Povezivanje laptopa sa led tv

Evo i ja da prijavim...uradih nesto. Tamo sam u opcijama namestio da se slika prikazuje samo preko tv (imao sam malo muke da podesim rezoluciju, ali sad je ok), a ovo za preklop ima takodje u opcijama za napajanje da se izabere sta se desava kad se preklopi ekran (da se gasi, ide u stendbaj i nista). Ja izabrao nista i koliko sam proverio na brzinu to je to sto meni treba. Jedino sam primetio jedan bag ili mozda tako treba, ali me nervira i ako moze da se i to negde dodatno podesi. Naime ukljucim laptop, na njemu se ne prikazuje nista, slika odmah ide na tv, laptop odmah preklopim, takodje sve po planu (ne gasi se, ne ide u stend baj), jedino ako ponovo otklopim laptop onda se aktivira i displej na laptopu i prebaci se u onaj kontinualni mod sadva ekrana (ne znam tacno kako se to strucno zove, ja to malo ovako opisno). Ne znam zasto to tako radi sam od sebe. Ono stoji da ja verovatno kad ga jednom zaklopim necu ga vise otklapati jer ovaj air mouse sto sam porucio ima ugradjenu i tastaturicu neku, pa sve mogu preko njega, ali eto, sta znam, mozda bude bilo potrebe i da se nekad otklopi laptop pa da me ne vraca opet na pocetak pa da podesavam sve iznova...ako ima neko resenje. Mada iovako sam zadovoljan...ispunjava 90% zahteva.

Poslednja izmena:
Sve si dobro izabrao, nije to bag, nego mogucnost da kada ti nije upaljen tv mozes da odradis prebacivanje, recimo iskljucen HDMI ili TV ili si ga poneo, a zaboravio da promenis. Znaci kada ga zatvoris on ce automatski da drzi na TV, a da ugasi ekran.

Evo i ja da prijavim...uradih nesto. Tamo sam u opcijama namestio da se slika prikazuje samo preko tv (imao sam malo muke da podesim rezoluciju, ali sad je ok), a ovo za preklop ima takodje u opcijama za napajanje da se izabere sta se desava kad se preklopi ekran (da se gasi, ide u stendbaj i nista). Ja izabrao nista i koliko sam proverio na brzinu to je to sto meni treba. Jedino sam primetio jedan bag ili mozda tako treba, ali me nervira i ako moze da se i to negde dodatno podesi. Naime ukljucim laptop, na njemu se ne prikazuje nista, slika odmah ide na tv, laptop odmah preklopim, takodje sve po planu (ne gasi se, ne ide u stend baj), jedino ako ponovo otklopim laptop onda se aktivira i displej na laptopu i prebaci se u onaj kontinualni mod sadva ekrana (ne znam tacno kako se to strucno zove, ja to malo ovako opisno). Ne znam zasto to tako radi sam od sebe. Ono stoji da ja verovatno kad ga jednom zaklopim necu ga vise otklapati jer ovaj air mouse sto sam porucio ima ugradjenu i tastaturicu neku, pa sve mogu preko njega, ali eto, sta znam, mozda bude bilo potrebe i da se nekad otklopi laptop pa da me ne vraca opet na pocetak pa da podesavam sve iznova...ako ima neko resenje. Mada iovako sam zadovoljan...ispunjava 90% zahteva.

Posle si provalio da ga postavis na duplicate ..... i sada je sve ok Osim sto se svaki put pali i display na laptopu, i treba vremena da se oba upale ili samo Tv. Kratak prekid dok shvati os da treba da vrati sliku na TV.

Pretrazio sam na HP bios i nisam nasao opciju za rad sarki. Medjutim meni je ovo bilo dobro jer sam koristio spoljnju tastaturu i misa. Verovatno sam na nekom drugom nasao u biosu opciju da se ne gasi pri preklapanju, pa se onda ne bi javljali prelazi.

Znaci ovako se podesava:

power.JPG
zatvoren.jpg

- - - - - - - - - -
Ovako izgleda kada se zatvori
Pogledajte prilog 424518

Prilozi

• oba.JPG
    oba.JPG
    46,2 KB · Pregleda: 6
Znaci mislis da ce se vratiti sam od sebe, samo dok se "pokupi"? Aj videcu dalje kako se bude ponasao pa javljam.

Verovatno zavisi od drajvera graficke, da li ce dinamicki da menja rezoluciju.

Kada hje na laptopu da uzme njegovu, a kada je samo na TV da uzme drugu.

Meni na TV automatski podesi 1680, a kada se otvori 1280.

Moguce i da je potrebno da ga nacuis tako da radi tj. prvi put rucno da mu zadas.

Ovo su podesavanja za win10

Pa ne znam to vec. Ja podesio rezoluciju tv-a da mi slika bude razvucen od ovice do ivice, bez bezela. A na laptopu mi ostala ista koja je i bila. Ma dobro...i da ostane ovako nema veze. Samo me kopka zasto kada se otklopi aktivira ponovo i displej laptopa iako sam pre toga namestio da se slika prikazuje samo preko uredjaja 2 tj. TV-a.

Pa ne znam to vec. Ja podesio rezoluciju tv-a da mi slika bude razvucen od ovice do ivice, bez bezela. A na laptopu mi ostala ista koja je i bila. Ma dobro...i da ostane ovako nema veze. Samo me kopka zasto kada se otklopi aktivira ponovo i displej laptopa iako sam pre toga namestio da se slika prikazuje samo preko uredjaja 2 tj. TV-a.

Drajver se ponovo ucitava i postavlja i njemu je po defaultu display laptopa, pa tek kad ocita tvoj izbor on postavi parametre.
Da je u BIOSu ne bi se to desavalo. Na jednom laptopu sam to podesio, kod probooka nema izbor u BIOSu ili ga sada nisam video. :)

Back