- Poruka
- 7.211
Evo, upravo se to meni događa od člana dalje familije. Hm... jedan dalji rođak upravo uživa u tom statusu, ali realne žrtve smo mi koji smo poslužili igrom slučaja kao elementi za pokretanje lavine. Takvi ljudi su između ostalog izvrsni lažovi, čije su laži propraćene svim mogućim elementima, pa i kletvama. Njihove žrtve su većinom najbliži, te sa svojom moći uveravanja i izvanrednom glumom, koja se temelji na preterivanjima i panici, dolaze do svog cilja žrtve. Jasno mi je da su to mlade duše koje uče, ali ljudi moji, teško je ostati imun, barem neko vreme, dok se potpuno ne osvestiš. Problem je u tome što se to ponavlja i što ista bića stalno ponovno upadaju u slične probleme. Ako ste vi u ulozi žrtve, možete li videti kako svoje nezadovoljstvo koristite za sticanje pažnje? Ako poznajete druge u ulozi žrtve, nemojte ih sažaljevati, samo budite svesni da ne možete stvoriti sreću za njih. To je njihov zadatak u onom trenutku kad se odluče za promenu. Verujem da poznajete neku osobu u ulozi žrtve. Ko uopšte želi da ima bilo kakav odnos sa nekim ko je ljut, frustriran ili revoltiran većinu svog vremena? Verovatno druga žrtva. Zapamtite, bivanje u ulozi žrtve čoveka može samo udaljiti od ljubavi prema životu. Budući da se boji svega, žrtva se zapravo boji i tog saznanja. Obrazac žrtve u njoj ukazuje da bi ta sudbina mogla biti loša samim prestankom igranja te uloge. Takve osobe imaju unutrašnjeg kontrolora, koji upravlja njima, i ne misle nikako da su pametnije od njega. Kategorčki odbijaju rad na sebi, osim u slučajevima prisutnosti jakog autoriteta, koga se takođe od početka boje. Jedino je važno za njihov izlazak iz takvog stanja učiniti prvi korak ka suprotnom i samo tada je moguća promena...