Pouzdan, bezbedan auto na nasem trzistu.

MrNapokon

Supersonik
VIP
Poruka
69.424
Cao SUS motirsti.
Koji auto je po vama bezbedan i pouzdan? Auto koji je stabilan u krivinama, pod uslovom da ne chepis na gas, vec normalna voznja. Tesko proklizava. Dobra bezbednost. Auto koji se moze naci povoljno na nasem trzistu. Dakle ne poput Tesle sa vestackom inteligencijom koja sama koci i ata vec.

Cao SUS motirsti.
Koji auto je po vama bezbedan i pouzdan? Auto koji je stabilan u krivinama, pod uslovom da ne chepis na gas, vec normalna voznja. Tesko proklizava. Dobra bezbednost. Auto koji se moze naci povoljno na nasem trzistu. Dakle ne poput Tesle sa vestackom inteligencijom koja sama koci i ata vec.
Renault Megane 3 ,4 .
Pogotovo 4 ,dosta udoban ,stabilan ,najbezbedniji u klasi ,puno opreme ,kvalitetna izrada...sta ces vise.
Mislim da cene startuje od 12k jevrica .

Svaki ispravan automobil ispunjava tvoja očekivanja, svaki relativno noviji ima 5 zvezdica na kreš testu. Vrlo konfuzno pitanje moram da priznam.
Pa vozeci razlicite aute istim stilom, primetis da se na pr. razlicito ponasaju u krivinama, neki manje, neki vise zanose. Slozices se da se taj faktor, izmedju ostalih ukljucuju u bezbednost.
Mislim da crash testovi nisu jedini faktor koji govore o bezbednoati auta. Stvar je i pouzdanost koja sprecava do sudara, ne samo bezbednoat pri sudaru koji se vec dogodio.
E sad lako je reci, kupi neki skup auto koji ima super opremu i gotovo. Pricam o autima koji moze prosecan stanovnik Srbije da priusti.

Pa vozeci razlicite aute istim stilom, primetis da se na pr. razlicito ponasaju u krivinama, neki manje, neki vise zanose. Slozices se da se taj faktor, izmedju ostalih ukljucuju u bezbednost.
Mislim da crash testovi nisu jedini faktor koji govore o bezbednoati auta. Stvar je i pouzdanost koja sprecava do sudara, ne samo bezbednoat pri sudaru koji se vec dogodio.
E sad lako je reci, kupi neki skup auto koji ima super opremu i gotovo. Pricam o autima koji moze prosecan stanovnik Srbije da priusti.
O tome brigu muče dobre gume i sistemi protiv proklizavanja, ako ih auto ima ili jesu nisu ispravni. Znači u zadnjih 10 godina je sve to dodato na automobile :-)

Vozio sam c5 jedno vreme. Ima dosta dobrih pogodnosti, komfor izmedju ostalog, plus ovaj je bio automatik. Mada u poredjenju su audijem koji je nizi, citrus je bogme ljuljao u krivinama.
Prvo kazi klasu, nije isto voziti punta ili A7 audi... Nov ili polovan, ima primera gde su jedne generacije istih vozila daleko bolje ili gore od ostaloh iz linije...
Ja licno da kupujem nov, i da imam budzet za to birao bih izmedju Fokusa ST, Audija A7 i Mazde 3. Od terenaca Kuga ili Prado 200,, Leksus koji god da uzmes neces se pokajati...

Prvo kazi klasu, nije isto voziti punta ili A7 audi... Nov ili polovan, ima primera gde su jedne generacije istih vozila daleko bolje ili gore od ostaloh iz linije...
Ja licno da kupujem nov, i da imam budzet za to birao bih izmedju Fokusa ST, Audija A7 i Mazde 3. Od terenaca Kuga ili Prado 200,, Leksus koji god da uzmes neces se pokajati...
Ma A4. Ali jednostavno je nizi samim time stabilniji na zemlji. U fokusu, starom, sam davno imao proklizavanje, karavan, okretao sam se na putu. Letnja kisa, ulje sta li, zamalo nisam sleteo u provaliju.

Fokus ST je sportska varijanta, sa tvrdjim ogibljenjem, kadicama, jak, brz i stabilan. Sa njim i dobrim gumama (kod tebe je to bila kombinacija auto lubenicar, lose gume i verovatno sloj prasine na putu koji se pretvorio u blato) sigurno ne bi proklizao.
Ma ok, za forda znam. Bile su i gume problem, nisam stizao da ih menjam. Moja greska je bila.
Ovako me generalno interesuje koji auto bi usao u tu kategoriju bezbednog. Opet kazem ne neka ludila iz automagazina, nego nesto sto se vozi po nasim putevima.

Ma A4. Ali jednostavno je nizi samim time stabilniji na zemlji. U fokusu, starom, sam davno imao proklizavanje, karavan, okretao sam se na putu. Letnja kisa, ulje sta li, zamalo nisam sleteo u provaliju.
Ja sam vozio 4 pravljenu za USA trziste, automatik sa varijatorom. Savrsen menjac, iako je presao skoro 200k radio je perfektno, na prednjim sedistima je odlican. Mana- na zadnjim sedistima vise ima mesta u mojoj Fiesti, verovao ili ne.

Fokus ST je sportska varijanta, sa tvrdjim ogibljenjem, kadicama, jak, brz i stabilan. Sa njim i dobrim gumama (kod tebe je to bila kombinacija auto lubenicar, lose gume i verovatno sloj prasine na putu koji se pretvorio u blato) sigurno ne bi proklizao.
I još na to dodaj lošije amortizere i eto provalije. Lepo sam ja programeru napisao svaki ispravan je dobar auto više manje.

Ma ok, za forda znam. Bile su i gume problem, nisam stizao da ih menjam. Moja greska je bila.
Ovako me generalno interesuje koji auto bi usao u tu kategoriju bezbednog. Opet kazem ne neka ludila iz automagazina, nego nesto sto se vozi po nasim putevima.
Ja sam licno fan Japanaca, ali su nezgodni za odrzavanje. Cene odrzavanja su skoro pa izjednacene, ali nekad da nadjes deo od 20e treba da zoves pola Evrope ili da pregledas milion sajtova.
Fiestu sam kupio slucajno i nisam se pokajao. Planiram da je menjam za mladju, nista drugo.
Ja ti Golfa ne bih preporucio ni da smo se posvadjali, ne volim taj auto nikako. Ni dvojku ni sedmicu )))(nije los on, ali ja ga licno ne volim).

Ne volim automatik baš zbog iznenadnih situacija gde si samo posmatrač nemaš priliku nešto da uradiš. Kod manuelnih menjača ipak možeš da ubaciš u niži prenos i dodatno prilepiš auto za put. Kod automatika možeš samo da vrištiš :D
Pa vidi, stoji. Mada su to reli situacije. Tipa 100 u ostroj krivini seces je i zelis da ga prilepis. Vozio sam dosta automatika. Ako ne zelis reli voznju, banja brate. Levu nogu mozes na tablu da oslonis(salim se naravno). Odmor, pogotovu duga putovanja. A imas i kombinovane, dakle i automatik i manuelni.

Back