- Poruka
- 77.303
Откуд ти кућа у Америци која је гора од Србије? Питај ко је ИКАДА зарадио кућу у Србији радећи на државном послу? Не мислим на лопове и политичаре него на поштен народ. Не могу ни за милион година да одвоје.Bio sam neko vreme sam u Srbiji i vratio sam se u USA po jos neke stvari.
Iskreno odusevljen sam kako je Srbija napredovala u poslednje vreme.
Vrlo je jeftin zivot a moram priznati i prilicno kvalitetan. Kupio sam kucu u centru Novih Banovaca.
Evo napisao bi za druge povratnike nekoliko saveta i zapazanja. Mozda ce nekome biti od koristi.
Lose:
- Ljudi puse (ovo je mozda najgore od svega)
- Grafiti
- Djubre
- Malo elektricnih vozila
- Ne odvajaju djubre (plastiku, staklo i slicno).
- Zivotinje na ulici bez igde ikoga
- Ljudi su dosta negativni (bez razloga)
- Generalna populacija je slabo obrazovana
- Nema punjaca za elektricna vozila
- Ljudi koriste jos uvek papirne novcanice
- Klima je losa. (slicna kao istocna obala Amerike tipa neki mid east).
Dobro:
- Finansijski je isplativije ziveti u Srbiji nego u USA (bez obzira sto vam to iz Srbije niko nece prihvatiti ovo je susta istina). Prakticno mozes mesecno vise da zaradis da ti ostane.
- Vrlo je povoljno
- Vrlo kvalitetno je uredjena drzava sa stanovnistva drzave (tipa salterski sluzbenici i to 10 puta bolje od ovih u USA).
- Drzavne sluzbe dobro rade (bolje od US barem)
- Porez na imovinu je strasno povoljan???? (iskreno plasim se da nije ovo neka greska).
- Porez na prihod je prihvatljiv
- Lako se stize do drugih delova Evrope
- Putevi su dosta kvalitetni (bolji od tipa Kalifornije).
- Vrlo je lako pokrenuti biznis (hocu reci jeftino)
- Nivo stresa medju stanovnistvom je jako nizak (vrlo verovatno zbog niskih troskova zivota).
- Internet izuva kako dobro radi (ja takav internet u celoj Americi nisam video).
- Kuce su jako povoljne da se kupe ili izgrade
- Politicari su dosta kvalitetni i generalno sve sto ima veze sa drzavnom upravom je jako dobro uradjeno
- Velika ekonomska ekspanzija je u toku.
Pravo da Vam kazem jos da se odjavim. Da prodam kucu u Americi i vracam se u Srbiju. Ne pada mi na pamet da krocim vise nazad u USA. Jedva cekam da se trajno vratim. Bukvalno sam se odusevio kako je dobro u Novim Banovcima! Wooohooo.
На основу овога што си навео или си провокатор или си тотално слуђен. Наравно да ће теби да буде супер у Србији са једно 3-4 хиљада долара месечно, толко ћеш сигурно да имаш (ако не и више). То је бар ПЕТ пута више него што нормалан свет у Србији има. Плус долазиш тапациран са ловом.
Било би лепо да, кад једном дођеш, подучиш локални народ како да живи као ти а да не иде из земље.