Pravni fakultet u Novom Sadu

Zanima me da li je bila velika konkurencija prilikom upisa na SUP smer ove godine i da li je prijemni bio težak? Planiram da upišem pravo ali dvoumim se jaaaako zato što sam čula da je konkurencija velika i da je jako teško upasti na budžet u poslednje 2 godine. Unapred hvala :)

Na koja predavanja vredi ici to mora svako da proceni sam, odes na prvi, drugi i vidis dal ti pomaze ili ne, a svaki profesor ceni kad si prisutan, to je sigurno.... Npr. ja sam bio samo jednom npr. na ekonomiji, naslednom, porodicnom, obligacionom, kriminologiji, i to po potpis... iz ostalih sam isao jer sam procenio da mi znaci sto cujem i uzivo materiju...
Ne znam sta je ovo sa izbornim predmetima, mi to nismo imali (upisao sam se 2007), ako je moguce izbegni sociologiju prava, to sam cuo da je uzas...
Pa gledaj, ima 220 mjesta a kandidata ima uvjek oko 300, nekad manje ili vise ali otprilike toliko...
Da te ne drzim u zabludi, kao brucos da upadnes na budzet jeste izuzetno tesko, moras iz srednje da imas minimum 4.80 prosek i maksimalno da uradis prijemni (sto je laksi deo, pogotovo ako si iz gimnazije) Ja iz tehnicke skole za 3 nedelje ucenja sam imao 23 iz obe, tako da je to dosta lako...
Ali, ne ocajavaj, ako u prvoj godini ocistis godinu onda 100% upadas na budzet za drugu, ja sam isto tako... Pogledaj na 9. strani moj prethodni komentar za vise informacija

A mene interesuje ako neko nesto da kaze kakva je Magdolna i Marjanovic na ispitu?

Ne bih se baš složila da je korektna, iako sam imala fenomenalan tretman kod nje. Ona jako ceni onoga koga zapamti na predavanju, a predavanja su joj izuzetno beskorisna i zamorna, kao što si možda i imao prilike da uočiš. Nije prema svima ista... neko će reći da je državina svojina, pa će proći, a nekoga će srušiti što nije znao neki od latinskih naziva. Sve joj zavisi od raspoloženja. A što se tiče materije, obavezno obrati pažnju na latinske nazive, jer ko dobro barata, dobro će proći. Ostalo samo najosnovnije i za najviše ocene.
Marjanović mi je bio dobar na sociologiji prava, ali isto toliko grozan na sociologiji. Cedio me kao da ne znam šta je. Prvo pitanje me je pitao i iz sveske, skripte, knjige, sve! Nešto što i nema nigde. Bila sam uverena da će me srušiti, ali izvukla sam se sa preostala dva pitanja. To mi je najgori predmet u prvoj godini, rešavaj ga što pre! Mada, za 6 bukvalno izvlači sve iz tebe, a za veće ocene mora i kolokvijum, seminarski itd. Vama je sad olakšano, jer imate parcijalnu varijantu, mi nismo imali, i baš sam se namučila.

Back