Poštovanje subote

Pocinje prvi dan i prva noc od zalaska sunca do subote do zalaska sunca,
pa onda drugi dan i druga noc, od zalaska sunca u subotu do zalaska sunca u nedelju,
pa onda treci dan i treca noc od zalaska sunca u nedelju do zalaska sunca u ponedeljak.
Ovo je prosto racunjenje koje nam kaze da je treci dan bio Ponedeljak,a Mesijino telo u dan nedeljni NIJE BILO u grobu.
Mesija je tvrdio da ce biti u srcu zemlje, PUNA tri dana i tri noci,a posto je sahranjen u Petak posle devet sati uvece, pocinjemo racunjanje vremena, i NE moze biti drugacije nego posle treceg dana koji je u ovom slucaju Ponedeljak, bi on trebao da je ustao.
Znaci, ponovo imamo manipulaciju u pisanju.IsTRAZIVAC9

Nikakva manipulacija ,jasno pise u Jevandjelju kada je razapet ,PRE Pashe u Petak,ti si rekao Posle,tako da taj argument otpada

Sto se tice u "srcu zemlje" sheol ,Njegov duh je bio tamo a ne telo ,telo je ostalo u grobnici do treceg dana

- - - - - - - - - -

Izvini jel ti znas kada pada Pasha ? Jel pise da je u subotu?
Jel razapet u petak,kako onda moze da bude posle?

Sta pise ovde, objasni mi ovo:

Pa kako PRE Pashe, kada u ostala tri evandjelja, LEPO pise posle Pashe, jel pise da je Mesija bio za trpezom za 12-est ucenika,

Luka 22, 7 A dođe dan presnih hlebova u koji trebaše klati pashu;

8 I posla Petra i Jovana rekavši: Idite ugotovite nam pashu da jedemo.

14 I kad dođe čas, sede za trpezu, i dvanaest apostola s Njim.

15 I reče im: Vrlo sam želeo da ovu pashu jedem s vama pre nego postradam;

Da li TVRDI da je:"Vrlo sam zeleo da ovi pashu JEDEM s vama PRE nego Postradam, da li PISE ovako, :?:

- - - - - - - - - -

Sto se tice u "srcu zemlje" sheol ,Njegov duh je bio tamo a ne telo ,telo je ostalo u grobnici do treceg dana.

Gde ovo pronadje, daj da procitam, :?:

12.I u prvi dan prijesnijeh hljebova, kad klahu pashu, rekoše mu učenici njegovi: gdje ćeš da idemo da ti zgotovimo pashu da jedeš?

Prvi dan presnih hlebova ,ali ne glavni dan Pashe ....to je velika razlika

„Првога месеца четрнаести дан увече почните јести пресне хљебове, па до двадесетпрвога дана истога месеца увече“ (Изласка 12, 18.) А у Јеванђељу се каже: „Приближаваше се пак празник бесквасних хлебова звани Пасха“ (Лк. 22, 1.) И „Бијаху још два дана до празника Пасхе и бесквасних хљебова; и тражаху првосвештеници и књижевници како би га на превару ухватили и убили. Али говораху: Не о празнику, да се народ неби побунио.“ (Мк. 14, 1-2) Из Јеванђеља се види да је Христос извршио Тајну вечеру пре него што је наступио јеврејски празник Пасхе. А као што се види из књиге Изласка, Јевреји су бесквасне хлебове почињали јести тек на Пасху, која се слави 14. дана првога месеца Нисана и то увече.

Zodiac, mora da se salis, :)

Lepo pise u Luka 22,

Da li TVRDI da je:"Vrlo sam zeleo da ovi pashu JEDEM s vama PRE nego Postradam, da li PISE ovako,

Dan presnih hlebova, kada su TREBALI da kolju pashu, je li tako pise, :?:

I posle toga su seli i jeli tu istu pashu, je li tako pise , :?:

I sta kaze Mesija:

Znaci, zeleo je da pashu pojede, pre nego postradam, je li tako TVRDI Mesija :?:

Dokle vise da manipulises, :?:

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

I nije se Priblizavao, vec: DODJE DAN presnih hlebova, kada su trebali klati pashu, kako ti manipulises, :)

