- Poruka
- 21.108
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ovi si diiivno napisao, DžordžiNa decu ne treba vikati ,oni misle srcem i uplase se skamene kad se deru na njih
Zapamtio si ovu pričicu?Ovu sam pricu prvi put cuo od cuvenog Vukojice Sandica (najjaceg coveka na svetu, jaceg cak i od Cak Norisa.) Bio neki intervju na Balkan Infu.
Ja nikad ne pričam tiho. Derem se odkad znam za sebeVicemo kada smo nemocni, kada nemamo argumente u svojoj liniji odbrane. To je ljudska reakcija I to je ok potpuno, samo treba razumeti.
Kako se boriti protiv tog pasivno-agresivnog ćutanja? Mislim protiv ljudi koji su takvi prema nama.Nekada ljudi ne viču, ne dozivaju se iako su srcima daleko...
Dino Merlin - "ali je najbolje u životu, kad imaš nekog s kim mozeš lako da šutiš"
Ono što Dino navodi, to je vezano za blizinu srca iz navedene priče, sa druge strane postoji daljina medju srcima u kojoj se ne dozivamo, a to se zove pasivno agresivna komunikacija, teška, destruktivna tišina bez ikakve vike...
Asertivnom komunikacijom. Pojam nije svima baš jasan, ali ima na internetu sadržaja pa možete naći i pročitati. Uglavnom, otvoreno i iskreno, na miran način razgovarati sa tom osobom, prvo presabrati ispravnost svojih argumenata, zatim izneti sva svoja mišljenja, reći "mislim da radiš to i to, zbog toga i toga, nisi u pravu zbog toga i toga, i sl.", ne prećutati svoje stavove, biti 101% iskren, a za to je potrebno i hrabrosti, jer da bi se nešto rešilo, ne samo u komunikaciji, sva istina mora da izadje na vidjelo bila ona pregorka ili prebolna, to je otprilike najispravniji način.Kako se boriti protiv tog pasivno-agresivnog ćutanja? Mislim protiv ljudi koji su takvi prema nama.
Koliko vidim pretnje ne smeju da postoje... ono: ako još jedanput tako budeš radio/la, biće smak sveta...Asertivnom komunikacijom. Pojam nije svima baš jasan, ali ima na internetu sadržaja pa možete naći i pročitati. Uglavnom, otvoreno i iskreno, na miran način razgovarati sa tom osobom, prvo presabrati ispravnost svojih argumenata, zatim izneti sva svoja mišljenja, reći "mislim da radiš to i to, zbog toga i toga, nisi u pravu zbog toga i toga, i sl.", ne prećutati svoje stavove, biti 101% iskren, a za to je potrebno i hrabrosti, jer da bi se nešto rešilo, ne samo u komunikaciji, sva istina mora da izadje na vidjelo bila ona pregorka ili prebolna, to je otprilike najispravniji način.
Takodje dok koristimo asertivnu komunikaciju, u zavisnosti od situacije i problema, možemo ubaciti "sendvič" tehniku, tj. reći nešto pozitivno ("mislim da si dobra osoba i da ćeš me razumeti", "do sada smo dobro saradjivali, ali...", "verujem u tebe i tvoje sposobnosti, samo treba da...", "potpuno te razumem i hoću da ti pomognem" i sl.), zatim argument koji je gorak i bolan, nakon toga opet pozitivno ("verujem, biće sve u redu", "ako to uspešno rešimo opet ćemo moći lepo da saradjujemo", "nadam se da ćemo to skupa rešiti", "ukoliko ti treba pomoć uvek možemo razgovarati" itd.)
Komunikacija je pre svega vještina. Kako ko vlada istom, tako će da je manifestuje, ali povratni rezultati će biti različiti naravno ako je u istom slučaju komunikacija vješta ili nevješta.Koliko vidim pretnje ne smeju da postoje... ono: ako još jedanput tako budeš radio/la, biće smak sveta...
U svakom slučaju, ovo si divno objasnio... Hvala ti...
Hvala na poklonjnom vremenu i znanju!Komunikacija je pre svega vještina. Kako ko vlada istom, tako će da je manifestuje, ali povratni rezultati će biti različiti naravno ako je u istom slučaju komunikacija vješta ili nevješta.
U asertivnoj komunikaciji pretnje mogu biti izrečene naravno, ali ne na agresivan način, to je onda agresivna komunikacija, asertivno bi bilo saopštiti na miran način neminovnu posledicu, šta će se desiti, ukoliko ne dodje do promene, "ukoliko se ovako nastavi moraćemo prekinuti saradnju", "ovo je bila nažalost bila poslednja opomena", "više ne možemo da saradjujemo/biti skupa" itd.
Opet kažem u zavisnosti od situacije koristimo i te tehničke dodatke, dakle nećemo koristiti sendvič tehniku ukoliko vidimo da je osoba sa druge strane evidentno bezobrazna i da neće promeniti svoje ponašanje i stavove, tu treba hrabrosti, odlučnosti, otvorenosti, staviti na kraju jasnu tačku ili granicu sa strane bila ona bolna ili ne. Ukoliko se to ne desi, to je njihova pobjeda, a naš poraz. Još jednom kažem, zavisi od situacije, ponekada smo prinudjeni pristati i na neki kompromis koji u suštini nije konačno rešenje, nego ublažavanje prethodnog. Takav je život, nemamo moć i kontrolu nad svim.
Poenta asertivne komunikacije je imati kontrolu nad sobom i svojim emocijama tokom razgovora, svaki disbalans vodi u agresivno, pasivno ili u pasivno agresivno, što predstavlja slabost.
Nema na čemu, drago mi je eto i na psihologiji da napišem neku poruku, pre sam često svraćao ovde, ali valjda sam se u medjuvremenu rešio mnogih začkoljica pa sad slabije... Takodje pogledaj opširniji sadržaj u vezi toga po guglu i yt, naoružaj se! :]Hvala na poklonjnom vremenu i znanju!
Imam problem takve vrste u široj porodici...
Ako mi ustreba savet (a trebaće mi, znam!) mogu li kod tebe na pp u savetovalište?
Nema na čemu, drago mi je eto i na psihologiji da napišem neku poruku, pre sam često svraćao ovde, ali valjda sam se u medjuvremenu rešio mnogih začkoljica pa sad slabije... Takodje pogledaj opširniji sadržaj u vezi toga po guglu i yt, naoružaj se! :]
Ne obećavam rezultat pomoći, ali mogu pokušati, tako da možeš se javiti.