Pravljenje klona starog sistema koje ce se koristiti iz novog pteko virtuelne masine.

Dzonidon

Početnik
Poruka
15
Imam na racunaru instaliran Win XP koristim ga godinama, a sada bih zeleo da stavim Win 7...
Medjutim na XP-u imam neke programcice za koje nemam instalacije i tesko ih je naci na netu a pritom neki i za koje imam instalacije nece da rade na Win 7 (64bit) jer su to pretezno stari programi i nemaju verziju za 64bitni sistem...

E sad, ja bih zeleo da na racunar stavim Win 7 a da u virtuelnoj masini ( MS Virtuel PC ) napravim klon mog starog XP-a... Radio sam ranije sa Virtuel PC, tj. instalirao sam razne virtuelne sisteme i nije bilo nikakvih problema ali nikada nisam radio klon vec postojeceh sistema... Znam od prilike kakva je filozofija, treba napraviti "sliku" C particije tog XP-a a zatim nju "nalepiti" na praznu particiju virtualnog diska i to je to... Pokusao sam da to uradim uz pomoc "slike" koju koristim za Backup preko Acronis True Image Home , on pronadje "sliku" ali kad pokusam da je nalepim izbaci gresku kao da "slika" ne odgovara...
Verovatno je problem u tome sto pokusavam "sliku" od Backupa da iskoristim za klon...
Ima li neko da je to radio ili da zna kako se radi u Acronis True Image Home ili Norton Ghost ...?
Ili bilo kakvo drugo resenja za ovakav problem, dolaze u obzir i neki drugo programi...

Izvinjavam se na malo duzem objasnjenju i smaranju... :)
Hvala...

Poslednja izmena:
Kolko sam ja skapirao ti hoces da cloniras svoj sistem koji je pod XP i da taj sistem ubacis u virtualnu mashinu i da ga koristis tako.
Mislim da to nije moguce jel virtualne mashine moraju da imaju image file skojeg moraju da instaliraju sistem...a clon je nesto totalno drugo...fakticki kad kloniras sistem pravis kompletnu kopiju svog sistema ukljucujuci i hardwerska setovanja a to da onda nabacis na virtual masinu je nemoguca misija.

Tako da ako hoces da sacuvas programcice i da ih koristis pod XP a da ipak imas novi sistem Win 7 mislim da je bolje da napravis dual boot...Ili daj imena programcica ovde koje hoces da zadrzis da pogledamo dali postoje verzije za Win 7.

"Kolko sam ja skapirao ti hoces da cloniras svoj sistem koji je pod XP i da taj sistem ubacis u virtualnu mashinu i da ga koristis tako."
Da upravo to hocu... Postoji mogucnost, znam da je jedan lik to radio ali on je jedan od onih sto svoje znanje sebicno cuvaju samo za sebe, pa mi nista drugo ne preostaje nego da se obratim za pomoc ovde na forumu...
Mislim, ja sam predpostavio da to ima veze sa kloniranjem ili Backup-ovanjem, mozda se to radi na neki potpuno drugi nacin, ne znam...
Ima li neko ko je imao slicnih iskustava...?

"Kolko sam ja skapirao ti hoces da cloniras svoj sistem koji je pod XP i da taj sistem ubacis u virtualnu mashinu i da ga koristis tako."
Da upravo to hocu... Postoji mogucnost, znam da je jedan lik to radio ali on je jedan od onih sto svoje znanje sebicno cuvaju samo za sebe, pa mi nista drugo ne preostaje nego da se obratim za pomoc ovde na forumu...
Mislim, ja sam predpostavio da to ima veze sa kloniranjem ili Backup-ovanjem, mozda se to radi na neki potpuno drugi nacin, ne znam...
Ima li neko ko je imao slicnih iskustava...?

Nije me to nikada zanimalo ali mislim da bi preko acronisa mogao da napraviš image svog windowsa i da ga instaliraš preko virtuelne mašine...

Back