Potreban savet oko "ljubavnog zivota"

E pa ovako, hteo bi da podelim moj problem sa vama koji je, kao sto cete i sami primetiti, malo komplikovaniji. Razlog za pisanje ove teme je moja "nesposobnost" da resim ovaj problem sam, pa se nadam da ce neki iskusniji clanovi od mene uspeti da mi dodele par saveta sta da radim.Prica je malo duza,ali se nadam da vas nece mrzeti da je procitate :)
U pitanju je (kao sto i sam naziv teme govori) ljubav, verujem da mnogi od nas u ovim godinama (16) imaju slicne probleme, i da postoje mnogi koji ne mogu da ih rese sami, pa se obracaju svojim drugovima ili roditeljima za savet, ali postoje i neki (kao ja) koji su zatvoreni i ne vole da dele svoje probleme sa drugim osobama u 4 oka, pa lutaju po forumima :D Evo o cemu se radi:
Idem u 2. razred srednje skole i mnogo mi se dopada jedna devojka iz odeljenja,moracu da kazem da se zove Branka,da je ne bi posle ceo tekst spominjao u 3. licu...sve je pocelo pre otprilike mesec dana,kada smo se dopisivali preko sms-a i zezali, ali posle odredjenog vremena sam poceo da je gledam drugacije nego do sad,iz dana u dan mi se sve vise svidjala i jednostavno nisam mogao da odolim i da joj to ne kazem. Medjutim, pre nego sto sam ista i rekao, jedna drugarica iz odeljenja je sama primetila da mi se Branka dopada, i pitala me da li je to tacno, rekao sam joj da jeste, i ona mi je rekla da se nista ne brinem, porazgovarace ona s'njom da vidi sta ona misli. Posle otprilike pola sata, drugarica mi je rekla da ce sve biti extra i da se i ja Branki dopadam.EXTRA! SUPER! To je prvo sto sam pomislio. Nakon njihovog razgovora sam primetio da me Branka gleda drugacije, sa osmehom na licu, moze se reci da nije skidala pogled sa mene. Takodje sam primetio da je dosta razmisljala o necemu, i bio sam siguran da je ovo gotova stvar, da cemo biti zajedno, ostalo je samo da pricam sa njom.Posto zivimo u istom kraju i zajedno se vracamo iz skole, cekao sam da se zavrse casove, da mozemo nasamo da razgovaramo dok se budemo vracali. Usli smo u bus, seli jedno pored drugog, i nikog nije bilo oko nas (ako ne racunamo dve babe koje su sedele preko puta nas xD ).Bio je idealan momenat za razgovor, i to sam iskoristio.Hteo sam da pocnem lagano, pitao sam je da li joj je hladno, rekla je da jeste, pa sam je zagrlio. Naslonila se na moje rame i stvarno se videlo da je uzivala u svemu tome. Tada sam iskoristio sansu i poceo da joj pricam, rekao sam joj sve, kolko mi se svidja, kolko mi znaci (moze se reci da je bilo dosta patetike,sto mi bas i ne prilici) i sve dok sam joj to pricao ona je cutala i slusala.Otpratio sam je do kuce, i posto sam mislio da je sve gotovo, pokusao sam lagano da je poljubim. Od tog trenutka, sve je krenulo nizbrdo. Malo se odmakla u stranu i rekla mi "ne mogu". Pitao sam je "pa zasto ne mozes",rekla je "ne znam". Bio sam zbunjen i zacudjen, bilo je toliko znakova da zeli da budemo zajedno, a onda se desilo ovo. Posle sam joj jos malo pricao i rekao sam joj da je necu pozurivati, nek razmisli pa cemo se cuti sutra. Kako su dani prolazili, svaki dan u skoli sam pricao nasamo sa njom, i svaki dan je ona cutala i govorila "ne mogu" i "ne znam". Rekao sam joj da mi iskreno kaze ako joj se ne svidjam, pri cemu je ona rekla da joj se stvarno svidjam,"pa u cemu je onda problem","pa ne znam". Tako je tekao nas razgovor svaki dan. Shvatio sam da do sad nije imala decka i da joj je veza problem, da se unervozila zbog svega toga, a i ja sam isao verovatno prebrzo. Da ne bi ulazio u jos detalja (ne verujem da bi stalo u ovoj temi) proslo je vec mesec dana od pocetka toga, dopisivanje, pricanje, sve se nastavilo, ali napretka nije bilo. Stvarno mi nije jasno sta da radim, a svaki dan mi jasno daje do znanja da je zaljubljena u mene. Ne zelim da odustanem od nje, jer mi tako nece biti lakse, a nece ni njoj, a idalje ne znam sta da radim. Cak sam iskoristio svoj "crtacki talenat" i nacrtao joj 2 lepa crteza,na jednom je bilo napisano njeno ime, a na drugom sam nacrtao njen portret. Posle svega toga, ona idalje cuti, i sada vidim da ipak postoji neko ko je zatvoreniji od mene. Nadam se da ce neko moci da pomogne oko ovog problema. Hvala unapred :)

