Повлачим се из политике и коментарисања исте

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Након великих разочарања у део мог народа ког сам уистину доживљавао својим, братским, одлучио сам да учиним оно што је иоле нормално и могуће, а то је да се повучем из коментарисања политике и политичких тема

Ја као јединка, све и да су моји ставови најбољи и најчистији, немам никакву моћ да утичем на остале, нити на политику, нити на спас и опстанак мог народа где год он живео.

Могу да делујем ћутке, да покушам да окупим добре људе да помажемо у хуманитарне организације да се помаже наш народ, али из коментарисања политике изистински желим да се за сва времена повучем

Доста су ме разочарале статистике јавног мњења, од питања унутрашње све до спољне политике, па и из личног искуства ставови великог броја Срба. А ја могу само да се нервирам.

Бирам да се не нервирам и да будем Србин за себе, ћутке, да ако могу помажем у свој народ, опет, ћутке, због своје потребе и да филозофски дођем до решења каква је то политика коју бих ја као јединка требао да следим
Došlo je nažalost vreme da plaćamo cenu ideoloških zabluda.

To što je neko etnički Srbin i nominalno pravoslavac i što neki nacionalni ideolog iz ex-Yu državica ne pravi razliku između vas dvojice, uopšte ne znači da vas dvojica imate išta slično. Otprilike kroz isto ideološko otrežnjenje prolaze i oni koji imaju ideale oko ljudske rase kao takve i očekuju opšteljudsku solidarnost i jednake ideale jer smo svi Božja deca i potomci Adamovi.

Nije Miroljub blesav. Čovek treba da se ponaša kao Lot u Sodomu. A kao ideološki Srbin u Srbiji, pogotovo u Beogradu, da što pre shvati da je manjina i da bar pokuša da se poveže sa sebi sličnima, makar ih bilo i samo 300. Od nacionalne propasti i nestanka sačuvaće nas samo takvi pojedinci koji su sposobni da prežive, a ni po koju cenu se ne vezivati za ove koji srljaju u pogibiju i koji će nestati, jer će samo povući i tebe... Ma koliko bili Srbi.

Kada to uradis i povuces se neprijatelji su te pobijedili.
Знам али каква је моја политичка моћ?

Све и да су моји ставови без иједне грешке, ко ме слуша?

Нико, наравно. А поготово не власт. Ни грађани

Jesi li ikada cuo za pohod proleterskih brigada koje su iskljucivo bile sastavljene od sumadinaca i srbijanskih partizana na zapadnu Bosnu
Ja sam od starijih cuo da su srbijanski partizani napravili vece zlocine nego ustase i posijali zlo sjeme izmedju tamosnjih cetnika i partizana
Dosta srpskih sela je popaljeno a zauzeli su i popalili sam gradic Grahovo koga ni ustase nisu 4 godine rata mogle uzeti
Broz je namjerno doveo srbijance da pale i kolju po srpskim prostorima zapadne Bosne

Pohod proleterskih brigada u Bosansku krajinu​

https://sh.wikipedia.org/wiki/Pohod_proleterskih_brigada_u_Bosansku_krajinu

Прва пролетерска народно-ослободилачка ударна бригада имала је шест батаљона (четири из Србије и два из Црне Горе) укупне јачине 1.200 бораца.
Друга пролетерска народно-ослободилачка ударна бригада од бораца Ужичког, Чачанског и Другог шумадијског партизанског одреда.

Трећа пролетерска санџачка народно-ослободилачка ударна бригада била је бригада Народноослободилачке војске Југославије (НОВЈ) формирана од бораца Пљеваљског и Бијелопољског партизанског одреда,Златарског батаљона и Милешевске чете
Баш као што су и његови идеолошки оци из удбе користили јединице из различитих географских предела да врше покоље међу србима и на тај начин производе анимозитете и поделе међу србима.
У источној босни покоље су вршиле јединице попуњене србима из срема нпр.
По шумадији дивљали личани и цг. међеди итд.
Свако са грамом мозга у лобањи приликом проучавања оперативног рада удбе могао је недвосмислено да закључи о којој стратегији и дугпрочном стратешком плану се ради.

Не пецај се, само му идеш у прилог са његовим поделама

Мјок, ми се пичкарамо овако 10г...

Ми то другарски...јер његови антиграђански динароиди овде владају од 1944.

После Броза само су показали неспособност и недржавотворност

80.г. је прошло.и још они не могу ухватити Идеју Србија од 1804.

Баш као што су и његови идеолошки оци из удбе користили јединице из различитих географских предела да врше покоље међу србима и на тај начин производе анимозитете и поделе међу србима.
У источној босни покоље су вршиле јединице попуњене србима из срема нпр.
По шумадији дивљали личани и цг. међеди итд.
Свако са грамом мозга у лобањи приликом проучавања оперативног рада удбе могао је недвосмислено да закључи о којој стратегији и дугпрочном стратешком плану се ради.

Једино тако и данас владају.

