PRAVILNA ISHRANA

?????????????????????????????????????
aha...mozda sam se nejasno izrazio...
..u vezi mesa...pa iz mesa su najstetniji sokovi...dakle kad se meso skuva, sokovi ostaju u supi...tako da prokuvano mlado meso i nije neko veliko zlo...dok je ishrana zitaricama i kuvanim povrcem ustvari najgora...a upravo to su jeli vegetarijanci...musli...i slicno je isto jako los ...neupotrebljiv..zivo zrnevlje...100% nevarljivo plus mleko...ishrana takvom hranom steti jako, nasem telu...

aha...mozda sam se nejasno izrazio...
..u vezi mesa...pa iz mesa su najstetniji sokovi...dakle kad se meso skuva, sokovi ostaju u supi...tako da prokuvano mlado meso i nije neko veliko zlo...dok je ishrana zitaricama i kuvanim povrcem ustvari najgora...a upravo to su jeli vegetarijanci...musli...i slicno je isto jako los ...neupotrebljiv..zivo zrnevlje...100% nevarljivo plus mleko...ishrana takvom hranom steti jako, nasem telu...

sa'će divlja da te bije :zcepanje:

Evo javljam se posle 4 dana.
Ishrana bazirana samo na sirovom vocu i povrcu, ima za posledice: nadun stomaka, u stvari celog trbuha, bol stomaka, sve vecu i vecu glad...o ostalim stanjima necu ni da pricam ...dakle, to je cista glupost!

Evo javljam se posle 4 dana.
Ishrana bazirana samo na sirovom vocu i povrcu, ima za posledice: nadun stomaka, u stvari celog trbuha, bol stomaka, sve vecu i vecu glad...o ostalim stanjima necu ni da pricam ...dakle, to je cista glupost!

..ma nije glupost sigurno....dakle postoji faza prilagodjavanja...treba jedan-do tri dana da nista ne jedes ...samo da pijes vodu....a posle samo voce...jedan period...i bice sve ok....sve tegobe ce nestati...i jos´najbolje je da za jedan obrok jedes jednu vrstu voca...
...a savetujem ti da citas onu knjigu sto sam ostavio link...ona ce ti dati potrebnu snagu da izdrzis....makar je tako kod mene bilo...nije jednostavno...telo je naviklo na drugu klopu....savetuje se i postepeno navikavanje....prvo jedan obrok...prvi izutra...itd...ja sam uspeo odjednom,a odluku sam doneo za pola sata...danas jedino sto mi kafa lepo zamirise...pio sam makar desetak dnevno...a od tad vise ni jednu...
..ako to radis samo da bi "proverila"...pogresno....trba da doneses cvrstu odluku...i kao sto rekoh citaj onu knjigu svaki dan po 30-tak stranica...pomoci ce...

..ma nije glupost sigurno....dakle postoji faza prilagodjavanja...treba jedan-do tri dana da nista ne jedes ...samo da pijes vodu....a posle samo voce...jedan period...i bice sve ok....sve tegobe ce nestati...i jos´najbolje je da za jedan obrok jedes jednu vrstu voca...
...a savetujem ti da citas onu knjigu sto sam ostavio link...ona ce ti dati potrebnu snagu da izdrzis....makar je tako kod mene bilo...nije jednostavno...telo je naviklo na drugu klopu....savetuje se i postepeno navikavanje....prvo jedan obrok...prvi izutra...itd...ja sam uspeo odjednom,a odluku sam doneo za pola sata...danas jedino sto mi kafa lepo zamirise...pio sam makar desetak dnevno...a od tad vise ni jednu...
..ako to radis samo da bi "proverila"...pogresno....trba da doneses cvrstu odluku...i kao sto rekoh citaj onu knjigu svaki dan po 30-tak stranica...pomoci ce...