Nisi isao prebrzo, nego devojka nikad nije imala decka, iz tvoje price, i verovatno joj je glupo da se izblamira pred tobom. Sigurno ima tremu oko tog prvog poljupca, sta, kako, i ostala pitanja joj se motaju po glavi i povecavaju tenziju.
Moj savet ti je da pokusas da joj pridjes, ali ne tako direktno, nego kao sasvim slucajno. Kazes da se vracate zajedno iz skole, pa eto ti prilike. Isprati je do kuce, pridji joj na neki suptilniji nacin i poljubi je. Popricaj sa njom, navedi je da progovori, niste mali, pobogu, 2. razred srednje skole. z:)

Pih,boli te **** ti si dobila iole dobru ljusturu,meni su uvalili ruznu i malu tako da moji veliki kvaliteti ne mogu da izadju na videlo! Bio ja sirovina ili kulturan,pametan ili glup,nacitan ili ne koga boli **** kad je ljustura najvaznija! svo moje znanje i kvaliteti vrede ravno goloj qrcini ovako tako da imam puno pravo da budem nadrkan i da psujem jer to ne menja nikako moju situaciju,ovako barem cu vas nervirati ili barem ja tako tripujem. U realnosti nikada ovo nikom ne bih rekao,ali zato sto se ne poznajemo niti cemo se ikada upoznati osecam pravo da serem kolko hocu!

pa ti mene ne nerviraš bući bući bući :*

Pa, ja mislim da su ti svi prilično dali do znanja da treba malo još da sačekaš.
Mada, ja se slažem s nekolicinom ljudi da si čekao dovoljno i da si se trudio dovoljno (pod pretpostavkom da je sve tako kako kažeš da jeste), i jedino što je očigledno jeste da se devojka žešće us*ala od pomisli na ljubljenje, kao što je neko spomenuo, zbog nedostatka iskustva.
Tako da ja predlažem da je direktno pitaš u čemu je problem i da tražiš konkretan odgovor...
Ili ako je to too harsh za vas suptilne ljude, onda da otvoreno popričaš o toj frci s ljubljenjem.
Ja ne znam šta bi drugo moglo da bude problem.

Pa, ja mislim da su ti svi prilično dali do znanja da treba malo još da sačekaš.
Mada, ja se slažem s nekolicinom ljudi da si čekao dovoljno i da si se trudio dovoljno (pod pretpostavkom da je sve tako kako kažeš da jeste), i jedino što je očigledno jeste da se devojka žešće us*ala od pomisli na ljubljenje, kao što je neko spomenuo, zbog nedostatka iskustva.
Tako da ja predlažem da je direktno pitaš u čemu je problem i da tražiš konkretan odgovor...
Ili ako je to too harsh za vas suptilne ljude, onda da otvoreno popričaš o toj frci s ljubljenjem.
Ja ne znam šta bi drugo moglo da bude problem.

AL fazon je sto ja STALNO pokusavam da pricam sa njom,i do sad sam je otvoreno bezbroj puta pitao u cemu je problem,rekao sam joj da cu se potruditi da idemo polako kako njoj bude odgovaralo,da cemo srediti bilo kakav problem,i svaki put kad je pitam u cemu je stvar,ona kaze da ne zna,i da je to strasno nervira,sto ni sama ne zna u cemu je stvar.Znam da bi svako normalan na mom mestu odustao odavno,ali ja jednostavno ne mogu.Znam da se uplasila svega toga i da joj nije lako,i rekao sam joj da nema cega da se plasi.Pre neki dan sam je otvoreno pitao da mi kaze sta da radim,da odustanem od nje ili da nastavim,i za to je rekla da ne zna,ne bi volela da odustanem ali ja odlucujem,tako je rekla.Uopste mi nije jasna o.O (a pritom me zove "ljubavi","srce",govori mi ako je budem varao da ce da mi iskopa oci xD ) Verovatno cemo ovih dana izaci napolje (pitao sam je da li oce i rekla je da) pa cu,ako Bog da,tada sve srediti...

Tvrd je orah voćka čudnovata, ne slomi ga al' zube polomi.