ISTRAZIVAC9; Sto se tice u "srcu zemlje" sheol :
18.Jer i Hristos jedanput za grijehe naše postrada, pravednik za nepravednike, da nas privede k Bogu, ubijen, istina, bivši tijelom, no oživljevši Duhom; Rim. 1, 4. Kol. 1, 21.
19.Kojijem sišavši propovijeda i duhovima koji su u tamnici, 1.Moj. 6, 3. Isa. 42, 7. 1.Pet. 1, 11. 2.Pet. 1, 21.
Prva Petrova 3 glava

- - - - - - - - - -

https://biblehub.com/text/1_peter/3-18.htm

https://biblehub.com/interlinear/1_peter/3-19.htm

Mora da se ti salis ,nije glavni Praznik Pashe ,jel treba da nacrtam?

- - - - - - - - - -

Evo da ti nacrtam Glavni praznik Pashe nije u petak nego u subotu kada pada i shabat ujedno ,,,

Sada cu ja tebi da nacrtam, da je Mesija jeo pashu pre nego je postradao, znaci to je Konotacija:

Da ti crtam: znacenje nije Buduce vreme, vec Sadasnje : a DODJE , ukazuje da je Prezent, znaci utvrdjena cinjenica.
I u tom danu treba da se kolje pasha, znaci , Radnja koja ce se obaviti u sadasnjem vremenu.

Mesija je rekao da Petar i Jovan idu i ugotove pashu, znaci Prezent- sadasnje vreme.

U isti dan, kada je pasha bila gotova, seli su da je jedu, opet Prezent-sadasnje vreme.

Mesija TVRDI da zeli da jede pashu, opet Prezent-sadasnje vreme,

a pre nego postrada, jeste Futur- Buduce vreme.

Da vidimo sta pise u Luka 23,

54 I dan beše petak, i subota osvitaše.

55 A žene koje behu došle s Isusom iz Galileje, idoše za Josifom, i videše grob i kako se telo metnu.

56 Vrativši se pak pripraviše mirise i miro; i u subotu dakle ostaše na miru po zakonu.

U subotu su ostali na miru po zakonu, pitanje, koji je to zakon , pashalni li Boziji :?:

Evandjelje Matej, Marko i Luka pisu Isto, kao da je Prepisano, posle Pashe, medjutim Jovan pise drugacije, 19-sta glava:

14 A beše petak uoči pashe oko šestog sahata; i Pilat reče Jevrejima: Evo, car vaš.

31 A budući da beše petak, pa da ne bi tela ostala na krstu u subotu (jer beše veliki dan ona subota), Jevreji moliše Pilata da im prebiju noge, pa da ih skinu.

Dakle, kao sto vidimo Jedino u ev. po Jovanu se Tvrdi da je razapet pre Pashe,a u ostala tri posle Pashe,
na koji nacin ces ti i ostali da mi Dokazes da je sve originalno, jer je ocigledno da je manipulacija u pitanju, :?:

Sva četiri evanđelista govore o Petku:)..i to pre "pashe":)...važno je da shvatiš kako evanđelisti podrazumevajau termin "pasha"..pesah

Sva četiri evanđelista govore o Petku:)..i to pre "pashe":)...važno je da shvatiš kako evanđelisti podrazumevajau termin "pasha"..pesah

Kao sto ces videti, Mesija tvrdi sledece u ev. po Jovanu:

I sta kaze Mesija:

Znaci, jasno kao dan da je Prvo jeo pashu, pa onda je razapet u ISTOM danu se to desilo-Petak.

Prema tome, Prezviter, Nije Tacno da je bilo pre pashe.
A to je dokaz da je bila Manipulacija sa tekstom, :)

Kao sto ces videti, Mesija tvrdi sledece u ev. po Jovanu:

I sta kaze Mesija:

Znaci, jasno kao dan da je Prvo jeo pashu, pa onda je razapet u ISTOM danu se to desilo-Petak.

