potrebna pomoc, i to hitnoooooo..gori pod nogama

Ticka1

Početnik
Poruka
1
drugari dobila sam zadatak koji treba da resim, za zaposlenje, ali moje trenutno znanje php je jako malo. pa ako neko moze da mi pomogne oko ovog pitanja, molim vas. ja sam kao krenula da radim nesto, ali mi koci negde a ne mogu da provalim gde. ni ne znam dal sam uopste dobro napisala kod. zadatak glasi : . Napraviti formu (POST metod) koja će postovati 3 polja na drugu stranu i ta druga strana treba samo da prikaže vrednosti tih polja ukoliko je vrednost bilo kog od tih polja broj 3.Dakle ako ni jedno polje nije jednako broju 3 prikaži string "BROJ 3 NE POSTOJI".

kod koji sam ja kucala ali ne valja je :
<body>
<div id='wrapper'>
<div id='levo'>
<br><br>

<form id="brojForma">
Polje1: <input id="polje1txt"></input> <br><br>
Polje2: <input id="polje2txt"></input> <br><br>
Polje3: <input id="polje3txt"></input> <br><br>
<button id="Prosledi">Prosledi</button>
</form>
<div id="rezDiv"></div>

</div>

$("#userForma").on('prosledi',function(event) {
event.preventDefault();
//alert("test");
//return;
var polje1 = $("#polje1").val();
var polje2 = $("#polje2").val();
var polje3 = $("#polje3").val();

$.ajax({
url : "trazenjebroja3.php",
method: "POST",
data:{
"polje1" : polje1,
"polje2" : polje2,
"polje3" : polje3,

},
datatype: "html",
success: function(rezultatSaServera){
$("#rezDiv").html(rezultatSaServera);
},
error:function(){
console.log("Neuspesna komunikacija.");
}
});

});

<? php
if( isset($_POST['polje1']) && isset($_POST['polje2']) && isset($_POST['polje3']) ) {

$brojac = intval($_POST['polje1']);
$brojac = intval($_POST['polje2']);
$brojac = intval($_POST['polje3']);

for ($x = 3; $x <= $brojac ; $x++) {
echo "<p>".$_POST['polje1']."</p>";
}

}else{
die("BROJ 3 NE POSTOJI!");
}

}

realno........ ni ne znam dal je ovo uopste dobro.... hvala vam puno, dovoljno je i da mi samo ukazete na greske, ne morate da resavate zadatak.. samo smernica u kom delu gresim. HVALA VAM PUNOOOO

Mislim da ti treba dva php programa. Jedan koji ce da pravi formu, drugi koji ce da vraca rezultat one forme koju je prva postala. I onda je prosto. Znaci ako znas php trebalo bi da je prosto u drugom programu uhvatiti elemente te forme. Tu ti cak za formu ni ne treba php, dovoljan je obican html.

edit: moze i u jednom programu ali onda moras da detektujes da li je forma submitovana ili nije, i ako jeste, da uhvatis podatke, sto je nesto komplikovanije.

Poslednja izmena:
Ovde nemas samo php vec i javascript i ajax, a po onome sto si pitala to ti i ne treba... Ako ti samo treba php onda napravis formu sa 3 integer polja koja ce ici na neku stranicu gde ces je definisati u action u formi. Onda na toj drugoj stranici ti ne treba for petlja vec samo if metoda gde ces reci ako je $var1 == 3 || $var2 == 3 || $var3 == 3 onda da prikaze, u suprotnom da kaze da broj 3 ne postoji...

Mada mozda te ja nisam dobro razumeo...

Poslednja izmena:

Back