Пожелети зло

ne razumem, osecate se loshe zato shto ste pozheleli zlo nekoj osobi, al' ne razmishljate o tome da li je ta osoba to zasluzhila
ja kad razmislim, vidim da jeste, pa se ne uzrujavam

Da, kad pozelim nekome zlo ( sto je zaista veoma retko) ti ljudi obicno to i zasluze ali...Uopste mi to ne olaksa savest vec mi bude jos teza cinjenica da sam covek koji mrzi, koji ne prasta, koji daje sebi ulogu sudije pa presudjuje ko zasluzuje zlo a ko ne! Kako se tad vernik u meni stidi coveka ( u losem smislu coveka) u meni.

Само мало појашњење: ја ту особу не мрзим и не желим да јој се деси зло да бих јој напакостила, него само да би та особа нестала из мог живота и престала да га загорчава.

Значи, не причам овде о томе да некоме желимо зло да бисмо га казнили за нешто већ учињено, него само да би престао у будућности да наноси зло другима.
U potpunosti te razumem... Pratila si moju temu "dokle vise"... Isto se osecam...

Само мало појашњење: ја ту особу не мрзим и не желим да јој се деси зло да бих јој напакостила, него само да би та особа нестала из мог живота и престала да га загорчава.

Значи, не причам овде о томе да некоме желимо зло да бисмо га казнили за нешто већ учињено, него само да би престао у будућности да наноси зло другима.

A mozda ce da nestane, ako mu pozelis nesto dobro???;) Mislim da je vazno i da se mentalno odvojis od te osobe.
Svako ima te trenutke kada ga neko nervira, ali misliti nekom zlo je pre svega lose za onog ko to misli. Dobar je i onaj princip Da ce sve to Bog vec vratiti kako dolikuje ili zivot...
Stvarno, kad malo bolje razmislim, zivot ponekad tako udesi stvari, da se bez veze nerviramo...

ja sam pocela da poprilicno cesto pomisljam kako bi nekim ljudima, pa i meni, u zivotu bilo mnogo lakse da nema nekih "zlikovaca". nije da sam bas konkretno pozelela da im padne klavir/sef/mermerna zardinjera :whistling: na glavu dok setaju ulicom, ali nije da nisam pomislila kako bi bez njih ovaj svet bio lepse mesto. sto ne znaci da bi se radovala takvom dogadjaju. i mislim da je to savrseno nomalno. kada ne mozes da promenis nesto, resis situaciju, konstantno frustriranje koliko god ono sitno bilo trazi ventil, pa makar kroz "zeljenje zla" kako ti napisa. jeste me zacnulo, kad sam skapirala sta sam pomislila, ali ko moze da sebi cenzurise misli, narocito spontane? i ne treba. ne vidim neki veci moralni problem u tome.

И, с једне стране, заводи ме та мисао како би то било баш добро, а са друге стране страшно лоше се осећам због тих мисли и покушавам да их потиснем чим их постанем свесна.

trik je dopustiti sebi da pomislis (izduvas ventil) jer ne treba potiskivati i cenzurisati se, j.b.g ljudski je, ali ne preterivati razradjivanju fantazije (sto pisem kao da redovno pobijem tuce ljudi mentalno :lol:) jer bi problem nastao kada bi razradila pomisao, i jos shvatila da ti prija, to bi onda vec bio signal da nesto bas i nije u redu :whistling:

inace, zasto mislis da je to toliko lose?

jer jeste.
ne mozes gajiti lose misli o nekom, a pri tom ne zatrovati sebe.
ono sto je najbitnije, je u situaciji kada te neko ugrozava, tebe ili nekog tebi bliskog, eliminisati i emocije i preterana rasmisljanja o njemu..vec svu svoju energiju usresrediti na to kako resiti konkretan problem i konkretnu situaciju...
svaki problem ima svoje resenje. znas to.
samo racio. nista srce.
suvise si vredna da bi dozvolila da te neki kreten svede na nekog ko zeli lose..ikome.

A mozda ce da nestane, ako mu pozelis nesto dobro???;) Mislim da je vazno i da se mentalno odvojis od te osobe.
Svako ima te trenutke kada ga neko nervira, ali misliti nekom zlo je pre svega lose za onog ko to misli. Dobar je i onaj princip Da ce sve to Bog vec vratiti kako dolikuje ili zivot...
Stvarno, kad malo bolje razmislim, zivot ponekad tako udesi stvari, da se bez veze nerviramo...

