Potrebno je ukinuti Titovu diktatorsku tvorevinu APV

IZBORILI PRETCI SRBI za SRPSTVO za ime Srbin za identitet za jezik u okviru austrougarska kolonije monarhije.

I TU JE KRAJ

nestankom austrougarske i autonomija od njih nestaje! Logika. Oni od tad žive u svojoj matici! To su i uradili.

A vi koji ne želite imenu srpstvo za koji su se borili želite da to izokrecete

I budali je jasno, nema austrougarske više normalno da prestaje i ta autonomija u okviru nje! I srbi jadni konačno zivese u svojoj matici.

Vas zlikovac je poništio tu volju i borbu za srpstvo 45 te!

Tebi ako se Srbija ne svidja, MADJARSKA I Hrvatska su blizu...
Shic!
То су већ испробаи успешно за време бомбардовања !

da, prvo je tito 45 ponistio volju srba sa severa srbije da zive u matici, i postavio autonomiju, i ako je autonomija prethodna bila iskljucivo srpska kao neka vrsta zastite u asutrougarskoj i prava na svoj identitet jezik...

74 te je to podvukao sa sustinskom autonomijom, prethodno izmenuvsi ustav da je jugoslavija nedeljiva...pa dodao delenje srbije na tri dela gde bg gubdi nadleznost nad ns i pristinom, u sudtsvu policiji vlasti, i dao joj pravo glasa pa postaju pokrajine drzava u drzavi...

to je samo pecat 74te na nasu utopiju zvanu jugoslavija...
Kardelj je kriv.

IZBORILI PRETCI SRBI za SRPSTVO za ime Srbin za identitet za jezik u okviru austrougarska kolonije monarhije.

I TU JE KRAJ

nestankom austrougarske i autonomija od njih nestaje! Logika. Oni od tad žive u svojoj matici! To su i uradili.

A vi koji ne želite imenu srpstvo za koji su se borili želite da to izokrecete

I budali je jasno, nema austrougarske više normalno da prestaje i ta autonomija u okviru nje! I srbi jadni konačno zivese u svojoj matici.

Vas zlikovac je poništio tu volju i borbu za srpstvo 45 te!

Tebi ako se Srbija ne svidja, MADJARSKA I Hrvatska su blizu...
Shic!
Nećeš mi ti govoriti za šta su se moji preci borili. Mi smo bili i ostali Srbi. Status Vojvodine nema veze sa nacijama.
I nećeš ti koji si juče došao u Vojvodinu terati nas koji smo tu vekovima, nas bez kojih Vojvodina nikada ne bi ni postala deo Srbije.
Ako se tebi ne sviđa ti šetaj odavde. Vojvodina postoji i postojaće, a ti pukni od muke!

Nećeš mi ti govoriti za šta su se moji preci borili. Mi smo bili i ostali Srbi. Status Vojvodine nema veze sa nacijama.
I nećeš ti koji si juče došao u Vojvodinu terati nas koji smo tu vekovima, nas bez kojih Vojvodina nikada ne bi ni postala deo Srbije.
Ako se tebi ne sviđa ti šetaj odavde. Vojvodina postoji i postojaće, a ti pukni od muke!
koji tovji preci

ti si srbin kolko i seselj

ajde ne glupiraj se

cuj ti prikrivenog i kamufliranog katolika, status vojvodina nema veze sa nacijama, pa naravno da ima veze samo sa jednom!

sa srbima!

srbi su izborili autonomiju od austrougarske borivsi se za svoj identitet, za svoj jezik! samo srbi! i dobili su je u sklopu austougraske kolonije
sta tu nije jasno???

a zasta se potom i dalje borio miletic?

cuj ti lazovcinu sta izmislja....

hrvatska i madjarska su tu blizu , pa izvoli u srbiji mozes srbimasamo da ....

pljunes pod prozor

https://rtv.rs/sr_lat/1918-ponos/prisajedinjenje-vojvodine-srbiji-1918.-godine_963199.html

NOVI SAD -
Prisajedinjenje Vojvodine Srbiji, čiju stogodišnjicu obeležavamo ove godine, proces je od epohalnog istorijskog značaja. Razvoj ideje nacionalnog oslobođenja prečanskih Srba može se pratiti još od Temišvarskog sabora 1790. godine – tada artikulisane kroz zahtev za posebnom srpskom teritorijom na prostoru Austrijske carevine. U formi Srpske Vojvodine, a potom i Vojvodstva Srbije i Tamiškog Banata, srpska autonomija pod krunom Habsburgovaca postojala je tokom i nakon Revolucije 1848/49. godine.
Iako kratkotrajna, Srpska Vojvodina bila je inspiracija političkim prvacima prečanskih Srba u narednim decenijama, obeleženim intenzivnim procesom mađarizacije. Prvi svetski rat je konačno pokrenuo proces prisajedinjenja Vojvodine Srbiji, proces u kome su u redovima srpske vojske, kao dobrovoljci, aktivno učestvovali i brojni vojvođanski Srbi.

