Povratak iz Amerike za Srbiju

Bio sam neko vreme sam u Srbiji i vratio sam se u USA po jos neke stvari.
Iskreno odusevljen sam kako je Srbija napredovala u poslednje vreme.

Vrlo je jeftin zivot a moram priznati i prilicno kvalitetan. Kupio sam kucu u centru Novih Banovaca.

Evo napisao bi za druge povratnike nekoliko saveta i zapazanja. Mozda ce nekome biti od koristi.

Lose:
- Ljudi puse (ovo je mozda najgore od svega)
- Grafiti
- Djubre
- Malo elektricnih vozila
- Ne odvajaju djubre (plastiku, staklo i slicno).
- Zivotinje na ulici bez igde ikoga
- Ljudi su dosta negativni (bez razloga)
- Generalna populacija je slabo obrazovana
- Nema punjaca za elektricna vozila
- Ljudi koriste jos uvek papirne novcanice
- Klima je losa. (slicna kao istocna obala Amerike tipa neki mid east).

Dobro:
- Finansijski je isplativije ziveti u Srbiji nego u USA (bez obzira sto vam to iz Srbije niko nece prihvatiti ovo je susta istina). Prakticno mozes mesecno vise da zaradis da ti ostane.
- Vrlo je povoljno
- Vrlo kvalitetno je uredjena drzava sa stanovnistva drzave (tipa salterski sluzbenici i to 10 puta bolje od ovih u USA).
- Drzavne sluzbe dobro rade (bolje od US barem)
- Porez na imovinu je strasno povoljan???? (iskreno plasim se da nije ovo neka greska).
- Porez na prihod je prihvatljiv
- Lako se stize do drugih delova Evrope
- Putevi su dosta kvalitetni (bolji od tipa Kalifornije).
- Vrlo je lako pokrenuti biznis (hocu reci jeftino)
- Nivo stresa medju stanovnistvom je jako nizak (vrlo verovatno zbog niskih troskova zivota).
- Internet izuva kako dobro radi (ja takav internet u celoj Americi nisam video).
- Kuce su jako povoljne da se kupe ili izgrade
- Politicari su dosta kvalitetni i generalno sve sto ima veze sa drzavnom upravom je jako dobro uradjeno
- Velika ekonomska ekspanzija je u toku.

Pravo da Vam kazem jos da se odjavim. Da prodam kucu u Americi i vracam se u Srbiju. Ne pada mi na pamet da krocim vise nazad u USA. Jedva cekam da se trajno vratim. Bukvalno sam se odusevio kako je dobro u Novim Banovcima! Wooohooo.
Откуд ти кућа у Америци која је гора од Србије? Питај ко је ИКАДА зарадио кућу у Србији радећи на државном послу? Не мислим на лопове и политичаре него на поштен народ. Не могу ни за милион година да одвоје.
На основу овога што си навео или си провокатор или си тотално слуђен. Наравно да ће теби да буде супер у Србији са једно 3-4 хиљада долара месечно, толко ћеш сигурно да имаш (ако не и више). То је бар ПЕТ пута више него што нормалан свет у Србији има. Плус долазиш тапациран са ловом.
Било би лепо да, кад једном дођеш, подучиш локални народ како да живи као ти а да не иде из земље.

Kako ko je zaradio kucu u Srbiji radeci drzavni posao?!.....pa da li ti je palo na pamet ko je gradio one silne kuce po Srbiji 70tih i 80tih godina proslog veka?......ljudi koji su radili u drzavnim firmama ili u privatnim? (ups,tad privatn firme skoro da nisu ni postojale)

Kako ko je zaradio kucu u Srbiji radeci drzavni posao?!.....pa da li ti je palo na pamet ko je gradio one silne kuce po Srbiji 70tih i 80tih godina proslog veka?......ljudi koji su radili u drzavnim firmama ili u privatnim? (ups,tad privatn firme skoro da nisu ni postojale)
Шта је било било је. Причамо о данашњем времену а не о (омраженом) социјализму.

Откуд ти кућа у Америци која је гора од Србије? Питај ко је ИКАДА зарадио кућу у Србији радећи на државном послу? Не мислим на лопове и политичаре него на поштен народ. Не могу ни за милион година да одвоје.
На основу овога што си навео или си провокатор или си тотално слуђен. Наравно да ће теби да буде супер у Србији са једно 3-4 хиљада долара месечно, толко ћеш сигурно да имаш (ако не и више). То је бар ПЕТ пута више него што нормалан свет у Србији има. Плус долазиш тапациран са ловом.
Било би лепо да, кад једном дођеш, подучиш локални народ како да живи као ти а да не иде из земље.
Kada otplatis kucu u USA,a to je posle 30 do 35 god, zivota, onda je kuca tvoja, :)

U Srbiji u Beogradu, u GSP, moze da se zaradi 600- 800 dolara mesecno i neka zena zaradi jos 2oo dolara, znaci ukupno 100 Hiljada dinara.
Malo li je za normalan zivot, :?:

Шта је било било је. Причамо о данашњем времену а не о (омраженом) социјализму.

Mito, a zasto je omrazeni socijalizam, :?:
Kada si bio ikome duzan,da li si isao na odmore, uzimao kredite, imao zagarantovan posao i plus svercovao raznu robu i zagarantovano zdravstvo.
Sta sada imas:
zaduzenje, male plate, zdravstvo minus, a gde su letovanja i zimovanja,a tek krediti.
Srbija trenutno duguje ukupno 24,1 milijardu evra.
Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić izjavio je da će javni dug na kraju ove godine ili 1. januara sledeće(2019) biti ispod 49 odsto.

Ranijih devedesetih godina, za vreme vladavine Slobodana Miloševića, Srbija i Crna Gora gotovo da se nisu zaduživale.

Mito, a zasto je omrazeni socijalizam, :?:
Kada si bio ikome duzan,da li si isao na odmore, uzimao kredite, imao zagarantovan posao i plus svercovao raznu robu i zagarantovano zdravstvo.
Sta sada imas:
zaduzenje, male plate, zdravstvo minus, a gde su letovanja i zimovanja,a tek krediti.
Srbija trenutno duguje ukupno 24,1 milijardu evra.
Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić izjavio je da će javni dug na kraju ove godine ili 1. januara sledeće(2019) biti ispod 49 odsto.

Ranijih devedesetih godina, za vreme vladavine Slobodana Miloševića, Srbija i Crna Gora gotovo da se nisu zaduživale.
"омражени" је популаран термин ових дана и не мора да значи да и ја делим то мишљење.
Због овог новијег задуживања се теби чини да народ живи лепо у Србији, чак лепше него у САД.
Ако си живео овде у доба социјалузма, зашто си отишао на тако дуго?

"омражени" је популаран термин ових дана и не мора да значи да и ја делим то мишљење.
Због овог новијег задуживања се теби чини да народ живи лепо у Србији, чак лепше него у САД.
Ако си живео овде у доба социјалузма, зашто си отишао на тако дуго?
I 70-tih i 80-tih i 90-tih, sam ziveo u Srbiji,a otisao sam da zaradim penziju, vrlo jednosravno, zar ne, :)

Back