Већ много година се молим за ту особу, да јој Бог да смирење и испуњеност. Много година се молим да јој се деси нешто лепо што би потиснуло мржњу у њој... И ништа. Први пут сам се уморила од тих молитви. :(

Nikada nikom ne zelim zlo... zato sto nam Univerzum vrati to zlo 10 puta vise...
Isto tako, kad uradimo nesto dobro, vrati nam se 10 puta vise...
Zato i jesam veoma oprezan kada se bavim magijom, uvek ima dobar cilj, i to dobro mi se vrati...

Данас сам, мислим први пут у животу, на тренутак помислила како би све било лепше и лакше када једна особа не би постојала, или када би јој се макар догодило нешто лоше, па да се окупира својим проблемима и да престане да чини зло другима.
И, с једне стране, заводи ме та мисао како би то било баш добро, а са друге стране страшно лоше се осећам због тих мисли и покушавам да их потиснем чим их постанем свесна.

Да ли сте некада пожелели некоме зло? Како сте се осећали тада?

Daesilo se da su me dve osobe baš jako povredile. i ja sam, onako u očajanju, uzvratila na uvrede: da bog da... uglavnom, poželela sam da im se ispuni želja (koja je bila glupa, uvredljiva za mene, i po njihovom mišljenju baš dobra za njih, a ja sam znala da se ne bi dobro proveli). Nisam verovala u kletve, i slične stvari, samo više nisam znala kako da ih ućutkam.
Elem, kroz par godina, desilo se da im se ispune upravo te želje, i propatili su skoro kao ja sa njima. Kad sam čula za to, naježila sam se...Nisam osetila nikakvo zadovoljstvo, samo sažaljenje.
I nikad više nisam uradila ništa slično.

Већ много година се молим за ту особу, да јој Бог да смирење и испуњеност. Много година се молим да јој се деси нешто лепо што би потиснуло мржњу у њој... И ништа. Први пут сам се уморила од тих молитви. :(

jbga...zvuci kako neki "obiteljski momenat"...takve stvari, znas i sama, dodju i prodju...
sto ne znaci da ih je lako podnijeti niti da traju kratko...:confused:

Da, dodje nekad i do takvih trenutaka. Onda treba biti pametan i skloniti se i odmoriti. Kako se ono kaza "Daleko ti lepa kuca" ili nesto slicno...
Ne mozemo da promenimo druge, samo sebe u odnosu na njih, a to ponekad uopste nije lako...

Cccc...kako ste mi svi fini i stabilni ljubim vas ja :)

Ja do sad pobih bar diviziju svojim kletvama u saobracaju, jer je kolicina bahatih debila u istom prosto neverovatna, i mnogima instantly pozelim da se u svojim qrcima od automobila i sa takvom voznjom sto pre sklone iz saobracaja.....zauvek :mrgreen:

Omiljena kletva mi je da cu nad necijom umrlicom u novinama da jedem burek :)

Ja se takvih momenata i zelja ne bojim i ne osecam se lose, jer to stvarno pozelim samo krajnjem shljamu bez koga bi svet zasigurno bio bolje mesto i koje bih uz dobru nadoknadu rado pregazio valjkom.
Ma sta uz dobru nadoknadu....ako sam raspolozen, moglo bi i gratis :mrgreen:

Zasto pozeleti..vratiti istom merom da..ali pozeleti nekome zlo zato sto te ostavio kao povredio..je samo slabost.

Са другим делом реченице се слажем.
Са првим не. Ако вратиш истом мером - онда си исти као он и допустио си да и тобом завлада зло. И не само то, онда се ствара спирала зла која се само повећава и повећава, где једно зло покреће друго....и тако у бескрај....

jer jeste.
ne mozes gajiti lose misli o nekom, a pri tom ne zatrovati sebe.
ono sto je najbitnije, je u situaciji kada te neko ugrozava, tebe ili nekog tebi bliskog, eliminisati i emocije i preterana rasmisljanja o njemu..vec svu svoju energiju usresrediti na to kako resiti konkretan problem i konkretnu situaciju...
svaki problem ima svoje resenje. znas to.
samo racio. nista srce.
suvise si vredna da bi dozvolila da te neki kreten svede na nekog ko zeli lose..ikome.
ne mislim da trujem sebe.
ne ja ne gajim lose misli. ali dozvolim sebi da pomislim ono gde me trenutna emocija ponese. kao kad ti pukne pa opsujes socno naglas. mislim da je tu manje stete, kad je u meni nek ispadne napolje, nema svrhe praviti se da ne postoji. ali rekoh ne zelim iskreno nikom zlo. ali desi mi se da pomislim da bi bez nekih ljudi, nekim meni dragim ljudima, pa time i meni zivot bio laksi i lepsi. ja tu nista ne mogu da promenim, resim problem, jer nije direktno moj. frustracija cuda cini.

kad je do mene ja se od "zlikovaca" i trovaca udaljim, iskljucim ih iz svog zivota. govorim o ozbiljno losim ljudima koji svojom egzistencijom sire, pa slobodno mogu reci otrov oko sebe.