Pobedonosan pohod srpske vojske nakon proboja Solunskog fronta i raspad Austrougarske monarhije u jesen 1918. godine pružili su Srbima Vojvođanima mogućnost da javno izraze svoja dugo potiskivana nacionalna osećanja. Srpski politički prvaci, koji su se u to vreme vraćali iz višegodišnje internacije, počeli su da se organizuju u srpske narodne odbore, privremene lokalne organe vlasti čije delovanje su obeležila dva pitanja: nacionalno i socijalno. Oni su preuzimali upravu nad svojim naseljima, pripremali doček srpske vojske koja je tokom novembra bez borbe nastupala preko Save i Dunava do Baje i Subotice, Arada i Temišvara, ali i sprečavali sve oblike anarhije, pljačke i revolucije. Prvi srpski narodni odbor osnovan je poslednjeg dana oktobra 1918. godine u Velikom Bečkereku, da bi u narednim danima čitav Srem, Banat, Bačka i Baranja bili prekriveni nizom srpskih narodnih odbora.
Najvažniji je bio onaj novosadski, na čijem čelu se nalazio Jaša Tomić, vođa Srpske narodne radikalne stranke u Vojvodini. Novosadski Srpski narodni odbor je, pored ostalog, imao za cilj da pripremi i organizuje izjašnjavanje srpskog i slovenskog življa o svom budućem statusu. U tu svrhu, raspisao je izbore za Veliku narodnu skupštinu, a pravo glasa su dobili svi punoletni Srbi i ostali Sloveni, uključujući i žene. Na dan 25. novembra 1918. godine u Novom Sadu se okupilo 757 poslanika iz 211 opština Banata, Bačke i Baranje (najviše Srba – 578, zatim 84 Bunjevca, 62 Slovaka, 21 Rusin, 3 Šokca, 2 Hrvata, ali i 6 Nemaca i 1 Mađar), među njima i sedam žena, što nije bilo uobičajeno za ono doba. Tom prilikom, Velika narodna skupština Srba, Bunjevaca i ostalih Slovena u Banatu, Bačkoj i Baranji donela je aklamacijom odluku o otcepljenju od Ugarske i priključenju Srbiji. Velika narodna skupština je takođe izrazila očekivanje da će doći do stvaranja zajedničke jugoslovenske države, te formirala Veliki narodni savet i Narodnu upravu, kao organe vlasti na prostoru Banata, Bačke i Baranje.
Iako su sve odluke 25. novembra donesene jednoglasno, tokom pripremnih radnji uoči same Velike narodne skupštine došlo je do ozbiljnog neslaganja među srpskim prvacima u Vojvodini oko načina ujedinjenja sa Srbijom. Koncepcija koja je odnela prevagu i koju je podržavala i Pašićeva vlada bila je ona Jaše Tomića i predviđala je neposredno prisajedinjenje Srbiji, a tek potom jugoslovenskoj državi. Ujedinjenje "preko Beograda" je, po mišljenju njegovih zagovornika, pružalo veće izglede da će otcepljenje od Ugarske biti međunarodno priznato, zbog ugleda koji je Kraljevina Srbija uživala među pobedničkim silama. Nosioci poražene, alternativne koncepcije zastupali su ideju ujedinjenja u zajedničku državu preko Narodnog vijeća u Zagrebu, poput ostalih jugoslovenskih pokrajina Austrougarske.( e to su rik rosovi pretci, ovi drugi, zato mu krivo sto srbi zelese svoj zivot u svojoj matici srbiji)

U severnoj Srbiji (u SSP Vojvodini) je situacija na terenu sasvim suprotna od situacije na terenu u južnoj Srbiji (u JSP Kosovu i Metohiji), u severnoj Srbiji (u SSP Vojvodini) su Srbi većinsko stanovništvo, a Srbi su i većinsko stanovništvo na većini teritorije severne Srbije (SSP Vojvodine), ali to ne sprečava namere režisera istrebljivanja Srba iz južne Srbije (iz JSP Kosova i Metohije) da ne bi u buduće prikriveno ili neprikriveno krenuli i u istrebljivanje Srba iz severne Srbije (iz SSP Vojvodine)!
👀👂👂:rtfm:

Kada je Austro-Ugarska 1918 nestala sa političke mape Evropa i sveta je takozvana samozvana međunarodna zajednica (zapadni blok), uprkos tome da su austrijski Nemci (sadašnji Austrijanci) bili puno više krivi od ugarskih Mađara za izbijanje 1.svetskog rata 1914, uzela teritoriju gde sada živi mađarska manjina u Austriji, otkinula je od mađarskog dela bivše Ugarske i pripojila je Austriji, samo zato da bi Mađarima dokazali da su na nižem mestu od austrijskih Nemaca (sadašnjih Austrijanaca) u zamišljenoj svetskoj hierarhiji takozvane samozvane međunarodne zajednice (zapadnog bloka)!

