Pašteta od tunjevine

Recept i slika su sa neta
fa2fe129dbb6166bfedf0ad3695410a1_670x0.jpg

Priprema:

Tunjevinu dobro ocedite, a margarin penasto umutite.
Pomešajte tunjevinu i margarin, pa im dodajte senf, limun, prepečeni susam i začinite po ukusu solju i biberom.
Stavite u frižider da se fino ohladi.
Dekorišite peršunom ili seckanim maslinama

Ne znam, ne bih stavio margarin (pa čak ni puter)

Meni je u ovoj kombinaciji mnogo bolje majonez i pavlaka umesto margarina/putera.

Susam može a može i par kapi susamovog ulja za šmek, Kanađani dodaju malo seckanog luka pa čak i malo rendane jabuke (greni smit ili neka kiselija). Super kombinacija.

Ovo je verovatno neka Azijska verzija, jer susam se ne stavlja u tuna pate.
Uglavnom ide cream cheese (ne znam koji bi to proizvod bio u Srb), neko stavlja majonez, kapar, limun, mirodjija…ostali začini po želji..

Ne bih ni ja stavljao margarin. Moj tata koristi, pored senfa, majonez i kuvana jaja da pravi riblju paštetu. Mada, on je uglavnom pravi od sardine a ne od tune.

Uglavnom ide cream cheese (ne znam koji bi to proizvod bio u Srb)
Pa samo doslovno prevedeš: krem sir. Mada ja lično ni njega ne bih stavljao u riblju paštetu.

Ne bih ni ja stavljao margarin. Moj tata koristi, pored senfa, majonez i kuvana jaja da pravi riblju paštetu. Mada, on je uglavnom pravi od sardine a ne od tune.

Pa samo doslovno prevedeš: krem sir. Mada ja lično ni njega ne bih stavljao u riblju paštetu.

Mora krem sir ili nešto tečno da ga napravi više sposobno za mazanje…
I dobro ispadne.. Svakako je zgodno sto svako prema svom ukusu može da eksperimentiše…

Kanađani dodaju malo seckanog luka pa čak i malo rendane jabuke (greni smit ili neka kiselija). Super kombinacija.
Napomena: Kanadjani pre jedu svezu tunjevinu nego konzerviranu, drasticna razlika je u ukusu i kvalitetu sveze i konzervirane ribe. No, najcesce se u velikim lancima sendvic restorana ili fastfoodovima (Subway, Quiznos) jede klasican tuna salad, melt od tune sa majonezom i prilozima (paradajz, zelena salata, eventualno zeleni luk) na to. Neki malo bolji restorani prave sendvic sa grilovanim svezim stejkom tune, ubace ga u zemicku, preliju sa umakom od balazmika i dodaju sveze povrce. Ja kombinujem grilovani stejk tune sa prelivom od avokada i crtom kreme od modena balzamika i kaprima, sa par listova rukole, nekad ubacim i svez marzano paradajz i sve to u grilovanoj zemicki. Pa ko sta voli nek izvoli...

Poslednja izmena:
Evo jedan Tuna sandvic..sad nadjoh u svojim slikama…imam negde i sliku ahi-ahi dip (ne mogu sad da nadjem), koji je vrsta tune koje se love oko Hawaii ostrva… znaci, ništa ukusnije nisam probao, i ko god dodje u goste, odvali se od istog (sa krekerima uz Prosecco)…

IMG_2087.jpeg

Uzgred crem chease postoji i u Srbiji, jos ranije se prodavao ABC sir za mazanje a koliko sam video u snabdevenijim samoposlugama vec 15-20 godina prodaju i Philadelphia Cheese. Doduse, Filadelfija sir za mazanje u Evropi i USA/Canadi su pomalo razliciti, iako im je isti vlasnik, proizvode se od razlicitih sastojaka.

Ne znam, ne bih stavio margarin (pa čak ni puter)

Meni je u ovoj kombinaciji mnogo bolje majonez i pavlaka umesto margarina/putera.

Susam može a može i par kapi susamovog ulja za šmek, Kanađani dodaju malo seckanog luka pa čak i malo rendane jabuke (greni smit ili neka kiselija). Super kombinacija.
to je recept sa neta ..inace se u sve te paštete dodaje masnoca..uglavnom puter..pogledaj recepte na netu
u ovom receptu je margarin..koji ne bih ni ja stavila vec bih ga zamenila puterom i to ne svih 125 grama i stavila bih bareno jaje
u mnogim receptima stavlja se i crni luk

to je recept sa neta ..inace se u sve te paštete dodaje masnoca..uglavnom puter..pogledaj recepte na netu
u ovom receptu je margarin..koji ne bih ni ja stavila vec bih ga zamenila puterom i to ne svih 125 grama i stavila bih bareno jaje
u mnogim receptima stavlja se i crni luk
Probaj samo jednu kašiku majoneza (Thomy!) i jednu kašiku pavlake umesto 125gr masti i videćeš savršenstvo :)

Probaj samo jednu kašiku majoneza (Thomy!) i jednu kašiku pavlake umesto 125gr masti i videćeš savršenstvo :)
Uz kuvano jaje koje je u receptu jos krnes majonez, brate puna jaja ta pasteta. A sta mislis umesto svih tih masnoca tipa maslac, majonez, margarin da uradite kao sto rade bratja Talijani, stavite maslinovo ulje? Nekako riba najbolje ide uz maslinovo ulje (ne racunam sarana i ostalu dunavsku ribu koja najbolje "pliva" u domacoj svinjskoj masti)...

Uz kuvano jaje koje je u receptu jos krnes majonez, brate puna jaja ta pasteta. A sta mislis umesto svih tih masnoca tipa maslac, majonez, margarin da uradite kao sto rade bratja Talijani, stavite maslinovo ulje? Nekako riba najbolje ide uz maslinovo ulje (ne racunam sarana i ostalu dunavsku ribu koja najbolje "pliva" u domacoj svinjskoj masti)...
Ne zvuči to loše, mada je i maslinovo ulje opet neka masnoća... kako god okreneš, suvu tunjevinu moraš nekako da zašmalcuješ. :lol:

Ne zvuči to loše, mada je i maslinovo ulje opet neka masnoća... kako god okreneš, suvu tunjevinu moraš nekako da zašmalcuješ. :lol:
I sveza tunjevina je suva, bez ikakvim masnoca, pa moras da je blago ispeces da ostane meka unutra a stejk od tune da "zalijes" nekim prelivom da ti bolje klizi niz grlo, naravno, neki sardone ili savinjon blank pospesuju to "klizanje" niz grlo. Ako prepeces stejk od tune nije ni za onu stvar, sto kazu, kao parce daske je, ne moze da se guta. Konzervirana tuna zadrzva to svojstvo sauvoce, ulje ili voda se nalazi izmedju vlakana tog mesa a ne u njima pa kad je ocedite ostaje poprilicno suva. No, snadjemo se :D

Maslinovo ulje je najzdravija vrsta masnoce :)
Sad ce chika mario sa cenama maslinovog ulja u Lidl prodavnicama...

Back