A to je dokaz da je bila Manipulacija sa tekstom, :)

Veruj mi Istraživač, nema nikakve nesaglasnosti sa tekstovima..potpuna saglasnost. Nego neću sve pojedinosti da iznosim, već da se ti potrudiš da pronađeš razumevanje. :)..hajde Istraživač, na tebi je red. Ko traži naći će, ko ne traži neće ni naći:).

Veruj mi Istraživač, nema nikakve nesaglasnosti sa tekstovima..potpuna saglasnost. Nego neću sve pojedinosti da iznosim, već da se ti potrudiš da pronađeš razumevanje. :)..hajde Istraživač, na tebi je red. Ko traži naći će, ko ne traži neće ni naći:).

Ja tebi dokazah, da su evandjelja u raskoraku,a ti priupitaj svog duhovnika zasto je to tako.
Dokazao sam ti da Mesija nije vaskrsao u dan nedeljni,a tise potrudi da malo bolje proucis.
A ja sam pronasao sta me je zanimalo,a to je sledece:

7 Opet odredi jedan dan, danas, govoreći u Davidu po tolikom vremenu, kao što se pre kaza: Danas ako glas Njegov čujete, ne budite drvenastih srca.

9 Dakle je ostavljeno još počivanje narodu Božijem.

- - - - - - - - - -

Zna se sta je Pasha :)
Tako je ,nikakve nesaglasnosti nema ...

Mesija je pojeo pashu i onda bio zrtvovan, jasno kao dan , :)

Ja tebi dokazah, da su evandjelja u raskoraku,a ti priupitaj svog duhovnika zasto je to tako.
Dokazao sam ti da Mesija nije vaskrsao u dan nedeljni,a tise potrudi da malo bolje proucis.

I ja sam proučio dobro i video da nisu:). Predlažem ti da pogledaš 3. Mojsijevu 23 o prazniku presnih hlebova i Pashi, takođe pogledaj 2. Mojsijevu 12 a onda poveži sa Lukom 22,1 i videćeš da se radi o specifičnoj terminologiji za ova dva praznike koje treba razmeti iz konteksta Jevreja i apostola.

Ako želiš probaj.

No, da pretpostavimo da je tvoja sumnja opravdana. Šta misliš kome Jevanđelju bi ti verovao oko ovih događaja?

Takođe, da li misliš da je nadahnuće Pisma selektivno?

- - - - - - - - - -

A ja sam pronasao sta me je zanimalo,a to je sledece:

7 Opet odredi jedan dan, danas, govoreći u Davidu po tolikom vremenu, kao što se pre kaza: Danas ako glas Njegov čujete, ne budite drvenastih srca.

9 Dakle je ostavljeno još počivanje narodu Božijem.

- - - - - - - - - -

Da, Psalam 95:). Na to ukazuju ovi tekstovi.."jedan dan danas". Jevrejima 4 je predivna poslanica koju treba razumeti. Ono što Pavle ističe jeste princip "opravdanja verom" i "počivanje od dela svojih".

Ne znam da li si došao do sličnog zaključka?

I ja sam proučio dobro i video da nisu:). Predlažem ti da pogledaš 3. Mojsijevu 23 o prazniku presnih hlebova i Pashi, takođe pogledaj 2. Mojsijevu 12 a onda poveži sa Lukom 22,1 i videćeš da se radi o specifičnoj terminologiji za ova dva praznike koje treba razmeti iz konteksta Jevreja i apostola.

Ako želiš probaj.

No, da pretpostavimo da je tvoja sumnja opravdana. Šta misliš kome Jevanđelju bi ti verovao oko ovih događaja?

Takođe, da li misliš da je nadahnuće Pisma selektivno?

- - - - - - - - - -

Da, Psalam 95:). Na to ukazuju ovi tekstovi.."jedan dan danas". Jevrejima 4 je predivna poslanica koju treba razumeti. Ono što Pavle ističe jeste princip "opravdanja verom" i "počivanje od dela svojih".

Ne znam da li si došao do sličnog zaključka?

Vidim koliko razumes, super.

Ovde Jasno pise: 15 I reče im: Vrlo sam želeo da ovu pashu jedem s vama pre nego postradam;

Znaci, pojeo je pashu, i posle toga je umro u petak vece u 9,a prema tome, nije ustao u nedelju.
Toliko o evandjeljima, koja su usaglasena. :)

Vidim koliko razumes, super.