Mađarski narod je nastao iz 2 komponente, plemena Ugri sa Urala i avarskog turkijskog plemena Huni iz Centralne Azije, takozvana samozvana međunarodna zajednica (zapadni blok) gleda na Mađare kao na Evropljane sa azijskom komponentom zato takozvana samozvana međunarodna zajednica (zapadni blok) srednjeročno ili dugoročno planira smanjenje mađarske populacije (i mađarski premijer Viktor Orban to zna)!
👀👂👂

P.S.: Srbija bi se morala aktivno pobrinuti da mlade srpske porodice (očevi i majke te njihova deca) i mladi srpski parovi (potencijalni budući očevi i potencijalne buduće majke) što više masovno krenu za poslom i nekretninom u Kanjižu i širu okolinu, Bosilegrad i širu okolinu, Novi Pazar i širu okolinu te Preševo i širu okolinu (tako da u bliskoj budućnosti Srbi nigde u vojnom neokupiranom delu Srbije ne bi bili više u manjini)!

DRUGOSRBIJANAC U USPONU

Ne dam Vračar ni Dedinje
Za Kosovo neko njine
Woke kultura moja sreća
I na Dedinju kuća cveća

Ne dam wi fi iz kafića
Niti Pavla Grbovića
Sergeja Trifunovića
Ni Marka Vidojkovića

Ne dam Stašu, Vesnu Pešić
Moj je idol Zoran Kesić
Ne dam nikom ja ni "Danas"
Biblija je kupus za nas

Ne dam nikom ni N1
Neću lako da ga predam
Ni Merditu ni paradu
Parking mesto u svom gradu

Ne dam suzu za Gradinu
Hrvaticu imam strinu
Od božura fejk latica
Pravi cvet je Srebrenica

Za Jasenovac suzu ne dam
Ustaša mi bio deda
Otimao stan u centru
Jer mu milom neće preda

Ne dam Pandorf za Dečane
U Galeriji moje dane
Ofarbanu kosu plavu
Ne dam ja za Svetog Savu

Ne dam Tita, baklju ne dam
Moja je pionirska maramica
Moji idoli Čanak, Čeda
A ne lizači kašičica

Ne dam Fajzer, ne dam masku
Picinog parka klupe dasku
Aidu Čvorović kad baca jaja
Smeta mi Mali Baja

Ne dam svoje ja Šengene
Za nekakve svoje gene
Ja ni grčku plažu ne dam
Neću spomenik Nemanji da gledam

Neću da se ja uvijam
Za komšije ja navijam
Svršavam na Luku Modrića
A povraćam na Đokovića

Sve gejeve nikom ne dam
Šetnje duge hoću gledam
Litije i porodice samo kade nam ulice
Sramota je Srpska Republika
Tita za predsednika

Ne dam Olju, nemam bolju
Ukrajinske nacije ne dam
U Putina jednu zolju
Da kepeca ja ne gledam

Ne dam ja svoj aktivizam
Antifašista voli sad fašizam
Moj je život globalizam
Vera je primitivizam

Hoću samo da me ****
Američki diplomata
Pa da tako dobro izjeben
Prođem kroz EU vrata

by Željko Vukašinović

P.S.: Srbija bi se morala aktivno pobrinuti da mlade srpske porodice (očevi i majke te njihova deca) i mladi srpski parovi (potencijalni budući očevi i potencijalne buduće majke) što više masovno krenu za poslom i nekretninom u Kanjižu i širu okolinu, Bosilegrad i širu okolinu, Novi Pazar i širu okolinu te Preševo i širu okolinu (tako da u bliskoj budućnosti Srbi nigde u vojnom neokupiranom delu Srbije ne bi bili više u manjini)!
Pretpostavljam da ćeš ti biti među prvima?
Gde ćeš smestiti Srbe u Novom Pazaru kada tamo već živi preko 100 000 ljudi mahom Bošnjaka i broj raste?