Udalji se malo od nje, dovoljno da se ona zapita da li si se ohladio. Ponašaj se opušteno u njenom prisustvu, budi ljubazan ali na distanci. Možda nju zaintrigira tvoje ponašanje i ukoliko krene da ti postavlja pitanja u vezi tvojih osećanja prema njoj, pusti nju da govori. Samo je slušaj i ćuti. Ako osetiš da ovaj put ona želi sa tobom nešto više od drugarstva, ne nasrći i ostavi na njoj da se dokazuje koliko joj značiš. Ne dozovli da te zavlači kao prvi put i da te navede na tanak led.

Moj savet ti je da to zaboravis...ne zato sto se ona tako necka,nego brate iz odeljenja je...Nista gore nego veza sa nekim iz odeljena.Samo razmisli o tome da ce te u nekom trenutku morati da raskinete,a posle raskida nije nimalo prijatno biti pored osobe s kojom ste bili u vezi,a ti nju trebas da vidjas skoro svaki dan naredne dve godine....

AL fazon je sto ja STALNO pokusavam da pricam sa njom,i do sad sam je otvoreno bezbroj puta pitao u cemu je problem,rekao sam joj da cu se potruditi da idemo polako kako njoj bude odgovaralo,da cemo srediti bilo kakav problem,i svaki put kad je pitam u cemu je stvar,ona kaze da ne zna,i da je to strasno nervira,sto ni sama ne zna u cemu je stvar.Znam da bi svako normalan na mom mestu odustao odavno,ali ja jednostavno ne mogu.Znam da se uplasila svega toga i da joj nije lako,i rekao sam joj da nema cega da se plasi.Pre neki dan sam je otvoreno pitao da mi kaze sta da radim,da odustanem od nje ili da nastavim,i za to je rekla da ne zna,ne bi volela da odustanem ali ja odlucujem,tako je rekla.Uopste mi nije jasna o.O (a pritom me zove "ljubavi","srce",govori mi ako je budem varao da ce da mi iskopa oci xD ) Verovatno cemo ovih dana izaci napolje (pitao sam je da li oce i rekla je da) pa cu,ako Bog da,tada sve srediti...

Haaah, sje*ano, devojka očigledno voli da se neko trudi oko nje, al' ga malo pretera...
Šta znam, još jednom ti predlažem da direktno i otvoreno pitaš koj' joj je moj, ili da joj jednostavno ispričaš kako se ti osećaš u vezi situacije "ne znam".
Ili pitaj njenu drugaricu da li može da popriča s njom, ili tako nešto, samo mislim da moraš nešto novo da preduzmeš.
Mislim, ja te ohrabrujem jer mi se sviđa što ne odustaješ (i nemoj da odustaješ, zaje*i ove kretene :D), ali nakon nekog vremena razmisli da li je ona stvarno vredna tolike zaje*ancije.

Haaah, sje*ano, devojka očigledno voli da se neko trudi oko nje, al' ga malo pretera...
Šta znam, još jednom ti predlažem da direktno i otvoreno pitaš koj' joj je moj, ili da joj jednostavno ispričaš kako se ti osećaš u vezi situacije "ne znam".
Ili pitaj njenu drugaricu da li može da popriča s njom, ili tako nešto, samo mislim da moraš nešto novo da preduzmeš.
Mislim, ja te ohrabrujem jer mi se sviđa što ne odustaješ (i nemoj da odustaješ, zaje*i ove kretene :D), ali nakon nekog vremena razmisli da li je ona stvarno vredna tolike zaje*ancije.
jao ti kao zensko dajes tako lose savete da je to bruka. Ne moze direktno nista da se pita,niti ona moze direktno da odgovori valjda smo toliko zakljucili. da je hebozovan odmah bi se smuvali,posto joj se ne svidja ovako gleda da ga se otrese,ali nema dusu da ga ostavi pa ga voza u nadi da ce je ostaviti i da ona nece morati da upada u nezgodnu situaciju. Nema sta bas je kuja. z:D

E sad, nikad nijesam zapalio za drugaricom iz razreda, iako je tad bilo lijepih djevojaka u mom odjelenju. Nije to bas tako jednostavno. Pokusao si da je poljubis u najgorem mogucem periodu, i na najgorem mogucem mjestu. Na rastanku u vasem kraju, blizu njene kuce, poslije skole. Djevojke vise razmisljaju od muskaraca, vise ih je strah, njeznije su, a za tinejdzerske koje ili nijesu imale, ili su imale jednog-dva momka da ti ne pricam, jedan pogresan potez i sve ode dodjavola.