Ovde Jasno pise: 15 I reče im: Vrlo sam želeo da ovu pashu jedem s vama pre nego postradam;

Pa jeste, pojeo je Pashu:). Naravno, jel to neko spori?

- - - - - - - - - -

Znaci, pojeo je pashu, i posle toga je umro u petak vece u 9,a prema tome, nije ustao u nedelju.

Treći dan: petak, subota, nedelja...:). Treći je nedelja

- - - - - - - - - -

Toliko o evandjeljima, koja su usaglasena. :)

Ja verujem da ti imaš bolji izvor od jevanđelja:). Nesumnjam.

Pa jeste, pojeo je Pashu:). Naravno, jel to neko spori?

- - - - - - - - - -

Treći dan: petak, subota, nedelja...:). Treći je nedelja

- - - - - - - - - -

Ja verujem da ti imaš bolji izvor od jevanđelja:). Nesumnjam.

Cini mi se da smo argumentovali o sledecem:

A lepo pise : Ovde Jasno pise: 15 I reče im: Vrlo sam želeo da ovu pashu jedem s vama pre nego postradam;

Znaci posle pashe je umro u Devet sahata uvece, tako da se od tada racuna.
Petak na subotu, subota na nedelju, nedelja na ponedeljak, jer je Mesija tvrdio: Tricela dana i Tri cele noci, ne moze nikako polovicno, :)

Evandjelja su u raskoraku.

Cini mi se da smo argumentovali o sledecem:

Bilo je i pre "Pashe" i posle " Pashe" zato sam ti rekao da moraš izraz "Pasha" da razumeš u kontekstu Pisma i apostola

- - - - - - - - - -

Znaci posle pashe je umro u Devet sahata uvece, tako da se od tada racuna.
Petak na subotu, subota na nedelju, nedelja na ponedeljak, jer je Mesija tvrdio: Tricela dana i Tri cele noci, ne moze nikako polovicno, :)

Treći dan je nedelja a što se večeri tiče ako računaš bukvalno tri večeri onda je u pitanju 4 dana:). Jer dan počinje sa večeri a u petak koji je prvi dan pre shabata je već uračunat kao privi dan a shabat je drugi a veče prvo. Dakle, ako bi išli tvojom logikom celih večeri onda bi to izašlo na 4 dan a Hristos je rekao trećeg dana ustaće. Izraz "tri" večeri se koristi kao izraz koji ne govri o bukvanim tri večerima već o tri dana i to je iz kontesta jasno jer onda ne bi bilo tri dana već četiri.

Ipak je nedelja..samo treba se malo upregnuti da se razume, najlakše je suditi Pismu ali sud donesen bez napora već samo da bi osudio nije dobar i pravičan pred Bogom

- - - - - - - - - -

Evandjelja su u raskoraku.

Ja verujem da ti imaš pouzdaniji izvor..hoćeš li nam otkriti taj misteriozni izvor?

Bilo je i pre "Pashe" i posle " Pashe" zato sam ti rekao da moraš izraz "Pasha" da razumeš u kontekstu Pisma i apostola

- - - - - - - - - -

Treći dan je nedelja a što se večeri tiče ako računaš bukvalno tri večeri onda je u pitanju 4 dana:). Jer dan počinje sa večeri a u petak koji je prvi dan pre shabata je već uračunat kao privi dan a shabat je drugi a veče prvo. Dakle, ako bi išli tvojom logikom celih večeri onda bi to izašlo na 4 dan a Hristos je rekao trećeg dana ustaće. Izraz "tri" večeri se koristi kao izraz koji ne govri o bukvanim tri večerima već o tri dana i to je iz kontesta jasno jer onda ne bi bilo tri dana već četiri.

Ipak je nedelja..samo treba se malo upregnuti da se razume, najlakše je suditi Pismu ali sud donesen bez napora već samo da bi osudio nije dobar i pravičan pred Bogom

- - - - - - - - - -

Ja verujem da ti imaš pouzdaniji izvor..hoćeš li nam otkriti taj misteriozni izvor?

