Nemoj ni ići na upoznavanje. Jer nije u redu da želiš da osvojiš nekog koga još nisi ni sreo, par razmenjenih reči nisu dovoljne da opravdaju to. Da si barem opušten, ideš da ubiješ par sati u društvu sa njom, nastavite priču uz gledanje pa možda i bude nešto od toga, ali ovako dozvoli meni grešnome da izrazim sumnje u vašu zajedničku budućnost.
Ali kako me nećeš poslušati, preostaje ti samo da se ponašaš kao i da se radi o izlasku sa ortakinjine ortakinje ortakinjom ili nekom malom sa kojom si razmenio mobitel sinoć na žurci. Fino se naspavaj, obrij, umij, operi zube i iza ušiju. Obuci se pristojno, nadasve uredno (čista odeća, opeglana ako treba da bude takva). Vreme je zimsko, dakle predstoji vam neki kafić. Izaberi mesto gde neće delovati da si tu zalutao, ali ne i gde te svi poznaju pa da sve vreme pozdravljaš stare znance i nju zanemariš. Bitno je da nije zagušljivo, mračno i preglasno, kako bi mogli da nesmetano razgovarate uz gledanje. Obavezno znaj unapred gde je vodiš i imaj rezervnu opciju (gužva, ona neće baš tamo). Mala pažnja nije na odmet, kada je prvi put ugledaš gde se već srećete idi ka njoj, ne čekaj da ona priđe tebi, ne osvrći se okolo da vidiš da li ima neka druga, u kavani joj izmakni stolicu da sedne i tako. Nadams e da si snimao vaš chat, podseti se o čemu se radilo, kako bi imali o čemu da pričate. Slušaj je sa pažnjom i govori da te i ona čuje. Ne prepričavaj svoja prethodna upoznavanja sa neta niti je pitaj za njena, ne ogovaraj osobe koje ona ne poznaje, ne isteruj teme do kraja (kako bi imali šta za drugi put), ali ih ni ne menjaj u svakoj drugoj rečenici. Budi ti, kakav god da si, i ne zaboravi da ne moraš da se smuvaš sa njom, ne znam koliko da si zagoreo, ako ti se ne sviđa, odradi tih sat-dva i doviđenja. Ako ti se i svidi i čini ti se da i ti njoj, svejedno budi taj koji će da prekine u neko razumno vreme i predloži sledeći izlazak...
Ima toga gomila. E da mi je da ne znam kao ti, a da mogu.