Povraćaj troškova za pregled kod privatnog lekara

Gost377586

Veoma poznat
Poruka
11.136
evo sta sam nasla pa me zanima kakva su vasa iskustva:

Potvrda za povraćaj troškova za pregled kod privatnog lekarahttp://pravo.potrosackisavetnik.com/potvrda-za-povracaj-troskova-za-pregled-u-privatnoj-praksi/#comments
U slučaju da ne možete obaviti pregled za koji
ne postoji lista čekanja u državnoj bolnici u roku od 30 dana
Здравствене услуге за које се утврђују листе чекања су:
1. Преглед на компјутеризованој томографији (ЦТ) и магнетној резонанци (МР):
1.1 ЦТ преглед главе
1.2 ЦТ преглед главе и врата
1.3 ЦТ преглед кичменог стуба
1.4 МР преглед главе
1.5 МР преглед кичменог стуба
1.6 ЦТ преглед грудног коша
1.7 ЦТ преглед абдомена и мале карлице
1.8 МР преглед абдомена
1.9 МР преглед мале карлице
1.10 МР преглед мускулоскелетног система
1.11 МР преглед дојки
2. Дијагностичка коронарографија и/или катетеризација срца
3. Реваскуларизација миокарда:
3.1 Нехируршка реваскуларизација миокарда
3.2 Хируршка реваскуларизација миокарда
4. Уградња пејсмејкера и кардиовертер дефибрилатора (ICD)
5. Уградња вештачких валвула
6. Уградња графтова од вештачког материјала и ендоваскуларних графт протеза
7. Операција сенилне и пресенилне катаракте са уградњом интраокуларних сочива
8. Уградња имплантата у ортопедији (кукови и колена).
možete pregled obaviti kod privatnog lekara i tražiti refundaciju troškova od Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

1.Prvo trebate uzeti potvrdu iz zdravstvene ustanove da ne može da obavi pregled.
Potvrdu o nemogućnosti obavljanja pregleda u roku od 30 dana možete preuzeti sa sledećeg linka:
http://www.rfzo.rs/download/ObrazacP3.pdf
2.Posle toga se trebate pregledate kod privatnog lekara.Pored popunjene potvrde i računa od privatnog lekara potrebno je popuniti i
3.Zahtev za refundaciju, koji se podnosi zajedno sa pomenutom dokumentaciju nadležnoj filijali Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje:
Zahtev za refundaciju od RFZO možete preuzeti na sledećem linku:
http://potrosackisavetnik.com/!stari_sajt/Dokumenta/Obrazac%20REF1%20refundacija.pdf

.....................................................................................................................................
dalje u komentarima na link:
1.Postovani na pocetku ste napisali pregled za koji ne postoji lista cekanja? Pa ako ne postoji lista cekanja zasto bi onda pacijent cekao na pregled? Da li je to vasa greska ili je to ovako zakon sam po sebi apsurdan?

Poštovani,
nažalost u Srbiji postoje pregledi za koje postoje liste čekanja, ne radi se o grešci. Većina specijalističkih pregleda ne bi smela da ima listu čekanja dok postoje određeni specijalistički pregledi za koje postoje liste čekanja zbog nedovoljne količine aparata i/ili stručnih lica koji vrše te preglede. Liste čekanja se uglavnom tiču CT skenera i magnetne rezonance.
Spisak pregleda za koje postoje liste čekanja možete videti u pravilniku o listama čekanja koji se nalazi na sledećoj adresi.
liste cekanja ceo link: http://www.rfzo.rs/download/pravilnici/lc/Pravilnik_Liste_cekanja.pdf

2.Poštovanje
Nedavno sam pročitala taj član koji omogućava da se refundiraju troškovi dijagnostike, ali na kraju piše da će komisija koju oformi RFZO odlučivati o tome koliko i da li će se novac vraćati. Znači, komisija istog fonda će da odluči o svemu.
Tu će se verovatno raditi o onoj – kadija te tuži, kadija ti sudi.
Molim vas za malo pojašnjenje, jer ne znam da li sam sve dobro razumela.
Srdačan pozdrav

