PRAVILNA ISHRANA

Pa mileva nije shija nego vrat:lol:x matoraca ni mrtvi ne bi probali morske plodove a nikad ih u zivotu nisu videli na stolu..znaci moras sve redom probati pa napraviti selekciju..znam bre to sve kupuje isto oduvek..da ih pitas koji proizvodjaci postoje jednog odredjenog proizvoda znas kad bi znali

Koji to matorci? :think: Recimo moji matorci ih jedu samo tako, al ja pipak u životu ne bi stavila u usta! ;)

Pa mileva nije shija nego vrat:lol:x matoraca ni mrtvi ne bi probali morske plodove a nikad ih u zivotu nisu videli na stolu..znaci moras sve redom probati pa napraviti selekciju..znam bre to sve kupuje isto oduvek..da ih pitas koji proizvodjaci postoje jednog odredjenog proizvoda znas kad bi znali

mislim da se ne razumemo - recimo jedem pančetu, majonez i ne razmišljam o holesterolu (koji mi je by the way ispod donje granice), ponekad, ali samo ponekad pomislim koliko tu ima kalorija.
Ili kokakola, moje omiljeno piće, čista hemija, ništa korisno u njoj, ali je ja ipak pijem,ne razmišljam o tome uopšte, ponekad samo o tome koliko kocki šećera ima u toj čaši.
Ipak, to nije razlog da se lišim iste, pre ću da pešačim da utrošim te kalorije, no da se lišim organo-leptičkih zadovoljstava

..nije shija nego vrat? :eek:
..mislish - zdravo je samo ono shto ne goji i sve shto goji je automatski nezdravo?
..qq.. :roll:
Ne bas automatski al posle nekog vremena i masnih naslaga sala..pa posle nekoliko god razna oboljenja
Koji to matorci? :think: Recimo moji matorci ih jedu samo tako, al ja pipak u životu ne bi stavila u usta! ;)
Oni koji su rasli u nemastini posle drugog sv rata valjda
mislim da se ne razumemo - recimo jedem pančetu, majonez i ne razmišljam o holesterolu (koji mi je by the way ispod donje granice), ponekad, ali samo ponekad pomislim koliko tu ima kalorija.
Ili kokakola, moje omiljeno piće, čista hemija, ništa korisno u njoj, ali je ja ipak pijem,ne razmišljam o tome uopšte, ponekad samo o tome koliko kocki šećera ima u toj čaši.
Ipak, to nije razlog da se lišim iste, pre ću da pešačim da utrošim te kalorije, no da se lišim organo-leptičkih zadovoljstava

I ja ubijam slaninu samo tako..ali umesto gaziranih pica pijem cajeve i sokove bez secera..tone jogurta..treba napraviti neki balans da se te masti necim razlazu..po meni nema razloga da pijemo koka kolu kao sto kazes nista u njoj nema kvalitetno osim secera koji navuce na zavisnost

Ne bas automatski al posle nekog vremena i masnih naslaga sala..pa posle nekoliko god razna oboljenja

I ja ubijam slaninu samo tako..ali umesto gaziranih pica pijem cajeve i sokove bez secera..tone jogurta..treba napraviti neki balans da se te masti necim razlazu..po meni nema razloga da pijemo koka kolu kao sto kazes nista u njoj nema kvalitetno osim secera koji navuce na zavisnost

prvo ne jedesh pa jedesh slaninu
pa onda imash 18-40 godina
pa si brao narandze u grchkoj i bio profi dj
daj se odluchi vishe :))))

Ne bas automatski al posle nekog vremena i masnih naslaga sala..pa posle nekoliko god razna oboljenja..

..ajde da probam josh jednom - jedini kriterijum za zdravu/nezdravu hranu je da li ona goji?
(..kazesh gore - nije shija nego vrat.. )
..ajde i da ti priznam daleku vezu izmedju nezdravog i onog shto goji,
da zanemarimo metabolizam, godine, zdravstveno stanje onog koji jede
i uchestalost i kolichinu konzumiranja,
ali - sve shto ne goji je, po tebi - zdrava hrana..?

kako nema,pa pica i koka kola u kombinaciji su pravi plezir

..ajde da probam josh jednom - jedini kriterijum za zdravu/nezdravu hranu je da li ona goji?
(..kazesh gore - nije shija nego vrat.. )
..ajde i da ti priznam daleku vezu izmedju nezdravog i onog shto goji,
da zanemarimo metabolizam, godine, zdravstveno stanje onog koji jede
i uchestalost i kolichinu konzumiranja,
ali - sve shto ne goji je, po tebi - zdrava hrana..?
E smaras mrzi me da pisem
kako nema,pa pica i koka kola u kombinaciji su pravi plezir

Pa mozda da se nadujemo..jesi gledala mythbusters kad su sipali kokakolu kako je puko svinjski zeludac koji je za cudo kazu ko ljudski..pitam se zasto onda jedemo svakakve splacine:hahaha:

Kakav je ukus palminog ulja? Ima li neki smek? Nisam cula za ulje od kikirikija.

Palmino ulje je extra...samo je strašno skupo..i teško se nalazi..inače kod nas
ljudi nemaju naviku, da koriste ništa drugo osim suncokretovog ili maslinovog
u najboljoj varjanti...opet to maslinovo, ako je domaće, može od stajanja da
dobije neki malo neprijatan šmek...a, i samo od sebe je jače, mirisi su mu drugačiji
od onoga što smo navikli....ima jako lepo masinovo zove se Barsko zlato, i ono je
prilično skupo...ali bar je nerafinisano, a opet su mu nekako smanjili tu jačinu,
pa nekad može da prođe kod dece, da ne osete, da nije ono što su navikli u
svakodnevnoj ishrani......za ulje od kikirikija sam čula, nemam poima kakvo
je ali ću potražiti....možda i ne bude loše, opet ima mnogo ljudi koji su alergični
na kikiriki..pa neka povedu računa...o upotrebi istog....:think:

..ja koristim maslinovo, ali nikada za przenje..
..ako moram da przim neshto, koristim ulje od semenki grozdja
(bilo ga jedno vreme po radnjama, obichnim, tipa maxi-ja, po ceni od oko polovine cene maslinovog)
ili ako ga nema - suncokretovo..
..flasha ulja mi inache traje jedno dva meseca, a nas je chetvoro..

..ne koristim ni margarine, samo buter..
..sad kad se pojavio ovaj trans-free dobro jutro margarin, pochela sam i njega da kupujem..
..i eto..

Margarin godinama ne jedem, puter jos duze. Nekad sam volela "Dobro jutro" ,dok u njemu (tek otvorenom) nisam nasla stidnu dlaku. :eek:
Mama je, inace, bila kupila dve kutije, pa mi ponudila drugu, ali ja vise NIKAD nisam pipnula taj margarin. Inace, svi margarini su kancerozni, oni su nusprodukt zaboravih cega.

Sta sad da radim.. repicino, laneno, od grozdja, maslinovo... :confused:

A za koka kolu, posecivala sam jedno vreme manju fabriku za proizvodnju kole, malu ko kap u moru, svaki dan u jednoj smeni stizalo je pet duplih cisterni, kao one za transport goriva, punih secera. Ne znam, zaboravih koliko tona. Ljudi koji pijete taj otrov svaka vam cast. Inace skidam kamenac kolom, nijedan abraziv ne moze da joj pridje kako brzo 'pojede' od odmasti ama bas sve.

Back