Poziv studentima iz Zagreba na putovanje u Beograd izazvao haos u Hrvatskoj: Ređaju se brutalne pretnje i gnusne uvrede

Pazi ti kako @Stojkov Menidjer Broza drži u Kući Cvijeća iz računa, dok bi ga ja u vrtu pokopao iz ideala.
Ulaz bi svima bio besplatan, a oni koji na ulazu žele kupiti značku, kopiju fotografije, SFRJ zastavu, njima na volju.
I ovde je po volji - nikog ne vučemo da plati ulaznicu
Japanci dolaze...
 
:rotf:

Ja bi još ubacio i dernek na Ravnoj Gori, plus Čavoglave.
Za razliku od lijevoliberala gdje dobiješ čaj od kombuche, sojin medaljon, tofu i varivo od leće, desničarija zna što je dobra spiza.

🐈

I chillout u Guči...🎺

A studijski bi trazili Čiča Dražino počivalište...
E da...krajem prosle godine mu otvoriše "muzej" u blizini moga posla...
Kao na mestu gde mu bila kuća nekad..., a sad naravno neka investitorska zgrada...
I bukvalno u lokalčiću tipa 10m2 u prizemlju te zgrade kao "muzej"..., ali kao stavili su bistu ispred...

...
 

Poziv studentima iz Zagreba na putovanje u Beograd izazvao HAOS U HRVATSKOJ: Ređaju se brutalne PRETNJE i gnusne uvrede​

Studentsko udruženje Pravnog fakulteta Univerziteta u Zagrebu obavestio je studente da organizuje putovanje u Beograd, što je izazvalo negativne reakcije u krajnje desnom delu hrvatske javnosti.

Bivši poslanik u Saboru Hrvatske Željko Glasnović, koji se nedavno učlanio u Hrvatsku stranku prava (HSP), požalio se na Fejsbuku, piše Index.hr.

- Studentsko udruženje Pravnog fakulteta Univerziteta u Zagrebu organizuje studijsko putovanje u Kuću cveća u Beogradu. Nakon toga imaju susret sa studentima Beogradskog Pravnog fakulteta gde je studirao ratni zločinac i saradnik UDB-e Vojislav Šešelj. Da li je predsednik studentskog udruženja, Luka Pavlišić, član HDZ-a? Dobro došli u treću Jugoslaviju - poručio je Glasnović na svom profilu.

Culej prvo ćutao pa se pravio da je telefonska sekretarica​

U komentarima ispod objave javio se i Stevo Culej, takođe bivši poslanik HDZ-a.

- Nadam se da će da ih pokolju ko svinje - napisao je Culej.
Stevo Culej, sraman komentar
FOTO: FACEBOOK / SCREENSHOT
Stevo Culej, sraman komentar
Index.hr je kontaktirao Culeja kako bi objasnio svoj skandalozni komentar, ali Culej se, kako navode, ponašao krajnje bizarno.
- Ovde telefonska sekretarica. Ovaj razgovor se snima. Laku noć - rekao je on poslije 20 sekundi ćutanja.
Međutim, posle nekog vremena nazvao je on redakciju Indexa i rekao da mu je “sekretarica rekla da ga je neko zvao”.

“Soroševci i možemovci truju našu Hrvatsku”​

- Ovo je udbaško-masonsko-soroševska podvala mom delu. Ja sam jedan od najvećih mirotvoraca koji su hodali saborom - rekao je Culej kada su ga pitali o komentaru ispod Glasnovićeve objave i prozvao je "soroševce i možemovce koji truju našu Hrvatsku".
Stevo Culej
FOTO: INDEX.HR / SCREENSHOT
Stevo Culej
Podsetio je i na izjavu Nenada Stazića iz SDP-a da "u maju 1945. posao nije obavljen temeljno", a zatim je iskazao nezadovoljstvo “trovačima s Indexa” i sve zaključio rečima:
- Vidimo se mi.

Studenti će posetiti Skadarliju, Hram Svetog Save, Kalemegdan...​

Inače, u opisu putovanja stoji da će studenti posetiti Pravni fakultet u Beogradu, boemsku četvrt Skadarlija, Kuću cveća, Novi Beograd, Trg Slavija, Hram Svetoga Save i Kalemegdan. Cena putovanja od 150 evra uključuje smeštaj u hotelu, a broj mesta je ograničen na 500 studenata.
Studentsko udruženje Pravnog fakulteta izdalo je saopštenje povodom brojnih negativnih reakcija.
- Ovim putem Vam se obraćamo zbog raznih medijskih, i na kraju i samih “političkih” uplitanja vezanih za naše studijsko putovanje u Beograd. Naime, nedavno je plasirana objava koja je dobila dovoljno pažnje kako bi i mediji reagovali na ovako “skandalozan” projekt hrvatske omladine u kojem bi studenti Pravnog fakulteta u Zagrebu posetili kolege studente sa Pravnog fakulteta u Beogradu.
- Napominjemo, studijsko putovanje zamišljeno je kao institucionalna poseta s edukativnim karakterom koji organizuje Studentsko udruženje Pravnog fakulteta u Zagrebu na svoju ruku u svrhu jačeg povezivanja studenata srodnih fakulteta. Ističemo da je isto putovanje i poseta već bila uspešno održana pre četiri godine, pa se samo nastavlja u svrhu “negovanja” odnosa dva fakulteta - naveli su iz Udruženja.

Studenti: “Nećemo se stideti”​

- Studenti Pravnog fakulteta u Zagrebu redovno organizuju studijska i druga putovanja sa ciljem razmene iskustava, sticanja novih znanja i uvida na koji način pravnu struku grade naši vršnjaci iz drugih država. To je prvenstveni i jedini cilj studijskog putovanja u Beograd kojeg pojedinci poslednjih dana pokušavaju da zloupotrebe u jeftine političke svrhe, zaboravljajući pritom da smo mi studenti, a ne političari. Pozicija nam i nije baš ista...
- Nećemo se stideti bilo čega što se tradicionalno organizuje, a baš se, gle čuda, u ovom trenutku (pred izbore) okreće oštrica prema nama te smo izloženi pretnjama, pritiscima i linču zbog nečega što bi u savremenom demokratskom društvu trebalo da bude normalno - navode studenti dalje i dodaju:
- Upućeni govor mržnje prema članovima Studentskog udruženja glasno osuđujemo i pozivamo sve nadležne institucije da se pozabave istim! Takođe, podsećamo kako je Studentsko udruženja u novembru 2023. organizovano učestvovalo u Koloni sećanja u Vukovaru, ali to je nažalost promaklo onima koji nas danas bezrazložno i bez ikakvog opravdanog povoda osuđuju, šire dezinformacije i mržnju među starim i mladim naraštajima.
- Ovim putem se obraćamo kao zvanični organizatori putovanja i konstatujemo sledeće: studijsko putovanje u Beograd nastaviće se prema predviđenom programu i u predviđeno vreme. Nećemo dati da određeni ljudi i mediji poremete tok organizacije i pre svega želju studenata. Sapienti sat (latinska izreka: Pametnom dosta) - zaključili su studenti Pravnog fakulteta u Zagrebu.

https://www.blic.rs/vesti/svet/pozi...k&utm_medium=social&utm_campaign=share-button

Ovi ekstremisti se samo nadaju nekim zločinima kod drugih kako bi mogli onda opravdavati svoje zločine.
ovo je klasicni folklor na nasim prostorima.
postala je tradicija, a tradicija valja da se postuje
 

Back
Top