Права жена

Питање за оба пола.
Шта је то што једну жену чини правом женом?
Женом, за којом бисте уздахнули, и рекли, е, да је више таквих...
Да ли је то снага, љубав, пожртвованост...
Или можда је чини правом то што је мајка, домаћица, супруга, љубавница и пословна жена у исто време?
И... да ли се пристојне девојке претварају у праве жене?
И да ли је можда правом чини мукарац?

kao sto rece pipi na pocetku, svaka koja nije trandza, prava je:D
u tom prenesenom znacenju... prava zena...
ona koja zna da zivi... da uziva...da voli... da se bori... da ne poklekne pred problemom, pa i ako joj se desi, uspije da se izbori... ona koja ne moli, kojoj nije neophodan niko da bi prezivjela... ona koja moze pred svakoga izaci uzdignute glave... zena koja ne spletkari... ne gazi... ne uziva u tudjoj patnji... jednostavno, prava zena!

kao sto rece pipi na pocetku, svaka koja nije trandza, prava je:D
u tom prenesenom znacenju... prava zena...
ona koja zna da zivi... da uziva...da voli... da se bori... da ne poklekne pred problemom, pa i ako joj se desi, uspije da se izbori... ona koja ne moli, kojoj nije neophodan niko da bi prezivjela... ona koja moze pred svakoga izaci uzdignute glave... zena koja ne spletkari... ne gazi... ne uziva u tudjoj patnji... jednostavno, prava zena!

Jeste da si žena ali nemaš pojma.
Prava žena je Bog u kući i van nje.
I ne treba ti puno pameti, sem drskosti, oportunizma i kurvarluka s ciljem.

Pil, u kratkim crtama sam ti izneo suštinu, a napisah da nije tema za LjiS jer zahteva mnogo više reči i istine u koje ti ne bi poverovala ( više bi se smejala jer ne bi verovala )

Koenu, nisi ti neko ko je sposoban da u kratkim crtama iznese sustinu na ovu temu, svakako ne ispravnu... zato sam i pitala nelu da pojasni koja je to logika koju je ona uvidjela
Ja sam napisala svoje vidjenje, i to iz primjera zena sa velikim srcem i ispunjenim zivotom, zena koje su prozivjele, vidjele, osjetile... a ti se javis sa jednim tako bzvz komentarom, kakav je 'nemas pojma'...

Koenu, nisi ti neko ko je sposoban da u kratkim crtama iznese sustinu na ovu temu, svakako ne ispravnu... zato sam i pitala nelu da pojasni koja je to logika koju je ona uvidjela
Ja sam napisala svoje vidjenje, i to iz primjera zena sa velikim srcem i ispunjenim zivotom, zena koje su prozivjele, vidjele, osjetile... a ti se javis sa jednim tako bzvz komentarom, kakav je 'nemas pojma'...

Odmah ću se ispraviti u nanetoj grešci, vodeći je ka tebi.
Nemaš dovoljno iskustva, bi zvučalo tačnije i istinitije.
Jesi ti napisala iz dobre namere ali dobra namera nikome dobro nije donela.
A komentar poprilično, čak i čvrće stoji, nego što možeš da zaisliš ( odnosi se na moj kratki ali sažet post o temi )

Питање за оба пола.
Шта је то што једну жену чини правом женом?
Женом, за којом бисте уздахнули, и рекли, е, да је више таквих...
Да ли је то снага, љубав, пожртвованост...
Или можда је чини правом то што је мајка, домаћица, супруга, љубавница и пословна жена у исто време?
И... да ли се пристојне девојке претварају у праве жене?
И да ли је можда правом чини мукарац?

tesko je spakovati odgovor na to pitanje

zavisi, ona sto je nekome prava drugome je kriva i tako u krug

U svakom slucaju je pravom ne cini muskarac jer ako joj je potrebno nesto da je ucini pravom onda nije ona prava

vecinu toga sto si nabrojala je koristoljublje jer nekome odgovara da je majka, domacica, supruga, ljubavnica, itd

moze ali ne mora da bude nista do toga jer su to uglavnom nalepljeni sabloni kako je neko "prav" ili "kriv"

moze da bude umetnica neka sto joj se beje za ceo svet pa da opet otkida koliko je prava

sto se mene pak lichno tiche prava je ona kojoj ne moram da pricham da bi razumela i ne moram da kupujem da bi volela i ne moram da zovem da bi znala da na nju mislim i tako...

Back