Postrojavanje!

• Začetnik teme Začetnik teme klikk
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Što ste?

• srbin

• hrvat

• bošnjak

• crnogorac

• mađar

• albanac

• slovenac

• ništa od navedenog

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
viva las vegasos:
...neka vrsta :oops: cuj sad njega...to su "krakovi s pipcima" koji su ostali tamo i oni su manjina...da li pricaju ikavski ne znam... ali mislim da je prevladala i kod njih ekavica....

moguce je,ali neznam jesu li cisti hrvati,ili pokatoliceni vojvodjani za vreme austrougarske,mada je dobar broj hrvata u to vreme naselio to podrucje,kao i srba u slavoniju.....to je tada bilo jedno carstvo bez granica

nego jel istina,kako sam ja cuo,Osijek bio najveci nemacki grad u regionu stare vojvodine...od vrsca do Osijeka?

ljuta_mamba:
moguce je,ali neznam jesu li cisti hrvati,ili pokatoliceni vojvodjani za vreme austrougarske,mada je dobar broj hrvata u to vreme naselio to podrucje,kao i srba u slavoniju.....to je tada bilo jedno carstvo bez granica

nego jel istina,kako sam ja cuo,Osijek bio najveci nemacki grad u regionu stare vojvodine...od vrsca do Osijeka?
....gdje si to cuo.....??svasta se prica di ima dima i ima i varte..

viva las vegasos:
..ha ha ha.....a ne....ovo je Srpski forum..tak treba i da ostane...ja sam ovdje manjina...i tak treba i da ostane...znas onu...u nadi je spas...a Nada je khmklhm.....bez djede Satljina i druga mu Josipa..nema demokracije ....

prava mjera vremena nije sat...nego nada..
i vrlo cesto nam zelja za onim sto nemamo neda da se radujemo i uzivamo u onome sto imamo..

sta be de sam cuo,dok je ceo taj region bio nas....dobro,ajd kolonizovan sa nama....Osijek,kao jedan od vecih,ili mozda tada najvecih regiona tadasnje vojvodine,u koju se uklapalo i ceo banat,sa sve rumunskim delom,srem je bio jedinstven,sa zapadnim delom,a baranja i itocna slavonija takodje pripadali........tda e u to vreme kazu anali,najvise nemaca zivelo bas u Osijeku,a na razglednicama iz tog vremena se jasno vidi da po centru grada stoje na radnjama nemacka prezimena :)
da nebude zabune vreme desavanja je u vreme tisucljetne pcele :):):)

ljuta_mamba:
sta be de sam cuo,dok je ceo taj region bio nas....dobro,ajd kolonizovan sa nama....Osijek,kao jedan od vecih,ili mozda tada najvecih regiona tadasnje vojvodine,u koju se uklapalo i ceo banat,sa sve rumunskim delom,srem je bio jedinstven,sa zapadnim delom,a baranja i itocna slavonija takodje pripadali........tda e u to vreme kazu anali,najvise nemaca zivelo bas u Osijeku,a na razglednicama iz tog vremena se jasno vidi da po centru grada stoje na radnjama nemacka prezimena :)
http://www.osijek.hr/
http://hr.wikipedia.org/wiki/Osijek

ljuta_mamba:
ja koliko sam skuzio Osijek je pun njemaca-švaba kako god,
nesretnom okolnošću sam često u Osijeku u bolnici i skuzio sam da je i gradska bolnica osnovana od nijemaca zaboravio sam imena ali su 100% njemačka.i ulica nosi ime tog njemca.
puno ljudi ima njemačka prezimena kao npr Dario Oestereicher (mada je to u prijevodu Austrijanac ali ipak) spiker na tv-u

btw pozz svima ;)

DukeofSerbia:
Ма шта велиш? До доласка Тите и партизана, никакви Хрвати нису постојали овде у Сомбору и Суботици.
..aj sam da ti kazem Subotica i Osijek su gradovi prijatelji....pa Hrvati su gotovo istrijebljeni... onda su Madjari i Njemci....

