svetosavska
Zainteresovan član
- Poruka
- 169
Dugoročno nerviranje, stres pod kojim sa bio, jedenje dosta slatkiša i nedovoljno žvakanje očigledno su doveli do određenih problema sa želucem. Posle mog stalnog nerviranja zbog klinca, koji je slabo jeo, zato što je patio zbog smrti mog oca a njegovog dede, krenuli su mi bolovi u predelu želuca i podrigivanje. Zbog toga sam, po savetu lekara, pio dve sedmice Contoroloc i Controloc Control. I taman se problem smirio, popih čašu špricera i želudac ponovo zaboli. Ja po savetu lekara nastavim da pijem iste lekove još dve sedmice ( 14 tableta ) i opet mi se stomak primirio i podrigivanje prestalo, a ja popih čašu Cocte i eto problema opet. Uradio sam test na Heliko bakteriju i on je negativan, ali mene i dalje, ponekad, zaboli stomak, a pre neko veče tupo i jako, dobrih par sati, nakon što sam jeo slatkiše uveče kasnije i to pre spavanja. Bolovi su bili kao nikada pre, toliko jaki da sam se od njih preznojavao. Nemam problema sa stolicom, normalna je i nije tamna, ne povraćam, ali mi se povremeno javi pojačana kislena. Po savetu lekara sada opet pijem Controloc Control ujutro i Ranisan uveče, a Rupurut i Buscopan po potrebi. Danas su mi zasmetale jagode, iako sam ih pojeo nekoliko. Odmah sam osetio kiselinu, bol je počeo da tinja u predelu želuca i čim sam posisao Rupurut i kiselina se smanjila, bol je nestao. Tako je bilo i pre neku noć, ali se tada smirio posle Ranisana. Doktorica mi je posavetovala bareno povrće, kuvano meso, lakšu hranu u manjim obrocima, ništa masno i začinjeno, pa da vidimo šta će biti. Inače ne pijem alkohona pića ni kafu, ne pušim, ali se mnogo nerviram. Predpostavljam da je ovo možda gastritis? Da li je neko imao slične probleme i kako su oni definisani? Naravno, kako su izlečeni? Hvala
Poslednja izmena: