PRAVILNA ISHRANA

Moze li neko da mi preporuci sta je najbolje od tih zdravih varijanti sad za ovo "svinjsko" vreme?
Nesto tipa mumie ili nesto za imunitet.
Inace, pijem kombuhu svakodnevno i spirulinu (ne one gluposti za mrsavljenje vec pravu spirulinu). Propolis uzmem kad se setim.

@ tema

Hranim se raznovrsno, znaci jedem sve - voce, povrce, meso. Jedino mleko i mlecne proizvode ne konzumiram, ne prijaju mi. Meso jedem pilece, curece, junece, ribu. Svinjetinu izbegavam, kao i bilo sta pohovano ili przeno. To samo ponekad. Mada, kad dodju mladi krompirici, u stanju sam danima samo njih da jedem tako przene. :)
Mislim da je najzdravije jesti sve u umerenim kolicinama.

Kravlje mleko ima i dobre i lose strane, tekst o losijim stranama bi bio podugacak. Pa ako bas zeli neko, ja cu da ga ispisem...:lol:
Bila sam u Bio spajzu, koja guzva, covece!
Konacno sam probala kombuhu, nije lose moze da se pije. :D
Ja bih volela da cujem te lose osobine mleka!
Mumio zovu starim tajnim oruzjem protiv bolesti, nazivaju ga jos i planinska krv, planinske suze itd
potice iz Sibira , pronalazi se u stenama i pecinama gde su pcele nekada imale svoja gnezda
pre vise hiljada godina.
Najbolje moze da se opise ako kazemo da je mumio - fosolizovani med, vosak i mlec
koji je pod dejstvom vremena postao mumio.

mumio sadrzi retke amino kiseline, posebne mineralei masne kiseline
Izvoz iz rusije je do pre nekoliko godina bio zabranjen jer je tretiran kao nacionalno blago.
mumio ije dobar protiv starenja i koristi se kao balsam za mozak i telo ,
takodje mumio je anti inflamatoran, antibiotik, anti reumatik, i moze da balansira hormone.
Pomaze kod lomova kostiju takodjje i deluje na leukocite i hemoglobin u krvi.

.

Da ne prebacujem ceo tekst!
Elem, sve to sto je nabrojano ima i u samom medu, propolisu, mlecu, polenu....
Ne nasedajte na te gluposti i ne bacajte pare na sarenu lazu!
Moj savet je da jedete med i polen i nista vam nece faliti!
To odgovorno tvrdim!

Da ne prebacujem ceo tekst!
Elem, sve to sto je nabrojano ima i u samom medu, propolisu, mlecu, polenu....
Ne nasedajte na te gluposti i ne bacajte pare na sarenu lazu!
Moj savet je da jedete med i polen i nista vam nece faliti!
To odgovorno tvrdim!

Mumio nije uopste sarena laza..u Rusiji je poznat vec decenijama.
Niko ne kaze da ce nekome nesto faliti od meda i polena, naprotiv.
Ali mumio samo moze da pomogne, da odmogne ne moze nikako.

Mumio nije uopste sarena laza..u Rusiji je poznat vec decenijama.
Niko ne kaze da ce nekome nesto faliti od meda i polena, naprotiv.
Ali mumio samo moze da pomogne, da odmogne ne moze nikako.

Ja iskrena da budem prvi put cujem za to!
Ne kazem da ce vam nesto faliti, samo komentarisem ono sto sam procitala u tekstu koji sam i ctirala, posto se bavim medom i pcelarstvom kazem zbog toga.
Ima tu jos milion stvari u koje ja nisam upucena, a odnosi se na taj preparat, pa samim tim mi je i nelogicno!

..zashto bi fosilizovani med, vosak i mlech imali bolje dejstvo od svezih?

Postoji vise vrsta mumia i njegovog nastanka, nisu svi na bazi meda
Prema mestu nestanka i spoljašnjem izgledu razlikuje se nekoliko vrsta mumia. To su:

- mumio koji nastaje u procesu mumiifikacije ili usporenom razlaganju tela životinja ili insekata,
- mumio koji nastaje kao proizvod nižih biljaka, prevashodno lišajeva,
- mumio obrazovan od smole koja se izdvaja iz korena i stabala cetinara, koja se meša sa zemljom i taloži se po napuklim stenama, karakteristicnog smolastog mirisa i izgleda,
- žitka masa dobijena anaeronim razlaganjem biljaka,
- mumio obrazovan od stvrdnutih ekstremenata sitnih životinja i divokoza,
- mumio pcelinjeg porekla, nastao od meda i voska divljih pcela, polimerizovan dugim stajanjem i
- mineralni mumio, sa najviših planinskih grebena, gde nema ni biljaka ni životinja, formiran od minerala, uz dejstvo mikroorganizama.

Back