..desetinama hiljada godina.. :aha:

..jednom svom poslovnom partneru,koji je previse debeo,sam poklonio knjigu..."jedite samo zivu hranu"..posle dva dana me zvao....kaze ne moze da spava...proradila mu svest....oseca se kao svinja...kaze:mrgreen:

Poslednja izmena:
da, ne razumem kako povrce nema kalorije? :dontunderstand: mozda sam plavusha, pa mi treba nacrtati...aj molim te objasni mi, jer stvarno umirem od zelje da chujem tvoju prichu u vezi toga...

po toj logici moz jesti neogranicheno mnogo povrca i bicesh srecan, zdrav i nedebeo:roll:

koliko sam ja upucena, sve namirnice imaju odredjenu kalorijsku vrednost, jer da nemaju koja bi bila svrha da ih jedemo? mogli bi onda samo piti vodu koja nema kalorija i bili bi siti:zcepanje:

da, ne razumem kako povrce nema kalorije? :dontunderstand: mozda sam plavusha, pa mi treba nacrtati...aj molim te objasni mi, jer stvarno umirem od zelje da chujem tvoju prichu u vezi toga...

po toj logici moz jesti neogranicheno mnogo povrca i bicesh srecan, zdrav i nedebeo:roll:

koliko sam ja upucena, sve namirnice imaju odredjenu kalorijsku vrednost, jer da nemaju koja bi bila svrha da ih jedemo? mogli bi onda samo piti vodu koja nema kalorija i bili bi siti:zcepanje:
..a sta da ti odgovorim majce?...citas li pazljivo...
..znaci pravilna ishrana je 75% voce 20% povrce i 5% orasi...sa takvom ishranom dodjete na prirodnu tezinu..ako hocete neko kilo da dobijete, smanjite procenat porvca a povecate procenat voca...i zimi narocito,suvog voca...bas zbog kalorija...posto zimi trebamo malo vise kalorija...inace zivo povce ima minerale,nama jako potrebne...kalcijum i magnezijum... npr...ali eto nema kalorije...da, sve namirnice imaju neku kalorijsku vrednost a eto povrce ima 0...:bye:

Шта значи ''природан'' а шта ''неприродан'' сексуални нагон?:confused:
...naucnici su posmatrali grupu sinpanza,kako zive u prirodi,jer mi imamo 96% slican organizam kao oni...kod njih nema incesta ili cestog menjanja partnera...posle duzeg proucavanja dosli su do zakljucka da je to prirodni instikt....dok je to kod ljudi drugacije bas zbog ishrane...ok?

...naucnici su posmatrali grupu sinpanza,kako zive u prirodi,jer mi imamo 96% slican organizam kao oni...kod njih nema incesta ili cestog menjanja partnera...posle duzeg proucavanja dosli su do zakljucka da je to prirodni instikt....dok je to kod ljudi drugacije bas zbog ishrane...ok?

A ја баш гледала скоро емисију о томе како је секс код мајмуна више начин комуникације него чин продужења врсте (и они се паре у свако доба, не само у одређеном периоду и са одређеном сврхом), и то сви међусобно: ''браћа и сестре'', родитељи и деца, чак и одрасли мајмуни са младунцима....:think:

Е, сад не знам да ли су баш шимпанзе биле у питању, али рекла бих да јесу....

Неко ту лаже. ;)

А иначе, чак и да је тако - како се дошли до закључка да је то баш због хране, а не због нечег другог (свежег ваздуха, верања по дрвећу, друштвене организације чопора....или нечег шестог? ;))

..prave shimpanze su inache omnivori..zive u choporu sa alfa muzjakom kao vodjom, svim muzjacima i
odraslim zenkama sa potomstvom..mlade zenke su solisti..

..njima sasvim anatomski slichniji bonobo majmuni su striktni frugivori,
zive u matrijarhatu u kom im je seksualno ponashanje krajnje razuzdano,
i muzjaci i zenke su najcheshce biseksualni, a 75% seksualnih kontakata je nereproduktivno,
tj ima ulogu u uredjenju i odrzavanju socijalne strukture chopora..
..spadaju u najpromiskuitetnije primate..

..inache, ljudi imaju i 90% slichan genom sa machkama, a 80% sa kravama..

Back