Prank (podvala)

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
388.310
tinejdzerka-trudnoca-830x553.jpg

Gledala sam jednu emisiju gde mladic sa mikrofonom i kamermanom prilazi na ulici, parku, kaficu mladim devojkama i poziva ih na podvalu ili izazov u smislu da li smeju da pozovu roditelje na telefon i saopste im da su trudne..neke su odbile iz prve a neke su prihvatile i pozvale su..reakcija roditelja je bila razlicita, jedna majka je bila u soku i jedva je dosla sebi, jedan otac bio je odusevljen , druga majka opet prvo sto je pitala je ko je otac a jedna od majki je rekla cerki kada joj je ova rekla da je trudna ako te tata ne ubije , ja cu
Naravno, posle tog razgovora usledio je drugi gde su objasnile roditeljima da je to prank ( podvala) i da nisu trudne.

E sada pitanje..vi koji imate cerke ..Kako bi reagovali da vam cerka tinejdzerka kaze da je trudna ?

Teško je pitanje.
U Srbiji je sve više brakova bez dece i bez invazivnih intervencija.
Ne znam šta bih savetovala, nemam ćerku ali imam sinove i znam kako bih reagovala da njihova devojka zatrudni.

Imam primer svojih prijateljica.
Ćerka moje koleginice je zatrudnela, IV razred srednje škole.
Roditelji su je podržali, imala je podršku u svakom smislu toliko da su učili njene lekcije iz svih predmeta i pomagali joj da završi školu. Maturirala je pred porođaj.
Udala se za svog momka, i završila fakultet uz pomoć majke i svekrve.

Drugi primer: zabavljli su se, ona je zatrudnela.
Veza nije bila obećavajuća, majka je odvela na abortus.
Nedugo posle intervencije, zatrudnela je opet i ponovo intervencija.
Na kraju se udala za tog momka iako su joj njeni branili.

Обзиром да сама имам то искуство морам рећи да сам од свега најпоноснија на своје што нису били примитивни и мислили шта ће околина да каже, нико ми ни једном није споменуо абортус и сви су се радовали новом животу. Из ове перспективе, након 20 година- то ми је најпаметнија одлука у животу ма шта ко мислио. Зар бих ја могла реаговати другачије? Свако по својој савести...

Ух...много тешко питање, поготово што смо баш у том периоду.
Мала је вероватноћа да се то деси, али...
Шта бих рекла?
Ја сам се у свом животу надоносила одлука, њу учим да самостално размишља и доноси одлуке.
Не бих јој ништа рекла ни саветовала пре него што чујем њено мишљење, а онда можемо на сто да ставимо све опције.
Са аргументима за и против, шта год да је њено мишљење.

Back