Правни нонсенс

Zbog toga sam i pitao, nonsens vuce latinsko poreklo od reci non-sensus (bez - smisla) pa mi je donekle i logicno da se koriste pravni termini latinskog porekla na kojem se i zasniva nas pravni sistem.
Da, zato mi imamo lepu rec koja je jel besmislica

Posto se radi o zgradi suda u Sokobanji koja je gradjena bez gradjevinske dozvole , to onda nije ni nonsens ni besmislica nego jedna strasna katastrofa,
nepostojanje pravne drzave i drzavne administracije.

Zbog toga sam i pitao, nonsens vuce latinsko poreklo od reci non-sensus (bez - smisla) pa mi je donekle i logicno da se koriste pravni termini latinskog porekla na kojem se i zasniva nas pravni sistem.

Мислио сам да је из енглеског и нисам имао појма да је то правни термин. Међутим тај термин није опште познат па не видим разлог да се примењује било где осим у судници. Јел би сад требало да и лекари, инжењери итд почну сви да користе своје термине за које није чуо нико сем људи из те струке?

I sta tamo neki covek neobrazovan kakvih je 94% Srbije da pomisli na tu rec, da je Selakovic pametan do jaja cim ovaj ne zna sta to znaci?

Ма свако ко је завршио средњу може да помисли само да је министар сељак. Међутим, да будем искрен, мислим да је ово интерпретација Блица.

Мислио сам да је из енглеског и нисам имао појма да је то правни термин. Међутим тај термин није опште познат па не видим разлог да се примењује било где осим у судници. Јел би сад требало да и лекари, инжењери итд почну сви да користе своје термине за које није чуо нико сем људи из те струке?

Ма свако ко је завршио средњу може да помисли само да је министар сељак. Међутим, да будем искрен, мислим да је ово интерпретација Блица.

Svako od nas koristi taj izraz, sa pravnim jezikom to nema nikakve veze. Pravnik nikada ne bi ( uzuzev u nekom privatnom zezanju) koristio za rec besmislica ili apsurd
ovaj izraz. Zasto mislis da je ministar pametan, a Blic mu kao izmislja reci?

Svako od nas koristi taj izraz, sa pravnim jezikom to nema nikakve veze. Pravnik nikada ne bi ( uzuzev u nekom privatnom zezanju) koristio za rec besmislica ili apsurd
ovaj izraz. Zasto mislis da je ministar pametan, a Blic mu kao izmislja reci?

Па не бих баш реко да свако од нас користи тај израз, рецимо ја до сада још увек нисам чуо за тај термин.
Не мислим да је министар паметан али ако прочиташ вест видећеш да тамо где је министар цитиран нема нигде термин "правни нонсенс" па зато нисам сигуран да је он то рекао.

Па не бих баш реко да свако од нас користи тај израз, рецимо ја до сада још увек нисам чуо за тај термин.
Не мислим да је министар паметан али ако прочиташ вест видећеш да тамо где је министар цитиран нема нигде термин "правни нонсенс" па зато нисам сигуран да је он то рекао.

A sto mislis da mu Blic izvrce reci?
Ja zivim u Nemackoj i znam da i Nemci u medjusobnoj komunikaciji ( nezvanicnoj i ne u pisanom jeziku) koriste taj nonsens, a znam da ga koriste
i ljudi u Srbiji. Nema veze, eto sada si nesto naucio:)

Sa pravnim jezikom ili bilo kojim strucnim izrazima to nema nikakve veze.

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/420758/Pravni-nonsens-u-Sokobanji-Zgrada-suda-izgradjena-nelegalno

Из текста не могу да разјасним да ли је Селаковић стварно рекао равни нонсенс" или је то интерпретација Блица. Другим речима не знам коме јебати матер неписмену.

Pravni nonsens kao izraz je najuobicajeniji izraz u pravu i bojim se da si ti nepismen i da je ova tema za knjizevnost.

Umesto da se bavis sustinom, bavis se formom, koja ovaj put jeste u redu bas zato sto je strucan izraz u pitanju, prmda bi bolji izraz bio "apsurd", "nelogicnost".

A ako nikad ovako nisi cuo za "nonsens", ne brukaj se i ne otvaraj ovakve teme, nego makar konsultuj Vikipediju.

Uostalom, kako si postavio temu, mnogo govori o tvom recniku i obrazovanju i uostalom, zamajavas narod nevaznim stvarima.

Sustina je valjda u nelegalno podignutoj zgradi suda u Sokobanji, sto jeste pravni apsurd i ministar je potpuno u pravu.

Ja zivim u Nemackoj i znam da i Nemci u medjusobnoj komunikaciji ( nezvanicnoj i ne u pisanom jeziku) koriste taj nonsens, a znam da ga koriste

Ја живим у Србији и знам да реч нонсенс у разговору још нисам чуо, тако да га нико у Србији не користи, мада можда се и нађе нека будала.
Не кажем да блиц извче речи већ да је то њихова интерпретација, опет кажем у делу где су цитирали министра он нигде не спомиње реч нонсенс.

Mda...Pravnici ovdašnji su i najčešći korisnici tog izraza...Ali ga najčešće i tako nepravilno koriste-seljoberski
i opapučeno...Naime izraz non sensus bi trebao da znači "bez utiska","bez senzacije" i sl.,a bez smisla nikako,
kako ga u našem vokabularu prevode...
Međutim,naši ljudi,očigledno,imaju i sluh i šire znanje i prepoznaju ovo kao pangla razmetanje struke svojim vokabularom
za rad izgledanja stručnijim...I važnijim-naravno...:mrgreen:
Inače smo imali seljana vlasti ovde na Balkanu uvek,ali ovi naprednjaci su ušnirali sve...Mladi su naučiće,ali će naučiti
i da marišu...Tja...Doćiće druga seljana...:evil::lol:
E,da (umal da zaboravim):u pravničkom vokabularu je uobičajeno (stariji pravnici) da se reč "nonsens" koristi
za nešto što nema veze s predmetom-što nema senzibilitet tog predmeta -tačnije...Jbg...

Poslednja izmena:

Back