Prati li Gugl gde se nalazite?

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
meni se to dopada.
gledam gde sam se sve setao na moru ili na nekom izletu ili kad sam vozio bicikl.

meni je to super opcija i ne pada mi na pamet da je iskljucujem.

ljudi zive u nekoj paranoji..kao vide gde idem..pa vide i bez toga.. telefon moze da se prati uvek..
fora je samo sto mi nismo interersantne osobe za pracenje.. ljudi samo sebe precenjuju i misle da su bitni nekome da zna gde je kenjao ili hebo zenu.

ne postoje resursi kojima se svi ljudi mogu pratiti tako da ljudi..ne prati vas niko..
ni 6g mreza kad se uvede jednog dana ne bi podnela toliku obradu podataka.

Bas to, ne trebaju mi nikakvi programi da mi prate rutu gde sam vozio bajs/motor, smartwatch me broji kalorije a google crta putanju i jos detalja.

Ja znam tacno gde se nalazis imas i neki uredjaj koji pokazuje odakle pises.tacno znas odakle.priznaj da imas
kleopatra, ti li si

images

Па то.
Нај већа заблуда је да " ја нисам криминалац", даје спокој.
Колико људи има приступ могућем кретању неког појединца?
Јесу ли они безбедносна структура или IT компанија?
Samo u Srbiji ima preko milion brojeva. Stvarno mislite da bilo ko ima potrebu da prati tolike brojeve i čita ili gleda gomilu gluposti. I da je nekome bitno da li ja kafu pijem ovde ili onde?

Samo u Srbiji ima preko milion brojeva. Stvarno mislite da bilo ko ima potrebu da prati tolike brojeve i čita ili gleda gomilu gluposti. I da je nekome bitno da li ja kafu pijem ovde ili onde?
Ок, не занима их свачија кретња, осим ако...
Не пожели неко ко има приступ да ти се освети што паркираш на "његовом" месту, или кретање бабе која живи сама у стану а нема наследнике, или свидела му се твоја девојка, или на списку си донатора органа који му треба сада, или...

Ок, не занима их свачија кретња, осим ако...
Не пожели неко ко има приступ да ти се освети што паркираш на "његовом" месту, или кретање бабе која живи сама у стану а нема наследнике, или свидела му се твоја девојка, или на списку си донатора органа који му треба сада, или...
Previše teorije zavjere.

Ne znam, evo recimo ovi muslimani koje IDF koka kao patke se najverovatnije lociraju na taj način.

Kao što Snouden kaže, za današnju špijunažu ti ne trebaju saradnici da ti dostavljaju informacije, jer sve informacije o tebi dostavlja tvoj mobilni ili tvoj kompjuter.

Okej, nisam terorista, nisam kriminalac, ne dugujem nikome ni cent, cak sam i za porez uvek u pretplati.

Dakle, i dalje ne vidim kako mi remeti zivot?

Ne vidim niti mogu da predvidim.
Ne planiram da se bavim ni kriminalom ni terorizmom, a ljudi su jako paranoični.
Нико не каже да ће ти правити проблем због тероризма или криминала.

Мене изненађује како теби морам све да цртам, а човек би помислио да све разумеш.

Koliko je smešno što su ljudi utripovani oko tog praćenja, kao da su nešto važni pa će njih da prate.
Ne interesuju njih pojedinci nego masa ljudi iz kojih izvlače neke proseke kako reaguju, čime se bave, statistike i prema tome kreiraju svoje poteze za obmanjivanje šta može da prođe šta ne može itd. To je samo niži nivo operativnog sistema o višem nivou ne vredi sad mnogo ni goviriti.

Нико не каже да ће ти правити проблем због тероризма или криминала.

Мене изненађује како теби морам све да цртам, а човек би помислио да све разумеш.

Ne razumem zasto bi mi iko pravio problem i kako ce poremeriti moj zivot to sto google prati moje kretanje?
Sta, zena ce da uzme telefon i da vidi gde sam bio?

Back