Са другим делом реченице се слажем.
Са првим не. Ако вратиш истом мером - онда си исти као он и допустио си да и тобом завлада зло. И не само то, онда се ствара спирала зла која се само повећава и повећава, где једно зло покреће друго....и тако у бескрај....

Pa da ali kaze maltretira i cini zlo..verovatno duzi period..to je licni izbor biti sa takvom osobom..malo mi je bzvz nekoga ko te pesnici pokusati verbalno nadjacati..narocito na duge staze.

ne mislim da trujem sebe.
ne ja ne gajim lose misli. ali dozvolim sebi da pomislim ono gde me trenutna emocija ponese. kao kad ti pukne pa opsujes socno naglas. mislim da je tu manje stete, kad je u meni nek ispadne napolje, nema svrhe praviti se da ne postoji. ali rekoh ne zelim iskreno nikom zlo. ali desi mi se da pomislim da bi bez nekih ljudi, nekim meni dragim ljudima, pa time i meni zivot bio laksi i lepsi. ja tu nista ne mogu da promenim, resim problem, jer nije direktno moj. frustracija cuda cini.

kad je do mene ja se od "zlikovaca" i trovaca udaljim, iskljucim ih iz svog zivota. govorim o ozbiljno losim ljudima koji svojom egzistencijom sire, pa slobodno mogu reci otrov oko sebe.

Upravo tako.
S tom razlikom sto ja nekima iskreno pozelim zlo i nemam problem sa tim.
Sta drugo da pozelim zadrigloj bahatoj budali u dzipu velicine omanje kuce, koji ocigledno drogiran ili pijan pre mesec dana nije mene i mog sina u kolima pocistio kao metlom, zato jer mu se yebe da ceka u koloni nego je pretice.....znajuci pri tome da ako nekoga udari, njemu nista nece biti....znajuci verovatno da ce svojim us.ranim parama potplatiti sve sudije ovog sveta i odsetati slobodan, cak i da se to desi.

Sta da mu pozelim majke ti, sem da umre i to onako, iskreno iz dubine duse.
I jos treba da se osecam neugodno zbog toga. Ma, 'ajde bre

Upravo tako.
S tom razlikom sto ja nekima iskreno pozelim zlo i nemam problem sa tim.
Sta drugo da pozelim zadrigloj bahatoj budali u dzipu velicine omanje kuce, koji ocigledno drogiran ili pijan pre mesec dana nije mene i mog sina u kolima pocistio kao metlom, zato jer mu se yebe da ceka u koloni nego je pretice.....znajuci pri tome da ako nekoga udari, njemu nista nece biti....znajuci verovatno da ce svojim us.ranim parama potplatiti sve sudije ovog sveta i odsetati slobodan, cak i da se to desi.

Sta da mu pozelim majke ti, sem da umre i to onako, iskreno iz dubine duse.
I jos treba da se osecam neugodno zbog toga. Ma, 'ajde bre

nista, brate, on ce sve sebi sam...ne kaze se dzabe da svaka okuka ima svog "heroja"...:mrgreen:

Pa da ali kaze maltretira i cini zlo..verovatno duzi period..to je licni izbor biti sa takvom osobom..malo mi je bzvz nekoga ko te pesnici pokusati verbalno nadjacati..narocito na duge staze.

Ја се трудим да избегавам било какав сукоб и било какав контакт, па макар и вербални... Значи, не интересује ме да побеђујем у конфликту са том особом, само да ме остави на миру...:(

Ја се трудим да избегавам било какав сукоб и било какав контакт, па макар и вербални... Значи, не интересује ме да побеђујем у конфликту са том особом, само да ме остави на миру...:(

:ok:naravno..treba se skloniti..svakakav olos danas seta ulicom..ali opet polazim od toga da niko nije rodjen zao..ko zna sta mu je kvrcnulo u glavi i sta je preziveo..u kakvom okruzenju..pa mu ni ne zelim zlo.

Back