Kod kog specijaliste ići?

japaja34

Početnik
Poruka
47
Pozdrav. Vec nekoliko godina pijem jedan antidepresiv koji mi pomaze. Medjutim, nuspojave su bas izrazene, a ona koja najvise muci, jelte, jeste pad libida i totalna ne zainteresovanost za sex. Dakle, brak je na velikom ispitu jer sa gospodjom nisam bio intiman ne pamtim.. Pokusao sam svojevremeno da se skinem sa leka u dogovoru sa psihijatrom koja mi je lek prepisala, medjutim nije islo i vratio sam mu se. I definitivno mi je i dalje potreban, jer radi posao. E sad, moje pitanje je da li vredi uzimati nesto od onih svakojakih tableta, cudesa za pojacanje libida? Da li ista od toga moze da 'nulira' antidepresiv? Razmisljao sam da razgovaram sa nekim lekarom o tome, ali ne znam sa kim. Da li razgovor sa urologom moze da pomogne? Da li se razumeju u te stvari? Ili imate savet da idem kod nekog drugog?

Pozdrav. Vec nekoliko godina pijem jedan antidepresiv koji mi pomaze. Medjutim, nuspojave su bas izrazene, a ona koja najvise muci, jelte, jeste pad libida i totalna ne zainteresovanost za sex. Dakle, brak je na velikom ispitu jer sa gospodjom nisam bio intiman ne pamtim.. Pokusao sam svojevremeno da se skinem sa leka u dogovoru sa psihijatrom koja mi je lek prepisala, medjutim nije islo i vratio sam mu se. I definitivno mi je i dalje potreban, jer radi posao. E sad, moje pitanje je da li vredi uzimati nesto od onih svakojakih tableta, cudesa za pojacanje libida? Da li ista od toga moze da 'nulira' antidepresiv? Razmisljao sam da razgovaram sa nekim lekarom o tome, ali ne znam sa kim. Da li razgovor sa urologom moze da pomogne? Da li se razumeju u te stvari? Ili imate savet da idem kod nekog drugog?
kad prodje depresivna epizoda vratice se samopuzdanje i zelja za svim aktivnosima koje su ti cinile zivot izpunjenim..Sto cesce na kontrole, sto vise u prirodi i aktivnosti, druzenje ,zabava sa ljudima koji ti odgovaraju i zena ce se iznenaditi jednog dana .mislice da je pipnula fazu.

Kod muskarca depresija nastupa kada padne nivo testosterona, nadji neku mladju zensku da ti resi taj problem. Ne morate ni da se seksate, samo malo da se muvate da se aktiviras i probudis. Ostim toga izbaci alkohol, cigare, kafu, pocni da pijes zeleni caj, pocni da vezbas mrtvo dizanje i cucnjeve sa opterecenjem i intervalni treninzi su najbolji za dizanje testosterona.

Poslednja izmena:
Јел ти је икада установљено од чега имаш депресију?

Колико си дуго на том леку, и који је лек у питању?
Dobio sam Seroxat da pijem zbog hipohondrije. Fantasticno mi je odradio posao. Pijem ga vec 3 godine. Rekoh da sam pokusao da se skinem, ali je bas bilo zeznuto i nisam imao muda da izdrzim krizu i poceo sam opet da pijem..

Znaci nije samo pijes par godina i sad cu odjednom da prestanem nego se smanjuje doza i prati kako organizam, psiha i ostalo reaguju.
Sve sam to probao.. Poceo sa pola doze lagano medjutim kada je krenulo ludilo posle par dana.. Bas bese zeznuto. Ali ja ne bih da se skidam jos jer mi treba, trenutno sam u nekom haosu i bas mi pomaze.. Ali sam mislio da se pozabavim ovim drugim problemom koji bas uzima maha.. Nisam znao da je moguce ovo ovako da utice..

Sigurno je gospodja na pauzi cekace te istim zarom samo ti sebi daj vremena

Pokusao sam svojevremeno da se skinem sa leka u dogovoru sa psihijatrom koja mi je lek prepisala,
trebas da se vratis i trazis onaj drugi dualni lek, a za ovaj se znalo do cega dovodi, pise lepo, bas sam procitao;
inace ja mislim da imas problem sa logikom, a "hipohondrija" je trebala terapijom,a ne medikamentima da se resava, ... mozda sam i ja hipohondar, samo ja u to ni ne verujem, jer ako ja necu da brinem o svom zdravlju, a ko ce umesto mene? - razumes? ne mozes ti lekarima slepo da verujes, moras sebi prvo, ali ljudi nece sebi da veruju

mala digresija:
moji ukucani videli ovu tragediju u makedoniji, i kazu nemaju dobre zakone?! gledaju video, sve se vidi, i zakon kazu? nemaju logiku, kao da ne veruju svojim ocima sta vide, i zena i deca, samo najmladja pre neki dan izadje napolje da upali prskalicu, najpametnija, oci moje

Poslednja izmena:
Kod muskarca depresija nastupa kada padne nivo testosterona, nadji neku mladju zensku da ti resi taj problem. Ne morate ni da se seksate, samo malo da se muvate da se aktiviras i probudis.
a zena? pa ona bi imala alibi da ga ostavi onda, ili nadje svalera samo
u depru ga je taj lek ugurao, i ko zna jos sta mu svasta fali, sigurno je sve komplikovanije, a on bi jare i pare, sto cisto sumnjam da ce mu uspeti

Back