Ima tu nesto, ali direktna pitanja tu ne prolaze tipa na koje ti je ona odgovarala sa "ne mogu" i "ne znam". Tu si gresku napravio, ali ako ti se svidja toliko, mozes sve ispraviti. Pravi se da ti nije stalo vise, da si se oladio, ali nemoj da bude previse napadno, no jednostavno ponasaj se kao prema ostalim drugaricama iz tvog odjelenja. Javis joj se i produzis svojim poslom, ako pridje i pita te sta nije u redu, ti reci sve je ok, smjesak i nastavis svojim poslom. To je pozitivan znak. Onda ce da krene s porukama. I ti onda postepeno kreni, ali pazi sta radis, nemoj da zuris, no malo se dopisuj s njom, par dana, pa onda je zovi da prosetate, ali nemoj nista pokusavati, nego pricaj s njom, ako ona zaskoci na tebe, nemoj se braniti (salim se, to se sigurno nece desiti :P), nego par puta tako, i sledeci put pokusaj, ali tajming ti je vazan, kao i lokacija. Srecno :P

I da, pokusaj ako bude islo ovim tokom, u siprotnom, neces bas slavno proci :P

Poslednja izmena:
jao ti kao zensko dajes tako lose savete da je to bruka. Ne moze direktno nista da se pita,niti ona moze direktno da odgovori valjda smo toliko zakljucili. da je hebozovan odmah bi se smuvali,posto joj se ne svidja ovako gleda da ga se otrese,ali nema dusu da ga ostavi pa ga voza u nadi da ce je ostaviti i da ona nece morati da upada u nezgodnu situaciju. Nema sta bas je kuja. z:D

Marš bre. xd
Dobro, ja sam pričala iz lične perspektive, mislim, ja bih to tako rešila, hopeless romantic, šta da se radi... :D

E sad, nikad nijesam zapalio za drugaricom iz razreda, iako je tad bilo lijepih djevojaka u mom odjelenju. Nije to bas tako jednostavno. Pokusao si da je poljubis u najgorem mogucem periodu, i na najgorem mogucem mjestu. Na rastanku u vasem kraju, blizu njene kuce, poslije skole. Djevojke vise razmisljaju od muskaraca, vise ih je strah, njeznije su, a za tinejdzerske koje ili nijesu imale, ili su imale jednog-dva momka da ti ne pricam, jedan pogresan potez i sve ode dodjavola.

Ima tu nesto, ali direktna pitanja tu ne prolaze tipa na koje ti je ona odgovarala sa "ne mogu" i "ne znam". Tu si gresku napravio, ali ako ti se svidja toliko, mozes sve ispraviti. Pravi se da ti nije stalo vise, da si se oladio, ali nemoj da bude previse napadno, no jednostavno ponasaj se kao prema ostalim drugaricama iz tvog odjelenja. Javis joj se i produzis svojim poslom, ako pridje i pita te sta nije u redu, ti reci sve je ok, smjesak i nastavis svojim poslom. To je pozitivan znak. Onda ce da krene s porukama. I ti onda postepeno kreni, ali pazi sta radis, nemoj da zuris, no malo se dopisuj s njom, par dana, pa onda je zovi da prosetate, ali nemoj nista pokusavati, nego pricaj s njom, ako ona zaskoci na tebe, nemoj se braniti (salim se, to se sigurno nece desiti :P), nego par puta tako, i sledeci put pokusaj, ali tajming ti je vazan, kao i lokacija. Srecno :P

I da, pokusaj ako bude islo ovim tokom, u siprotnom, neces bas slavno proci :P

Ovo je pametan savet,i meni je palo napamet da tako uradim,ali sam uvek mislio da je to mac sa dve ostrice.Ali na neki nacin to je i test,da vidim da li joj se svidjam uopste(kao sto tvrdi)ako joj se svidjam,desice se to sto si rekao,ako ne...pa dobro,rizikovacu.Hteo bih samo da napomenem da sam je pitao da izadjemo sutra,i da je pristala,pa cu pokusati da primenim ovu taktiku,necu ni pominjati vezu,pricacu o nekim sasvim nebitnim stvarima,pa cu videti kako ce se odvijati situacija...hvala na korisnom savetu :)

Ovo je pametan savet,i meni je palo napamet da tako uradim,ali sam uvek mislio da je to mac sa dve ostrice.Ali na neki nacin to je i test,da vidim da li joj se svidjam uopste(kao sto tvrdi)ako joj se svidjam,desice se to sto si rekao,ako ne...pa dobro,rizikovacu.Hteo bih samo da napomenem da sam je pitao da izadjemo sutra,i da je pristala,pa cu pokusati da primenim ovu taktiku,necu ni pominjati vezu,pricacu o nekim sasvim nebitnim stvarima,pa cu videti kako ce se odvijati situacija...hvala na korisnom savetu :)

Zahvali mi se kad odradis posao do kraja, do tad, srecno ;)

Back