- Poruka
- 20.280
jedan problem je reci ono sto zaista mislimo..ali je jos veci problem naci pravi nacin da se to kaze..
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
@jeca
Nikada ne zahtevam niti ocekujem, sto sama nisam spremna da ispunim.
Ovo povlaci neiskrenost u smislu precutkivanja....
a kad dodas ostalo iz teksta ispada da je iskrenost samo oblik pasive sa ocekivanjem zadovoljenja.
Ne verujem da ne ustuknes, da ne odradis "ko zna sta ce onaj pomisliti", kad vidis da ti se ne ispunjava zelja...
Takva iskrenost prema taji (tati) postoji kod nasih devojcica, kao ideal, malo teze u praksi, tj u praksi je pracena sa nekim drugim osobinama koje bas i nisu pozitivne niti lake za svarivanje...
Ne kritikujem niti ocenjujem, samo pokazujem sta neprimetno znaci recenica "volim da mi se kaze i sta mislis da ce me obradovati i (sta nece)", ali nemoj to da ti se desi previse cesto...
Izuzetci su tako retki i moraju da budu hrabri, a ne selektivni...
Kod sunasca osecam komponentu selektivnosti vise nego hrabrosti, zato ovo kazem...
U danasnjem svetu iskren mora da bude ili lud ili lider...
Kao lider mora da usmerava i sebe i oko sebe.
A ne da ceka da oko njega cene iskrenost....
P.S. Sve reklamacije na procenu jece rado primam na pp.....

Objasni razliku, meni nije jasno...
Zene ce u vecini slucajeva reci da nije potrebno bas sve reci svom muskarcu.
Neke ce reci da je potrebno sve reci muskarcu.
Neke ce reci da je potrebno sve reci muskarcu, ali ce deo podvesti pod nebitno ili neobzirno za reci..
Sa druge strane imate zahtev da muskarac bude iskren, i to opet na nekoliko nacina.
Na nacin potpuno iskren jer samo tako je i zena "potpuno prisutna u vezi"
Da je iskren potpuno po pitanju "vaznih" stvari, a svakodnevne detalje moze da zadrzi za sebe.
Da ne mora sve da kaze, ako je previse bolno , a onda ce upravo tu zena da se trudi da ga otvori i rehabilituje...
E sad ovo izgleda kao potpuno stabilna ponuda, kad ne bi bilo jedno trazim a drugo nudim...a obicno trece pricam....
A najustaljenija prica je "podeli sa mnom"........kao i odgovor "necu da je opterecujem"....
Doduse to je u celoj prici i najlogicniji sled, na takvo pitanje takav i odgovor...
Za koje ste vi opcije kad je iskrenost u vezi , ili preciznije kad je iskrenost prema osobi sa kojom zelite da trosite zivotno vreme?
Odnosi se na ovu rečenicu:Nisam razumeo prve dve recenice, tvoj nacin, na koga se odnosi rec tvoj, na mene?
E sad, ja sam u jednoj dilemi: da li je iskrenost isto što i otvorenost?
Čini mi se da postoji razlika:
iskrenost je, recimo, nazivanje stvari pravim imenima, a otvorenost spremnost da pred nekim prevrneš i istreseš dušu.
Meni se čini da iskrenost uvek dolazi kao (trenutna) reakcija na postavljeno pitanje, a otvorenost mi deluje mnogo dublje i kompleksnije. Iskrenost možeš da isprovociraš, otvorenost - teško. Otvorenost mi više deluje kao trajna, karakterna osobina - da si uvek, u svakom trenutku, razgolićen i spreman da te čitaju kao knjigu, bez zadrške, bez postavljenih pitanja.
Postoje nedokučivi ljudi koji su, međutim, iskreni ... ali samo kada im "ubodeš" pravi živac.
S druge strane, postoje ljudi koji su naizgled otvoreni, ali nikada ništa suštinski ne saznaš o njima.
Ne znam da li sam jasna ...
a takodje postoji i domen namera..ja recimo mogu misliti da je pera peric budala..i sad ako zelim da ponizim peru perica ja cu javno reci mu u lice da je budala..ali ako mi je namera da se pera peric unapredi i ne b ude vise budala onda moram naci drugaciji nacin da mu kazem ne da je budala vec da treba da poradi na sebi..sto podvlaci da mi je na neki nacin stalo do pere perica i njegove dobrobiti..
Što će reći, da je trebalo da mi na drugačiji način stave do znanja gore pomenuto, da unapredim sebe a ne ovako da saznajem o sebi jel te...
Šalim se malo, Tuzni patak ne zameri. 
Meni se čini da iskrenost uvek dolazi kao (trenutna) reakcija na postavljeno pitanje, a otvorenost mi deluje mnogo dublje i kompleksnije. Iskrenost možeš da isprovociraš, otvorenost - teško. Otvorenost mi više deluje kao trajna, karakterna osobina - da si uvek, u svakom trenutku, razgolićen i spreman da te čitaju kao knjigu, bez zadrške, bez postavljenih pitanja.
Postoje nedokučivi ljudi koji su, međutim, iskreni ... ali samo kada im "ubodeš" pravi živac.
S druge strane, postoje ljudi koji su naizgled otvoreni, ali nikada ništa suštinski ne saznaš o njima.
Odnosi se na ovu rečenicu:
"kad znas da postavis staze sa slalom , tu malo ko moze da prodje a da ne pokaze sta je i vestinu koju ima..."
Ja sam je protumačila kao da postavljaš uslove u kojima ćeš uspeti da prozreš ljude, i slalom me asocirao na dugotrajan proces kroz koji procenjuješ nečiju iskrenost.
A to me više podseća na stav "dokazaću neiskrenost" kao da je ona obavezno prisutna
U ovom kontekstu iskrenost se nalazi niže na lestvici, otvorenost je neki veći stepen iskrenosti...?
možda je razlika u dubini sagledavanja stvari.
ja pod iskrenošću ne podrazumevam samo razmenu činjenica
već sam pristup ljudima, stvarima, životu...

