna za brak i porodicu
a dete da radjam da bih ga rodila bas i ne ide
i kada budem nasla nekog sa kim bih to mogla da ostvarim, ko zna...

Imam jedno kratko pitanje, ako ne zameraš: zbog čega? Odgovori kad budeš mogla :)

Kaže mi juče jedan moj prijatelj jednu izreku vezano za žene željne dobre udaje: Ako hoćeš biti žena generala, udaješ se za poručnika. Drugim rečima, on je hteo da kaže, da ako je žena mlada i udavala bi se, onda neka traži nekog momka, kojem je vreme za ženidbu, a ne za penziju, jer će njih dvoje svakako sticati, bez obzira na to da li bi bili oni u perspektivi za više ili manje. To da baš svaka devojka traži iskusnog "mladića" od 35+ ili 40+ godina, tvrdim da nije istina.

Moja dobra prijateljica, koja je za udaju i jedva čeka da ima složnu porodicu sa puno dece, kaže da ne želi muža koji ima oko 45, jer kroz desetak godina braka, ona će već imati u kući još i gerijatriju, a ne samo dečaka ili devojčicu spremne za školu. Ja tu samo ponavljam izreku: mlado drvo savijaj, jer se staro lomi. Da ne bude zabune - ona je rekla da želi nekog sa kim će zajedno i bar približno jednako ostariti (barem po pitanju godina, jelte).

Koliko ste vi, dragi drugari i drugarice, spremni na brak? Koje su po vama idealne godine za početak braka? Šta očekujete od braka i šta bračnoj zajednici možete spremno dati?

skroz je u pravu ta ženska...zašto bi se ona ako ima 25 godina udavala za nekoga od 40, 45 ako zna da bi kada ona bude imala 35 on imao 55...a sa 55 već kreću problemi...ako ne i pre...
zašto bi bila toliko glupa da svoje najbolje godine podredi "starcu":..
meni nikad nisu bile jasne te koje se udaju za 20 godina starijeg od sebe upravo iz tog razloga koji sam opisao...
misi znam ja da nju za njega vezuje verovatno jedino kinta, al mi opet nije jasno da ta njegova kinta toliko bitna da bi ona pristala da za tu kintu nosi starca na grbači i da svoj život podredi lekarima kod kojih bi vodila svog "dragog" i koji bi joj trošili najviše vremena...al dobro, ima gi razni...možda je iako nije sve u parama, neka žena spremna da zarad njegove dobre finansijskie podloge istoleriše sve to, da svoj život podredi tome...misim svakodnevno to gledamo, jel...
a što se tiče spremnosti ulaska u brak...retki su ti koji budu skroz spremni za brak...po mom mišljenju...da jesu spremni, ne bi se događali razvodi na sve strane...pogotovo među mlađom populacijom...
po meni idealne godine za početak braka su 27, 28...najkasnije 30...misim ako ti je malo 10 godina jurcanja za ribama onda nisam siguran koliko će da te zasiti jurcanje i posle 30te...i nisam siguran da je kvalitet jurcanja za ribama posle 30te bolji od jurcanja za ribama posle 20te...misim jesi ti pametniji iskusniji i sve to...al nije sve u tome...nije isto upisivati dete u 40toj i u 30oj...nije isto ispraćivati maturanta u 45oj i u 55oj...
od braka očekujem ljubav pre svega, jer bez toga nema ni braka...posle idu dobar seks i redovan seks, tolerancija, spremnost na kojekakve životne nedaće i međusobna podrška u takvim situacijama...jer nije brak med i mleko kao što nije ni život med i mleko...i na šta bi ličilo kada bi sa svakom malo većom životnom nedaćom pucali i rasturali svoj brak i svoj život, a sve zato što nismo bili sa sobom rasčistili i bili spremni na izazove...može o tome još puno da se piše, ali me sad mrzi...

Poslednja izmena:
Ал то није нешто што се деси тек тако, већ што се планира..

Planirali oboje, ali se izjalovilo. Kao sto kazu "covek planira, a bog se smeje".

- - - - - - - - - -

Nešto okvirno po tebi? :ceka:

Nema tu nikakvih okvira. Jedino sto se ne bih udavala za muskarca koji je vise od 10 godina stariji od mene, a i to mi je knap gornja granica. To bi mozda bio jedini okvir. Ako si na to mislilo.

Planirali oboje, ali se izjalovilo. Kao sto kazu "covek planira, a bog se smeje".

- - - - - - - - - -

Nema tu nikakvih okvira. Jedino sto se ne bih udavala za muskarca koji je vise od 10 godina stariji od mene, a i to mi je knap gornja granica. To bi mozda bio jedini okvir. Ako si na to mislilo.

Ne, nisam na to mislio, ali ti u svakom slučaju hvala i na ovom detalju. Mislio sam na godine uzrasta supružnika. Da li za tebe biološki sat i idealne uzrasno-zdravstvene prilike igraju neku ulogu?

Back