klikk:
nesretnom okolnošću sam često u Osijeku u bolnici i skuzio sam da je i gradska bolnica osnovana od nijemaca zaboravio sam imena ali su 100% njemačka.i ulica nosi ime tog njemca.
puno ljudi ima njemačka prezimena kao npr Dario Oestereicher (mada je to u prijevodu Austrijanac ali ipak) spiker na tv-u

btw pozz svima ;)

imas pice :) ja sam za vreme rata par puta nacuo da ispred mene ima nemaca...po prezimenima naravno,odmah sam naredjivao obustavu paljbe po tim polozajima....verovali ili ne...tamo gde sam bio u moci da to sprovedem....hvatali smo njihove radio veze,i cim bih cuo da je na vezi Rajkelman,Helajzen ili kako god,nisam imao srca da pole pucam po svojima.....e sad vec,hrvate,muslimane i siptare nisam bas smatrao svojima ........ :oops: :oops:

klikk:

btw pozz svima ;)
.....vidi Osijek je u svojoj povijesti imao i dio poznat kao Madjarska retfala(ulica Šandora Petefija) ..to postoji i danas...Osijek se sastoji od ..dva glavna dijela...Gornjeg i Donjeg grada...uostalom jako mi je drago da se zanimate za moj rodni grad..da ja nebih oduzimao vrijeme i mjesto svojom pricom a "neki" to shvatili provokacijom.... evo malo pa pogledajte..bit ce mi drago....

viva las vegasos:
.....vidi Osijek je u svojoj povijesti imao i dio poznat kao Madjarska retfala(ulica Šandora Petefija) ..to postoji i danas...Osijek se sastoji od ..dva glavna dijela...Gornjeg i Donjeg grada...uostalom jako mi je drago da se zanimate za moj rodni grad..da ja nebih oduzimao vrijeme i mjesto svjom pricom a "neki" to shvatili provokacijom.... evo malo pa pogledajte..bit ce mi drago....

zasto provokacijom.....pa valja nauciti i nesto o gradovima u okruzenju...pogotovo sto vecina klinaca nece nikad ni videti osjek...pogotovo ako udjete u EU ;)

ljuta_mamba:
imas pice :) ja sam za vreme rata par puta nacuo da ispred mene ima nemaca...po prezimenima naravno,odmah sam naredjivao obustavu paljbe po tim polozajima....verovali ili ne...tamo gde sam bio u moci da to sprovedem....hvatali smo njihove radio veze,i cim bih cuo da je na vezi Rajkelman,Helajzen ili kako god,nisam imao srca da pole pucam po svojima.....e sad vec,hrvate,muslimane i siptare nisam bas smatrao svojima ........ :oops: :oops:
ja ću Lav pivo najbolje pivo koje sam pio u Novom Sadu toplo ga preporučam svima koji idu "preko"
skoro pa je bolje od "Žuje"

ipak domaće je domaće ;)

ljuta_mamba:
..znaci i ti si lola koja se izdrkhavala po mome gradu..jeel....lijepo od tebe da to priznas....a ovi sto ih vi nazivate Švabama..pa to su vjerovatno bili potomci onih koje su protjerali oni iz "Vlak bez voznog reda"ima Osijecana s Njemackim prezimenima..ima i s Madjarskim.....

ja sam nemac iz srema poreklom...mogao sam i da biram strane :)

jbg.......nije to tada u glavama nicijim bilo izdrkavanje....vec kao branjenje jugoslavije.....bratstva i jedinstva.....ja licno sam to gledao kao na jednu veliku nesrecu,koja je i mene zadesilai hteo sam sto pre kuci...........sad dok pricam sa tobom,secam se,pocetak decembra,pokret na sever,iz reona vukovara,ka klisi mislim....jbt....najezih se:(

ljuta_mamba:
ja sam nemac iz srema poreklom...mogao sam i da biram strane :)

jbg.......nije to tada u glavama nicijim bilo izdrkavanje....vec kao branjenje jugoslavije.....bratstva i jedinstva.....ja licno sam to gledao kao na jednu veliku nesrecu,koja je i mene zadesilai hteo sam sto pre kuci...........sad dok pricam sa tobom,secam se,pocetak decembra,pokret na sever,iz reona vukovara,ka klisi mislim....jbt....najezih se:(
..bio ja i na Klisi......

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back