Mađari ne da su manje krivi za rat od Austrijanaca nego nisu krivi uopšte. Grof Tisa je bio mnogo smireniji i racionalniji od Bečlija i pokušavao je da spreči i uspori odluke koje su dovele do objave rata Srbiji i daljih događanja, ali ko je njega šta pitao. Na kraju su Mađari ''ni krivi, ni dužni'' platili najveću cenu poraza i raspada AU monarhije. Više miliona Mađara je ostalo da živi van matične države.

Gde ćeš smestiti Srbe u Novom Pazaru kada tamo već živi preko 100 000 ljudi mahom Muslimana i broj raste?
Jedan od razloga (a nije glavni nego je posredni) zašto se je rat 1995 završio na štetu Srba, odnosno za gubitak ogromnih prekodrinskih srpskih teritorija, je bilo i međusobno prepucavanje (u smislu ko je veći Srbin):
👀👂👂

1. 1992 se je političko rukovodstvo Republike Srpske Krajine podelilo na 2 dela (na one koji su bili za dolazak UNPROFOR-a i na one koji su bili protiv)

2. 1993 se je međusobno posvađalo srpsko političko rukovodstvo SR Jugoslavije i političko rukovodstvo Republike Srpske nakon što je skupština Republike Srpske odbila za Srbe štetan mirovni plan za bivšu BiH kojeg je na pritisak Slobodana Miloševića potpisao Radovan Karadžić

3. 1994 se je međusobno posvađalo političko rukovodstvo Republike Srpske i političko rukovodstvo Republike Srpske Krajine kada su dogovarali zajedničku odbranu Republike Srpske Krajine oko toga ko će imati koju funkciju

4. 1995 je srpski predsednik Slobodan Milošević krivio Republiku Srpsku da hoće da ratuje u nedogled i da zbog toga neće biti ukinute sankcije UN protiv SR Jugoslavije (uvedene 1992)

Mađari ne da su manje krivi za rat od Austrijanaca nego nisu krivi uopšte. Grof Tisa je bio mnogo smireniji i racionalniji od Bečlija i pokušavao je da spreči i uspori odluke koje su dovele do objave rata Srbiji i daljih događanja, ali ko je njega šta pitao. Na kraju su Mađari ''ni krivi, ni dužni'' platili najveću cenu poraza i raspada AU monarhije. Više miliona Mađara je ostalo da živi van matične države.
Agresorska austro-ugarska artiljerija je u 1.svetskom ratu jula i avgusta 1914 razorila srpski grad Šabac (Hrvati i Mađari zajedno su pored toga tada pobili i pola srpskog stanovništva grada Šapca, od predratnih 14.000 stanovnika je ostalo živih 7.000 stanovnika)!
👀👂👂:rtfm:

1914 su svi austrijski Nemci (sadašnji Austrijanci) kolektivno bili za rat (u periodu 1912-1914 su 22 puta hteli da napadnu Srbiju), jedan deo ugarskih Mađara nije bio za rat (a jedan deo ugarskih Mađara je bio za rat), čak i neki Hrvati iz Slavonije nisu bili za rat (jer su znali da će među prvima biti poslati na front i da neće samo ubijati nego će biti i ubijani), istrebljivanje Srba u 1.svetskom ratu su isplanirali austrijski Nemci (sadašnji Austrijanci), Hrvati su bili samo najbrojniji izvršioci među bivšim južnim Slovenima (Hrvati su isto kao i Slovenci fiktivni južni Sloveni po geografskom položaju, Hrvati i Slovenci su po izvoru i kulturološko zapadni Sloveni)!

P.S.: Mađari iz Mađarske ne mare za Srbe koji su zajedno sa srpskim teritorijama tokom razbijanja 2.Jugoslavije 1991 i 1992 i uništenja 3.Jugoslavije sa referendumskom prevarom u CG 2006 ostali van granica Srbije!

Čini mi se da ovde neki šire Čankove i Borkove laži.
Čanak naravno laže o tome kada je stvorena AP, pa i o tome ko je stvorio tu nakazu, a ovde neki sve to kao negiraju, ali podrzavaju "istinu" da AP jos postoji....
Dakle Vojvodina je voljom svojih naroda postala deo Jugoslavije 1918. a postala AP 1971. voljom KP na čelu sa sekretaricom monarhističke Srbije Latinkom Perović, a ukinuta je 1991. Ustavom koji je donet kao preventivni zbog monarhističkih, separatistickih pokreta na Kosovu i Vojvodini podrzanih od Engleza. Tako da prestanete da lazete vi jadni mali monarhisti koji podrzavate mafiju koja prodaje delove Srbije za svoje kosmopolitske planove.

Back