ДБ

Зато је права српска елита истребљена

Mihailović je rekao da se za sklapanje dobrih odnosa sa Rusijom izjasnilo 22 odsto ispitanih, a za dobre odnose sa EU - 20 odsto.

On je rekao da je "ka istoku", odnosno Rusiji i Kini, orijentisano 30 odsto ispitanih, a da je "znatno više orijentisano prema zapadnim zemljama".

Ово је оно што ме је највише разочарало.

Косово би бранио тек сваки девети човек. О томе је лицемерно причати, али сам очекивао барем да по том питању буде 25%, барем.

Једино тако и данас владају.

ДБ

Зато је права српска елита истребљена
Danas opet vlada diktator.Jel moze ovako, ja kazem da je Vucic kriv sto je pozvao da srbi ne izadju na izbore na Kosovu i Metohiji da ih bojkotuju pa imamo ovo mucenje onog preostalog naseg naroda dole, ko me ubedi da nije dobrovoljno se povlacim sa ovog Foruma nema me vise.

ko je pominjao mariniku cutu balsu i druge ?
Pa to su uz druge, pretendenti na "presto" koji u ovom momentu zauzima Vučić.Neće posle Vučićevog odlaska "presto" ostati upražnjen nego će se useliti neka druga njuška koja će takođe za značajan deo populacijie biti antipatična i iritantna kao što je i Vučićeva i kao što je bila i Tadićeva i kao što su bile i druge njuške koje su se nalazile na mestu vrhovnih upravljača.
Obnovljeni politički pluralizam i višestranačje u Srbiji postoje sad već oko 33 godine.Stranačka ostrašćenost i isključivost bili su razumljivi u počecima pluralizma ali posle 33 godine za očekivati bi bilo da toga ima manje.Nije teško sagledati činjenicu da sve vlade u Srbiji vode manje više istu poltiku i da su promene vlada odnosno promene vladajućih struktura uglavnom ograničene na personalne promene.
Ili u nakraćem ne vidim valjan razlog da se one jedinki čiji lični interesi nisu povezani sa pozicijom političkih stranaka uzbuđuju oko pitanja da li je na vlasti ovaj ili onaj.
Poltičari su nužno zlo ali oni sve što rade rade zbog sebe a ne zbog stanovništva.

Pa to su uz druge, pretendenti na "presto" koji u ovom momentu zauzima Vučić.Neće posle Vučićevog odlaska "presto" ostati upražnjen nego će se useliti neka druga njuška koja će takođe za značajan deo populacijie biti antipatična i iritantna kao što je i Vučićeva i kao što je bila i Tadićeva i kao što su bile i druge njuške koje su se nalazile na mestu vrhovnih upravljača.
Obnovljeni politički pluralizam i višestranačje u Srbiji postoje sad već oko 33 godine.Stranačka ostrašćenost i isključivost bili su razumljivi u počecima pluralizma ali posle 33 godine za očekivati bi bilo da toga ima manje.Nije teško sagledati činjenicu da sve vlade u Srbiji vode manje više istu poltiku i da su promene vlada odnosno promene vladajućih struktura uglavnom ograničene na personalne promene.
Ili u nakraćem ne vidim valjan razlog da se one jedinki čiji lični interesi nisu povezani sa pozicijom političkih stranaka uzbuđuju oko pitanja da li je na vlasti ovaj ili onaj.
Poltičari su nužno zlo ali oni sve što rade rade zbog sebe a ne zbog stanovništva.
zbilja

Након великих разочарања у део мог народа ког сам уистину доживљавао својим, братским, одлучио сам да учиним оно што је иоле нормално и могуће, а то је да се повучем из коментарисања политике и политичких тема

Ја као јединка, све и да су моји ставови најбољи и најчистији, немам никакву моћ да утичем на остале, нити на политику, нити на спас и опстанак мог народа где год он живео.

Могу да делујем ћутке, да покушам да окупим добре људе да помажемо у хуманитарне организације да се помаже наш народ, али из коментарисања политике изистински желим да се за сва времена повучем

Доста су ме разочарале статистике јавног мњења, од питања унутрашње све до спољне политике, па и из личног искуства ставови великог броја Срба. А ја могу само да се нервирам.

Бирам да се не нервирам и да будем Србин за себе, ћутке, да ако могу помажем у свој народ, опет, ћутке, због своје потребе и да филозофски дођем до решења каква је то политика коју бих ја као јединка требао да следим
Бернардо ипак није тип који се предаје. Могу само да нас мрзе они што нас не воле! 🇷🇸

@doppler можеш да закључаш тему добри мој. :) у праву си, нема шта да се оптерећујем и нервирам. И ја сам грађанин који има право на став исто као и они, с тим да ја нисам ни лажни налог, ни неко са стране, ни неко плаћен

Ни сендвичар, ни мариникин, не знам како њих зову... Тако да брате ако можеш да закључаш, по могућности и да обришеш тему јер повлачим реч

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back