Povlačenje španskih vojnika iz sastava KFOR-a

Koji je razlog povlačenja španskih vojnika

• Podrška celovitosti Srbije.

• Poklapanje njihovih interesa sa interesom Srbije.

• Nemam stav.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Španci fleksibilni o datumu povlačenja sa kosmeta
Politika - Pre 54 minuta

MADRID - Španija je fleksibilna kad je u pitanju datum povlačenja njenih vojnika raspoređenih na Kosovu i Metohiji u okviru mirovne misije Kfor, izjavio je portparol premijera Hosea Luisa Rodrigesa Sapatera.

"Odluka o odlasku vojnika je doneta, ali možemo da budemo fleksibilni povodom datuma povlačenja, neka bude za godinu dana, za 18 meseci ili za osam meseci", rekao je premijerov portparol reagujući na kritike iz NATO-a povodom planova Španije da povuče svojih 620 vojnika sa Kosova do kraja leta, prenosi Rojters.

Objašnjeno je da će se ministarka odbrane Karmen Čakon sastati sa generalnim sekretarom NATO-a Japom de Hopom Sheferom da bi objasnila razloge za ovu odluku Španije i da bi se dogovorili kada će do povlačenja doći.

Ova izjava portparola premijera Sapatera predstavlja, prema britanskoj agenciji, preokret u odnosu na premijerovu izjavu od petka kojom je potvrdio najavu ministarke odbrane od prethodnog dana da će španski vojnici biti povučeni u sledeća četiri do pet meseci.

Shefer je kritikovao tu odluku pre svega zato što prethodno o tome nije bio postignut dogovor sa Kforom, dok su SAD saopštile da su "veoma razočarane" zbog ove odluke Madrida.

Španija je jedna od pet zemalja članica EU, pored Kipra, Grčke, Slovačke i Rumunije, koje nisu priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije.

http://vesti.krstarica.com/?rubrika=aktuelno&sifra=2dead67466121c22d182a3ac5ae90de9&dan=22&mesec=03&godina=2009

Dogovaraju se "saveznici", ovaj put je to, između ostalog, i u našem interesu..

Poslednja izmena:
Olimpiakos, ja nisam admin, menjaš nickove ali stil ostaje isti, to te odaje. ;)

A to dokazi i ostalo, nije bitno.

Eto toliko, da ne širimo priču o tome jer nije vezana za temu.

Brateee,trebaju dokazi za nesto tako,ako ih nemas nemoj da pricas a stil pisanja nije dokaz pa sve i da ja sa drugog nicka tvrdim da sam olymp,nije dokaz.

A usput ne zanosi se.........ja da necu namerno da se odam mogao bih sa 20 nickova da pisem ni admin da me ne provali ;)

Brateee,trebaju dokazi za nesto tako,ako ih nemas nemoj da pricas a stil pisanja nije dokaz pa sve i da ja sa drugog nicka tvrdim da sam olymp,nije dokaz.

A usput ne zanosi se.........ja da necu namerno da se odam mogao bih sa 20 nickova da pisem ni admin da me ne provali ;)

Ma, kao da je bitno koliko nickova koristiš, ili ne koristiš, tvoja stvar. :whistling:

Napisao sam ti sve u prethodnom, nema potrebe da širimo priču. :cool:

Evo izgleda ipak španci neće tako brzo otići...

Poslednja izmena:

Back