u drustvu u kome je foliranje JEDINI prihvatljivi model ponasanja predstavljanje sebe u stavrnom svetlu je najveci greh..SVI do poslednjeg ce pokusati na sve moguce nacine da te uniste
najjednostavnije receno ljudi ce tvoju otvorenost tumaciti kao fol jer "tako se svi ponasaju" tako da iako si ti ono sto jesi ljudi ti nece verovati i vazda ce traziti neke skrivene razloge iza te nazovi maske otvorenosti..i donositi zakljucke koji nece imati veze sa stvarnoscu i te svoje zakljucke iznoiti drugima te ce i drugi sticati predrasudu
Navar:u drustvu u kome je foliranje JEDINI prihvatljivi model ponasanja predstavljanje sebe u stavrnom svetlu je najveci greh..SVI do poslednjeg ce pokusati na sve moguce nacine da te uniste
najjednostavnije receno ljudi ce tvoju otvorenost tumaciti kao fol jer "tako se svi ponasaju" tako da iako si ti ono sto jesi ljudi ti nece verovati i vazda ce traziti neke skrivene razloge iza te nazovi maske otvorenosti..i donositi zakljucke koji nece imati veze sa stvarnoscu i te svoje zakljucke iznoiti drugima te ce i drugi sticati predrasudu

Prvo ovo da sasecem....Meni se čini da iskrenost uvek dolazi kao (trenutna) reakcija na postavljeno pitanje, a otvorenost mi deluje mnogo dublje i kompleksnije. Iskrenost možeš da isprovociraš, otvorenost - teško. Otvorenost mi više deluje kao trajna, karakterna osobina - da si uvek, u svakom trenutku, razgolićen i spreman da te čitaju kao knjigu, bez zadrške, bez postavljenih pitanja.

Moj ceo pristup i teorije se zasnivaju na suprotnom , da je sve izvesno i dosledno...Mislim da je to,neizvesnost i nedoslednost u ponašanju jedna od odlika današnjeg sveta...Često se dešava da u Sličnoj situaciji jednoj osobi kažemo dosta o sebi a drugoj ne.Zašto,ko zna(pritom govorim o sličnim tipovima ličnosti,danas iako navodno živimo u vreme individualizma,ima milijarde potpuno istih ljudi,izuzev razlike u imenima)...
Zene ce svaku neotvorenost tumaciti kao neiskrenost, ili tajnu , pa onda krece muljanje da vam saznaju tajnu i otvore vas....ko kunic ste onda...

covek ce po prirodi teziti da bude drustveno prihvacen..iako ce MOZDA zeleti da bude prihvacen onakav kakav jeste cinjenica je da drustvo prihvata samo one pojedince koji se uklapaju u drustveni poredak stvari..te otud postavljanje fol teorije..jer da bi ljudi u ovom drustvu uopste bili prihvaceni ne smeju sebi da dozvole da se na bilo koji nacin exponiraju van drustvenih kategorija prihvatljivog ponasanja..bolje receno..ljudi ce se u vecini slucajeva ponasati..ili se truditi da se p0nasaju u skladu sa ocekivanjima drustva..od roditelja pa na dalje.Odatle je takt i neophodan...
Kao samozaštita...
Ali čovek po prirodi težiće da se otkrije u pravom svetlu, da bude prihvaćen i cenjen zbog onoga što jeste,
želeće da ga ljudi vide onakvog kakav jeste
(sem onih koji se svesno kriju)
zbog toga mislim da iskrenost (ili otvorenost) neće nestati, bez obzira na društvo i norme po kojima funkcioniše.
Kako se moze iskrenost odvojiti od otvorenosti? Iskrenost za sobom povlaci otvaranje (sem ako ne pricamo o matematickim cinjenicama i rezultatima labaratorijskih ispitivanja) , makar to otvaranje bilo i minimalno, makar se delici morali povezivati u slagalicu. Ako je otvaranje tj. otvorenost iskrena, onda je ona za sobom povukla iskrenost, medjusobno zavisni i neraskidivi. Moze se pricati samo o stepenu otvorenosti, ciji je deo iskrenost, tj. o stepenu iskrenosti ciji je deo otvaranje.
To samo ako ne uspeju da te preoblikuju po svojim zeljama i potrebama. Ili dok ih ne uvedes u zabludu da su te preoblikovali, a to je zatvaranje.
Iskrenost uteruje strah u kosti.