Potaž od bundeve

Pinocchio

...
Supermoderator
Poruka
26.180
Potaknuta idejom supe od bundeve, što je skoro slično Krem supa od bundeve a imam bundevu koja čeka da skonča u nekom jelu, našla sa recept za potaž od bundeve.

Sada se postavlja pitanje razlike između potaža i supe i koliko znam potaž je gušći, a supa bi trebala da bude bistra i retka ali to je za drugu polemiku.

Recept je sledeći:

Potaž od bundeve
  • 400gr bundeve (iseckane na kockice)
  • 4 šargarepe
  • 1 veći krompir
  • 1,5 l vode
  • svež peršun
  • 3 čena belog luka
  • 2 manja crna luka
  • so, biber

Kuvati u vodi bundevu, šargarepu, krompir i crni luk oko 20-35 minuta

Kada se povrće skuva iscedite vodu i ispasirajte sastojke pomoću štapnog miksera. Ako nemate ručni mikser možete da se i poslužite blenderom ili multipraktikom.

Kada ste ispasirali povrće, vratite ga na šporet i dodajte so i biber, promešajte i kada provri, kuvajte ga još oko 3 minuta, pa dodajte u smesu iseckan peršun i beli luk. Promešajte i pripremi vaš potaž za posluženja. Po želji možete u potaž dodati pavlaku, kiselo mleko ili sitni sir.

Ja neću cediti vodu jer sam sipala toliko da se povrće skuva, a da ne bude viška.

Proces je u toku. Konačan rezultat za sat vremena :)

viber_image_2024-11-16_13-13-16-171.jpg

Odlicna ti je i ukusna jer spremam i ja po ovom receptu samo ne stavljam krompir i seckan peršun
Ko voli može da doda kašiku kisele pavlake ili milerama kada se sipa u tanjir..osvežavajuce je

Back