Poziv kupcima električne energije za dostavu tačnog jedinstvenog matičnog broja građa

SajaBg

Uvek u pravu
VIP
Poruka
9.404
Stiglo mi pismo od EPS SNABDEVANJA da im dostavim JMBG broj jer im nije dobra evidencija. Pozivaju se na nekakve članove zakona po kojima oni imaju pravo da vode evidenciju JMBG brojeva svojih klijenata (proverio sam, piše da imaju pravo) a onda dalje izmišljaju obavezu da klijenti na njihov zahtev moraju da im dostave taj broj i to tako što će da idu na šalter njihove službe. Dakle, oni vode evidenciju klijenata, imaju pravo da "prikupljaju" JMBG brojeve ali nigde nisam našao da je obaveza klijenata da njima nešto dostavlja, pogotovo ne tako što će da im fizički donosi. Naravno, na kraju ovog zahteva stoji i pretnja da će sudskim putem tražiti nadoknadu štete ako se nešto desi jer im kupac nije dostavio JMBG.

Evo šta sam našao na netu povodom ovog bizarnog slučaja, pa pogledajte:
http://blog.b92.net/text/24285/DAJTE-JMBG-Poziv-ili-molba/
http://www.kurir-info.rs/neobican-zahtev-eps-od-gradana-trazi-da-im-dostave-jmbg-clanak-1403569

edb odskoro ima suludu politiku knjizenje uplata po racunima.

zakasnis malo, prodje prvi u sledecem mesecu, i kad platis, oni ukupnu sumu knjize na struju, kao sad vec dugujes dva meseca, a uplata za tv pretplatu ostaje kao dug. i tako iz meseca u mesewc

1. kako mogu da naplacuju nesto sto nisu jos fakturisali(sledeci mesec)???

2. kako uplatu po racunu br taj i taj, smeju da knjize drugacije nego sto je na racunu???

3. kako uopste smeju da proizvoljno stvarju obaveze tj dugovanje za ono sto sam direktno platio tj tv pretplatu

znam da pomoci nema. birokratija je neman sa sto glava. ali krsenje normalnog odnosa kupac-prodavac na stetu kupca? dokle bre? kad ja budem u prilici da odlucujem o njihovoj sudbini ja cu sve po zakonu, ali SVE!

• Podržavam
Reactions: Nez
edb odskoro ima suludu politiku knjizenje uplata po racunima.

zakasnis malo, prodje prvi u sledecem mesecu, i kad platis, oni ukupnu sumu knjize na struju, kao sad vec dugujes dva meseca, a uplata za tv pretplatu ostaje kao dug. i tako iz meseca u mesewc

1. kako mogu da naplacuju nesto sto nisu jos fakturisali(sledeci mesec)???

2. kako uplatu po racunu br taj i taj, smeju da knjize drugacije nego sto je na racunu???

3. kako uopste smeju da proizvoljno stvarju obaveze tj dugovanje za ono sto sam direktno platio tj tv pretplatu

znam da pomoci nema. birokratija je neman sa sto glava. ali krsenje normalnog odnosa kupac-prodavac na stetu kupca? dokle bre? kad ja budem u prilici da odlucujem o njihovoj sudbini ja cu sve po zakonu, ali SVE!

Pitaj SNS Megatrend stručnjakinju od prvog zaposlenja - Zoranu Mihajlović
Ostali su im uglavnom homoseksualci a sa njima je borba zeznuta, nikako sačmarom protiv njih...

a na koju foru drugacije da dodju do tvog maticnog broja :ceka:
da ga sami uzmu iz policiske dokumentacije? pa to je tek krsenje zakona
ne postoji drugi nacin nego da im ti doneses

to je verovatno zbog frke oko iskljucivanja struje pa tek kad ljudi odu da ukljuce shvate da se vodi na neke baba-tetke koja je umrla pre 57 godina, dalje kod kupoprodaje cesto ljudi ne zamene pa se vodi na bivse vlasnike a novi trosi i pravi dugove pa ispadne karambol posle

dakle nosis vlasnicki list (ili neko resenje, presudu, sta god sto dokazuje da si ti vlasnik stana/kuce) + licna karta iz koje ti uzimaju jmbg i ostale podatke....ne vidim cemu drama

svaki racun se tako sredjuje, i telekom i infostan i mobilni, sve....

- - - - - - - - - -

Zar nije dovoljan broj strujomera? Da li se oni bave strujom ili legitimisanjem gradjana?

koga da tuze kad napravis dugove? strujomer? :lol:

- - - - - - - - - -

Kamere na svakom cosku,cipovi u novim licnim kartama,sad ovo.

Koliko je daleko dan kada ce nas cipovati direktno pod kozu?

Nisam pobornik teorija zavere ali ovo je vrlo zabrinjavajuce.
sta je zabrinjavajuce, ne mozes bus plus bez licne karte da dobijes al ovo je zabrinjavajuce?

e svasta cu da procitam

Ipak, EPS odustao od matičnog broja
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2014&mm=06&dd=24&nav_id=867314

Oni još dodaju da su takođe obavestili sve kupce koji su se odazvali na poziv za dostavu podataka JMBG i dostavili svoje podatke, da ukoliko to žele, mogu da iskoriste svoje pravo i opozovu dostavu tog podatka.

Baš me zanima kako izgleda opozivanje dostavljenog podatka...

Back