PRAVILNA ISHRANA

Ja ne volim kad mnogo stoje u mleku, uljigave se. Ovsene pahuljice inace mozes da kuvas (mislim da tako i treba, ali ja volim da ih zvacem :D).

Prosusis ovako: stavis pahuljice u veci pleh, upalis rernu na 150 C i ubacis pleh u rernu, kad je vruca. Proveravas da ne gori, oko pola sata je dovoljno (mada zavisi od kolicine).

Ja ovsene pahuljice malo "propečem" u suvoj posudi da počnu lepo da mirišu, pa prelijem vrelim mlekom - odstoji 5-10 minuta, i to je to. Na taj način nisu ljigave.
Ono što pišu po novinama, da se potope uveče, odnosi se na hladne tečnosti - npr. jogurt, ne možeš jogurt kuvati. Za ostalo ne mora.
Ovsene pahuljice skidaju i holesterol. osim što sređuju probavu, samo treba paziti na količinu, jer su kalorične. Ona količina koju pominje Pussycat izgleda nekome možda malo, ali je sasvim dovoljno, i dovoljno dugo drži sitost.:bye:

To sa ovsenim pahuljicama nisam nikad radila, naprosto nisam ni čula da ih treba
propržili ili malo ispeći u rerni.....ovo sad prvi put čujem....moraću to da probam...:ok:

obično koristim musli...ali uvek mi nešto malo sušenog voća u njemu pa često
dodam u već kupljeni musli, sušene banane, avokado i sve što nađem na meru,
pa još malo pečenih lešnika ili badema.....e to mi je toliko lepo da bih mogla da
živim isključivo na tome....:super:

jedem to sa mlekom.....ne držim dugo da odstoji prosto da se ne bi previše
kako rekoste uljigavilo, lepše je kada krcka.....ponekad kad mi se jede slatko
dodam malo, ali jako malo žutog šećera.....i to je to......:)

Odnedavno sam pocela mnogo kvalitetnije da se hranim, raznovrsnije, Trudim se da zadovoljim tu neku dnevnu dozu svega sto je potrebno organizmu. Naravno s vremena na vreme se desi da ne znam gde mi je glava od obaveza, pa pojedem ono sto mi se prvo nadje pod rukom :)

Ja sam se pre neki dan jako iznenadila, zuti i smedji secer nije isto. Ajd' sto nije isto, ali sto je zuti secer smedje boje, a smedji zute, to me potpuno izludelo.
Nego - jeste znali da su Vegeta, Zacin C, Kulinat i slicno zivi otrov. Puni su kancerogenog natrijum glutaminata (25 %), o soli da i ne govorim. Ja kupila celerovu so umesto tog sranja i kalijumovu so (manji procenat natrijuma).

Ja sam od starijih kupio fore..maslinovo je zdravlje..ali ako se na njemu przi ono gubi ta svojstva i verovatno postaje stetno na visokim temperaturama..inace je duplo skuplje od kikiriki ulja pa mi je to jos 1 razlog koristiti ga samo za salate..marinade..ribu..ako nesto od mesa pravim to iskljucivo stavim na suv teflon i tek kanem par kapi maslinovog pred kraj..bude socnije i pusti sok.;)

Moja prijateljica kaze da je laneno ulje jos bolje, mada je skupo, ali ona samo cetkicom namaze teflon.

Poslednja izmena:

Back