Pravni fakultet u Novom Sadu

Dimitrije, izašao je konkurs za 2012/13. Tu sve piše, pa vidi:
http://www.pf.uns.ac.rs/attachments/861_Konkurs-osnovne-2012.pdf

Trebalo bi da budu orijentaciona pitanja, ali kao što im ime kažu, to su orijentaciona. Dakle, može se ubaciti nešto i van toga (nadam se da neće!). Ja spremam tako što učim ta pitanja, i iščitavam van njih. Nisam nešto preterano vredna ali ove poslednje dve nedelje ću pokušati što više, pa kako bude. Pitanja nisu teška, imaš sve u literaturi, pa nađi.
Srećno! Koji ćeš smer?

Zbirke nisu skupe, tanke su, a i možeš uzeti pitanja od nekoga ko je radio prijemni u I konkursnom roku ili upisao ranijih godina.
Šanse su odlične za opšti smer, obzirom da je ostalo dosta neupražnjenih mesta, tako da ti je moja preporuka da pokušaš.
Na SUP-u nema više mesta.

Možeš mi se javiti na pp ukoliko te zanima šta, a imam i rešena pitanja iz oba predmeta, tačna su sigurno, jer sam upisala na budžet.

Ivo, svakako da ima. U Novom Sadu unapred imaju data orijentaciona pitanja, i na ovogodišnjem prijemnom je 99% pitanja bilo upravo iz tih pitanja. Dakle, dosta olakšano. To ne znači da ne bi bilo pametno iščitati i proširiti znanje iz zadate literature. Ustav se ne polaže.
U Beogradu učiš iz gimnazijskih udžbenika za 4 godine istorije, srpski (iako ne pune 4 godine) i Ustav i prava građana za 4. godinu društveno-jezičkog smera. Pa šta ti zapadne. Imaš i za Bg knjigu sa pitanjima od prošlih godina, pa i iz toga nešto znaju ubaciti.

Može se upisati master s prosjekom manjim od 8 ali konkurencija je baš jaka što se tiče opšteg smjera. Ja sam htjela da se upišem na opšti smjer ali bila sam 4. ispod liste pa su mi ponudili da upišem master na SUP smjeru. Tamo nema gotovo nikakve konkurencije, pošto se jako malo ljudi prijavi.

I mogu reći da se nisam pokajala što sam otišla na SUP smjer, izabrala sam 4 opciona predmeta : postupak pred međunarodnim krivičnim sudom, savremene metode otkrivanja i dokazivanja krivičnih djela, terorizam i korupciju. Na momente su mi studije bile kao da gledam SCI z:D
Sad dovršavam master rad iz korupcije i zadovoljna sam što se tiče studija i stečenog znanja. Jedino čime nisam zadovoljna što mi taj master ne znači gotovo ništa u Srbiji pa sad planiram da konkurišem za nastavak studija u inostranstvu i da palim negdje gdje bi mi se možda i pružila prilika da se time bavim.

Back