Potpisivanje sa Rusima ne moze a sa Evropom moze, kako to?

Hoces reci da je parlament tehnicki a vlada nije tehnicka? Ha ha epa vidis kako ili neznas ili namerno lazes. Parlament je iznad vlade i vlada se rapsala zato sto nije imala vecinu u parlamentu. Znaci ako je parlament raspusten to znaci da je vlada tehnicka. A posto je vlada tehnicka ona nema prava ni njen zamenik ministra bilo sta da potpisuje od drzavnog znacaja. Pa kako to da je potpresednik potpisao? Valjda je logicno da takav sporazum potpise predsednik vlade a? Ha ha pa i ti nisi bas neki strucnjak.

upravo tako. parlament nije tehnicki vlada jeste al demokrate koriste to sto imaju predsednika parlamenta da ga blokiraju neraspisivanjem sednica.

Hoces reci da je parlament tehnicki a vlada nije tehnicka? Ha ha epa vidis kako ili neznas ili namerno lazes. Parlament je iznad vlade i vlada se rapsala zato sto nije imala vecinu u parlamentu. Znaci ako je parlament raspusten to znaci da je vlada tehnicka. A posto je vlada tehnicka ona nema prava ni njen zamenik ministra bilo sta da potpisuje od drzavnog znacaja. Pa kako to da je potpresednik potpisao? Valjda je logicno da takav sporazum potpise predsednik vlade a? Ha ha pa i ti nisi bas neki strucnjak.

s040.gif

Parlament jeste iznad Vlade, ali je Parlament raspušten i on može kao takav da se sastane samo u vanrednim prilikama
a Vlada obavlja tekuće poslove jer ova država mora da funkcioniše, kao što je recimo danas tehnički ministar ekonomije potpisao memorandum sa Fiatom, mogao biti i ugovor o Boru i tako dalje....

ja znam da se vi sovuljagine pristalice sad čudite, a kako je to Koštunica onomad odbio da primi Ahtisarija jer je tehnički premijer, a danas bi stavljao skupštinu zbog mnogo nebitnije stvari od 15% teritorije
znam da je to za vas neobično, ali tako vaš Voja vlada, kad mu odgovara onda je tehnička voda, a kad mu odgovara onda je Minakva-samo takva:mrgreen:

Da li je tolicemerno ili nije? Naime kad je trebalo da se potpise sporazum sa Rusima onda za njih vlada je tehnicka i nema mandat za potpisivanje nikakvih dokumenata a sa druge strane je vlada kompetentna i nije vise tehnicka kad je trebalo da otrce i potpisu sa evropom. Mislim da su to uradili G17+, LDP, B92, DSS, Canak i ostali ili mi se cini??

Nije licemerno.

Đelić je dobio ovlaštenje vlade da potpiše SSP pre nego što je vlada postala "tehnička". Dakle vlada je imala mandat za potpisivanje SSP-a i ovlastila je Đelića. Koštunica mu je, između ostalih, dao to ovlaštenje.

Licemerno je to što je Koštunica glasao za potpisivanje SSP-a, a sad se pravi mutav.E to je licemerno....

Tema je otrcana i bilo je na 100 mesta. Sporazum o poklanjanju Nis-a rusima je cist lopovski sporazum i nije od drzavnog zanacaja. Evo sad ovaj rus rekao da je taj sporazum trebalo mnogo pre potpisati. Sta kazete na to, pa to je brat rus, ma on je izdajnik

Kakav izdajnik, zar ne kontas sta je time rekao? Sta mislis zasto ovaj sporazum nije ranije potpisan? Prije 5-6 mjeseci trazili su Mladica i ostale nase heroje (tzv.zlocince). Da li je sta Srbija uradila za tih 5-6 mjeseci? Nase heroje nije izdala, ali kao sad imamo uslove za SSP! A znas zasto, zato sto je par politicara prodalo Kosovo, to je bio jedini uslov, ali to nas narod ne vidi!
EU nije htjela da potpise SSP prije 6 mjeseci jer bi time priznala da je Kosovo dio Srbije, a ovako, danas su nasi nazovi predstavnici, ovim potpisom priznali da Kosovo nije u Srbiji!
Je li ti sad jasno zasto je Rus rekao da smo ovo trebali ranije potpisati, aludirajuci na potpis prije proglasenja Kosova!

kako sam ja sve dosada razumijela Narodna Skupstina Srbije je fakticno vec ratificirala ovaj sporazum, parafiranjem prvoga (kao prethodnika) i ovlastila i cak imenovala onoga tko smije ili treba da ga potpise...mislim da ponovna ratifikacija uopce nije potrebna...
sad, druga je stvar, dali je poslovnikom rada Skupstine predvidena institucija ( i procedura)ukidanja nekog sporazuma

Ne, razlika je u odmaklosti navedenih akata
Ono što je Đelić potpisao juče, to su Koštunica i Tadić potpisali u Moskvi ima mu dana
sad, ovo iz Moskve mora na ratifikaciju u Parlament, a Parlament je raspušten, i po Ustavu sastaje se samo u izuzetnim prilikama, tipa ratno stanje i tome slično, ne sastaje se zbog privatizacije
a vlada obavlja tekuće poslove koje će možda obavljati do početka augusta, možda i duže ako se ne formira većina i ponove izbori
što se tiče SSP, samo se čekalo potpisivanje, na koje je Vlada jednoglasno ovlastila Đelića....i taj sporazum takođe čeka Parlament i njegovu ratifikaciju

Ne, razlika je u odmaklosti navedenih akata
Ono što je Đelić potpisao juče, to su Koštunica i Tadić potpisali u Moskvi ima mu dana
sad, ovo iz Moskve mora na ratifikaciju u Parlament, a Parlament je raspušten, i po Ustavu sastaje se samo u izuzetnim prilikama, tipa ratno stanje i tome slično, ne sastaje se zbog privatizacije
a vlada obavlja tekuće poslove koje će možda obavljati do početka augusta, možda i duže ako se ne formira većina i ponove izbori
što se tiče SSP, samo se čekalo potpisivanje, na koje je Vlada jednoglasno ovlastila Đelića....i taj sporazum takođe čeka Parlament i njegovu ratifikaciju

Selja Ilic je potpisao gasni sporazum pre raspustanja skupstine!

pa to ti pokazuje pravo lice demokrata.

ono sto je na korist srbiji nece da potpisu a ono sto joj je na stetu potpisuju odmah pa makar se to kosilo sa nasim ustavom.

Ма не гледају они корист Србије,већ на СВОЈУ корист...Или морају...Па како
одбити наређење Солане ?

Back