Poštovana,
u pravu ste. Komisija RFZO u lokalnoj filijali odlučuje o osnovanosti zahteva, u slučaju da se zahtev odbije postoji mogućnost žalbe drugostepenom organu, to jest direkciji RFZO u Beogradu. Znamo za slučajeve u kojima su na drugom stepenu pacijenti uspevali da dobiju refundaciju. U slučaju da imate problem pri ostvarivanju refundacije obratite nam se putem komentara ili na elektronsku adresu redakcija@potrosackisavetnik.com

i tako kako to sve funkcionise u bananalendu?:ceka:jel probao neko od vas?
ja se mislim da nosim ove papire svuda sa sobom:mrgreen::lol:

*i da dodam sad ozbiljno ovo bi znacilo nekom kome je hitnije al da znate da cete ipak placati razliku ako privatnjaci vise naplacuju uslugu nego do.(nek me neko ispravi ako gresim al znam da sam davno i o tome citala)

Potvrda za povraćaj troškova za pregled kod privatnog lekarahttp://pravo.potrosackisavetnik.com...skova-za-pregled-u-privatnoj-praksi/#comments
1.1 ЦТ преглед главе
1.4 МР преглед главе
1.8 МР преглед абдомена
1.11 МР преглед дојки
možete pregled obaviti kod privatnog lekara i tražiti refundaciju troškova od Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

1.Prvo trebate uzeti potvrdu iz zdravstvene ustanove da ne može da obavi pregled.
Potvrdu o nemogućnosti obavljanja pregleda u roku od 30 dana možete preuzeti sa sledećeg linka:
2.Posle toga se trebate pregledate kod privatnog lekara.Pored popunjene potvrde i računa od privatnog lekara potrebno je popuniti i
3.Zahtev za refundaciju, koji se podnosi zajedno sa pomenutom dokumentaciju nadležnoj filijali Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje:
http://potrosackisavetnik.com/!stari_sajt/Dokumenta/Obrazac REF1 refundacija.pdf

.....................................................................................................................................
1.Postovani na pocetku ste napisali pregled za koji ne postoji lista cekanja? Pa ako ne postoji lista cekanja zasto bi onda pacijent cekao na pregled? Da li je to vasa greska ili je to ovako zakon sam po sebi apsurdan?

Poštovani,
nažalost u Srbiji postoje pregledi za koje postoje liste čekanja, ne radi se o grešci. Većina specijalističkih pregleda ne bi smela da ima listu čekanja dok postoje određeni specijalistički pregledi za koje postoje liste čekanja zbog nedovoljne količine aparata i/ili stručnih lica koji vrše te preglede. Liste čekanja se uglavnom tiču CT skenera i magnetne rezonance.
Spisak pregleda za koje postoje liste čekanja možete videti u pravilniku o listama čekanja koji se nalazi na sledećoj adresi.
liste cekanja ceo link: http://www.rfzo.rs/download/pravilnici/lc/Pravilnik_Liste_cekanja.pdf

2.Poštovanje
Nedavno sam pročitala taj član koji omogućava da se refundiraju troškovi dijagnostike, ali na kraju piše da će komisija koju oformi RFZO odlučivati o tome koliko i da li će se novac vraćati. Znači, komisija istog fonda će da odluči o svemu.
Srdačan pozdrav

Poštovana,
u pravu ste. Komisija RFZO u lokalnoj filijali odlučuje o osnovanosti zahteva, u slučaju da se zahtev odbije postoji mogućnost žalbe drugostepenom organu, to jest direkciji RFZO u Beogradu. Znamo za slučajeve u kojima su na drugom stepenu pacijenti uspevali da dobiju refundaciju. U slučaju da imate problem pri ostvarivanju refundacije obratite nam se putem komentara ili na elektronsku adresu redakcija@potrosackisavetnik.com

*i da dodam sad ozbiljno ovo bi znacilo nekom kome je hitnije al da znate da cete ipak placati razliku ako privatnjaci vise naplacuju uslugu nego do.(nek me neko ispravi ako gresim al znam da sam davno i o tome citala)

Ja i lekari nemamo saradnju od 92 god..

