Prava Srpska nova godina

poceospecijalniratgenimanabalk4.jpg

Šta se čudiš i vi Nemci ste Srbi samo malo mutavi .

Oni bolji među vama su Prusi I Vendi = Srbi

Oni umeju da kažu R

Svi ostali koji glas R ne umeju da izgovore,nego ga nekako iskašlju, su mešanci sa mongoloidima.

Pročitaj tamo šta kažu stariji i ozbiljniji od mene.

Ja ne tvrdim ništa nego samo kažem šta sam čuo i u šta verujem više nego u nešto drugo.

Kalendar koji broji godine navodno od nastanka sveta.
Koristili su ga Nemanjići.
Diskutabilno da li je srpski ili vizantijski kalendar.
Po njemu se Kosovski boj odigrao 6987. godine što je i napisano na jednom spomeniku na Gazimestanu.
I da, mislim da u istorijskoj čitanci za sedmi razred osnovne škole ima nešto o tom kalendaru... Ako ne sedmi onda šesti...

Poslednja izmena:

Moguce da ti je pricala baba,i da u svemu tome ima nesto,ali....Ja samo kazem,ako smo tu od kad je sveta i veka,zato nema nesto nalik Akropolju,ili neki akvadukt,ili neki grad pun natpisa na srpskom(staroslovenskom) ili slicno?Jer mozda je to i postojalo,ali koga to nije mrzelo da srusi,izbrise i skloni da nemamo uvide u sve to?Takodje,zasto se nigde ne pominjemo u izvorima starih Grka,Rimljana ili Vizantije pre 6 v.n.e.?
Ne kazem ja da Deretic mozda nije u pravu,ali ja trazim konkretne dokaze,a ne rekla-kazla,ima to ovde ,ima to onde....

Moguce da ti je pricala baba,i da u svemu tome ima nesto,ali....Ja samo kazem,ako smo tu od kad je sveta i veka,zato nema nesto nalik Akropolju,ili neki akvadukt,ili neki grad pun natpisa na srpskom(staroslovenskom) ili slicno?Jer mozda je to i postojalo,ali koga to nije mrzelo da srusi,izbrise i skloni da nemamo uvide u sve to?Takodje,zasto se nigde ne pominjemo u izvorima starih Grka,Rimljana ili Vizantije pre 6 v.n.e.?
Ne kazem ja da Deretic mozda nije u pravu,ali ja trazim konkretne dokaze,a ne rekla-kazla,ima to ovde ,ima to onde....

Izvori se prepravljaju i tendenciozno krive..

Nisam neko ko piše doktorat niti sam istoričar ni antropolog.

Pročitaj linkove pa saznaj šta su o svemu tome rekli ljudi koji jesu autoriteti u svojim oblastima.

Moj laički sud je da seoba Slovena iz Azije u Evropu ne pije vode.

To se uklapa i u istraživanja o genetici, o čemu sam dao neke članke iz novina, a svedočenja su autoriteta, koji su po sopstvenom svedočenju bili pod velikim pritiskom da svoja istraživanja ne obelodane.

Akropolj su pravili Srbi što se mene tiče.
Kaki bre Grci .............:per:

Neko gore rece da ima srpskog kalendara u citanci iz 6 ili 7 og raz ima i iz prvog iz srednje.
Dokaza o nasem kalendaru ima i u Ohridu i Carigradu i na jos mnogo mesta gde ja nzm
A nemci su dobili od nas Srba Nemci po tome sot je vecina ljudi u Evropi pricala Srpski a mi svo njih nazivali Nemi i tako se dobilo Nemci i Nemacka na Srpskom

Taj kalendar koji ovde pominjete je kalendar pravoslavne crkve,a mi smo preuzeli od Vizantije.Inace po njemu zemlja i sve zivo na njoj je nastalo 5700 i neke,znao sam tacno ali se zaboravilo,pa otud ta godina koju pominjete da treba da se slavi.E sto se tice datuma,on mi nije jasan odakle pocinje,rimljani su novu godinu slavili 1 marta.....moada je ovaj datum ostao od slovena,nesto kao budjenje proleca ili tako nesto.

Neko gore rece da ima srpskog kalendara u citanci iz 6 ili 7 og raz ima i iz prvog iz srednje.
Dokaza o nasem kalendaru ima i u Ohridu i Carigradu i na jos mnogo mesta gde ja nzm
A nemci su dobili od nas Srba Nemci po tome sot je vecina ljudi u Evropi pricala Srpski a mi svo njih nazivali Nemi i tako se dobilo Nemci i Nemacka na Srpskom

Lol, pa ko ih jos zove tako osim nas Srba? Kako oni sebe zovu? Kako ih zovu Italijani? Da li znas koje je pravo ime Japana?

treba da procitas odlomak iz knjige da bi shvatio a nije vizantijski ne postoji covek je istrazivao i nema ga nigde u nikakvim spisima i vizantija pod tim imenom nije postojala.

Tacno,nije Vizantija,oni su sebe nazivali rimljanima,a kasnije romejima jer je drzava nastala posle raspada Rimskog carstva na istocno i zapadno,a kasnije se korsiti naziv Vizantija,posto je Carigrad podignut na temeljima starog grckog grada Vizanta.Ali da je godina 5000 i neka uzeta od pravoslavne crkve,to sam siguran 100%

Daj molim te i ti jos verujes da smo mi dosli ovde u 9 om veku xD Anci ja cu sad doci kod tebe u kucu i reci cu ovo je sad moja kuca i ti nist ok odo ja.
Romejsko znaci gradsko znam za to.
To je bio prvi put Bizantion i jeste napravili su ga Grci ali Vizantija se prvi put pominje 1400 i neke neki Nemac je prvi to rekao tako da ime Vizantija nije bilo sto posto.
Ovu recenicu ne razumem? Ali da je godina 5000 i neka uzeta od pravoslavne crkve,to sam siguran 100%

Daj molim te i ti jos verujes da smo mi dosli ovde u 9 om veku xD Anci ja cu sad doci kod tebe u kucu i reci cu ovo je sad moja kuca i ti nist ok odo ja.
Romejsko znaci gradsko znam za to.
To je bio prvi put Bizantion i jeste napravili su ga Grci ali Vizantija se prvi put pominje 1400 i neke neki Nemac je prvi to rekao tako da ime Vizantija nije bilo sto posto.
Ovu recenicu ne razumem? Ali da je godina 5000 i neka uzeta od pravoslavne crkve,to sam siguran 100%

Crkveno ucenje kaze,mislim na pravoslavno,da je pocetak svega na svetu bilo 5000 i neke godine.Ako meni neverujes pitaj nekog popa oni to uce na bogosloviji.A sto se tice Vizantije,to je vise pojam koji oznacava jedan period u istoriji,odnosno nastavak postojanja Rimskog carstva,tj.da se ne bi govorilo istocno rimsko carstvo usvojen je ovaj pojam radi lakse orijentacije.Sami vizantinci su sebe smatrali rimljanima,i kad bi mogao da se vratis u njihovo doba i rekao im da zive u Vizantiji,nista im ne bi bilo jasno.

Znam to za viazntiju.
A ovo 500 hiljada godina pa moguce jer je nas kalendar poceo sa brojenjem 5008 godine

Ne moram da pitam nikakvog popa drug iz razreda mi je djakon.Bio je u patrijarsiji e da i video je da je Konstantin se slavi kao nas svetac a i jos se rodio u Nisu... :)

Znam to za viazntiju.
A ovo 500 hiljada godina pa moguce jer je nas kalendar poceo sa brojenjem 5008 godine

Ne moram da pitam nikakvog popa drug iz razreda mi je djakon.Bio je u patrijarsiji e da i video je da je Konstantin se slavi kao nas svetac a i jos se rodio u Nisu... :)

Pa to ja svo vreme ovde govorim.Znaci godina je uzeta od pravoslavne crkve,ali taj datum 5-6 april mi nije poznat.Nemam ideju odakle bi mogao da potekne,Inace car Konstantin jeste rodjen u Nisu i za vreme njegove vladavine je hriscanstvo postala zvanicna religija,mada on licno je posta hriscanin pred samu smrt.

Back