Poslednja izmena:

Potvrda za povraćaj troškova za pregled kod privatnog lekarahttp://pravo.potrosackisavetnik.com/potvrda-za-povracaj-troskova-za-pregled-u-privatnoj-praksi/#comments
1.1 ЦТ преглед главе
1.4 МР преглед главе
1.8 МР преглед абдомена
1.11 МР преглед дојки

http://potrosackisavetnik.com/!stari_sajt/Dokumenta/Obrazac%20REF1%20refundacija.pdf

Poštovani,

2.Poštovanje
Srdačan pozdrav

Poštovana,

Mene ova zakon nije najjasnije nešto... kolke pare ja mogu uznem u kešu na ruke?
Da se dogovorimo...

...da znate da se ne zalecete magnetna, skener i jos neke usluge se NE REFUNDIRAJU...pa to ili platis ili cekas...trece nema....

e bre afro dva puta sam stavila link za liste cekanja(tj za stvari za koje ne moz da se refundiras)prvi je u spojleru na pocetku:)

- - - - - - - - - -

Ja i lekari nemamo saradnju od 92 god..

to objasnjava mnogo toga:lol:

e bre afro dva puta sam stavila link za liste cekanja(tj za stvari za koje ne moz da se refundiras)prvi je u spojleru na pocetku:)

- - - - - - - - - -

to objasnjava mnogo toga:lol:

..pa sta sam ja pogresno rekla...ako si mislila da ce svako da otvara link i gleda, nece....

..inace mamograiju zakazuju za kraj avgusta, ako ne podviknes, a ako podviknes moze za nedelju dana....toliko o listama cekanja i njihovoj prebukiranosti....

Ti znaci uplacujes ono obavezno ( recimo neka je 5000 dinara mesecno) plus ovih 2000 u nadi da
ces imati prodju kod zubara ili na magnetnoij rezozonaci?
A ako imas cetvroclanu ( moze i dvoclana ) porodicu kako onda to sve izgleda?

Ne, obavezno se uplacuje iz doprinosa, uvek bilo. Znaci placa poslodavac.

2.000 se placa privatnom osiguranju sa mogucnoscu lecenja u privatnim klinikama bez cekanja i oni sve placaju.

Cetvoroclana porodica, pa zavisi od paketa.

Pogledaj ovde pakete http://wiener.co.rs/Za-stanovnistvo/Dobrovoljno-zdravstveno-osiguranje

Ne, obavezno se uplacuje iz doprinosa, uvek bilo. Znaci placa poslodavac.

2.000 se placa privatnom osiguranju sa mogucnoscu lecenja u privatnim klinikama bez cekanja i oni sve placaju.

Cetvoroclana porodica, pa zavisi od paketa.

Pogledaj ovde pakete http://wiener.co.rs/Za-stanovnistvo/Dobrovoljno-zdravstveno-osiguranje
Ne placa poslodavac nego tebi oduzimaju od bruto plate, kao sto ti oduzimamju i za penzijsko osiguranje.
Ovo je sve laz i prevara, ali ok, koj voli nek izvoli.

Ne placa poslodavac nego tebi oduzimaju od bruto plate, kao sto ti oduzimamju i za penzijsko osiguranje.
Ovo je sve laz i prevara, ali ok, koj voli nek izvoli.

Znam za to naravno. Termin, bruto plata. Ja to vise u odomacenom zargonu kazem da placa poslodavac.

Pa laz i prevara je koliko su i nase banke.

Pa isto je i na Zapadu sa tim zdravstvenim osiguranjem.

Znam za to naravno. Termin, bruto plata. Ja to vise u odomacenom zargonu kazem da placa poslodavac.

Pa laz i prevara je koliko su i nase banke.

Pa isto je i na Zapadu sa tim zdravstvenim osiguranjem.[/QUOTE]

Nije isto ( na Zapadu). Mozes da se "ispises" iz ovog "drzavnog", firma ti i dalje placa 50% ( ti sam 50%), ali je veliki zayeb
ako imas decu, ozenis se i tako jer onda za svakog clana porodice moras posebno da placas pa to ispade i 1500 evra mesecna od cega ti
od firme dobijes samo ovih 500 evra, a sto si stariji to su doprinosi vec jer su stariji ljudi i bolesni.

Ta dodatna zdravstvena osoguranja ( uz ovo drzavno , obavezno) postoje naravno za neke stvari nisu ni losa ( recimo za zube), a ako je
u Srbiji stvarno 2000 dinara samo, placaj, zasto da ne.

Back