Lepo pise POSLE pashe,a ako pise pre, znaci da su Evandjelja u suprotnosti,a to znaci da je u pitanju ljudska filozofija, na koju je Mesija upozoravao.

Mesija je rekao tri CELA dana i tri CELE noci.
Razapet je u petak uvece ,a izdahnuo u 21 sat,a dan pocinje sa zalaskom sunca.
Po ovoj logici bi ustao u ponedeljak,a to znaci da imamo opet ljudsko filozofiranje i da nije izdahnuo u petak. A posto u dan nedeljni, tj. Nedelju, rano ujutro, nije bio u grobu,a subotom Jevreji nista ne rade, to znaci , da je vec u subotu ustao iz gorba,a to znaci opet manipulacija, tj. Dokaz da sa Evandjeljima nesto nije u redu.
Imam isto sto i ti, biblijski tekst, ali ga istorijski treba proveriti, kada je Mesija umro i ustao iz groba.

Ko pouzdano može da tvrdi da bog nije sa STVARANJEM počeo u Sredu ?

I da Utorak nije taj dan odmora ?

I bi prvi dan...
Po danasnjem ,nedelja je prvi dan

- - - - - - - - - -

Lepo pise POSLE pashe,a ako pise pre, znaci da su Evandjelja u suprotnosti,a to znaci da je u pitanju ljudska filozofija, na koju je Mesija upozoravao.

Razapet je u petak uvece ,a izdahnuo u 21 sat,a dan pocinje sa zalaskom sunca.
Po ovoj logici bi ustao u ponedeljak,a to znaci da imamo opet ljudsko filozofiranje i da nije izdahnuo u petak. A posto u dan nedeljni, tj. Nedelju, rano ujutro, nije bio u grobu,a subotom Jevreji nista ne rade, to znaci , da je vec u subotu ustao iz gorba,a to znaci opet manipulacija, tj. Dokaz da sa Evandjeljima nesto nije u redu.
Imam isto sto i ti, biblijski tekst, ali ga istorijski treba proveriti, kada je Mesija umro i ustao iz groba.

Covece ti ne verujes Bozjem obecanju i reci ,sumnjas u to

- - - - - - - - - -

18.Jer svjedočim svakome koji čuje riječi proroštva knjige ove; ako ko dometne ovome, Bog će nametnuti na njega zla napisana u knjizi ovoj; 5.Moj. 4, 2. 5.Moj. 12, 32. Prič. 30, 6.
19.I ako ko oduzme od riječi knjige proroštva ovoga, Bog će oduzeti njegov dijel od knjige života, i od grada svetoga, i od onoga što je napisano u knjizi ovoj. 2.Moj. 32, 33.
20.Govori onaj koji svjedoči ovo: da, doći ću skoro! Amin. Da, dođi, Gospode Isuse.
21.Blagodat Gospoda našega Isusa Hrista sa svima vama. Amin.

16.Kao što govori o ovome i u svima svojijem poslanicama, u kojima imaju neke stvari teške razumjeti, koje nenaučeni i neutvrđeni izvrću, kao i ostala pisma, na svoju pogibao.
Druga Petrova 3:16

- - - - - - - - - -

16.Tražite u knjizi Gospodnjoj i čitajte, ništa od ovoga neće izostati i nijedno neće biti bez drugoga; jer što kažem, on je zapovjedio, i duh će ih njegov sabrati.
Isaija 34:16

Pogrešno kontekstiranje sa tvoje strane jer ne slediš onaj princip koji je dat u samom Pismu. Pismo moraš tumačiti Pismom pre svega. Ako imaš dve izjave u kojima postoji "prividna" nesaglasnost (mada ovde nema ni toga jer tri cele noći bi podrazumevalo 4 dan..ne razmišljaš) onda se traži kontekst iz kojeg se može poći da bi se razumelo i usaglasilo. Jednostavno, bez toga ne možeš nikada razumeti Pismo. Recimo, tebi bi verovatno lakše bilo da razumeš Kuran jer tu nema mnogo prividnih neusaglašenosti. On jeste pisan ljudskom mudrošću i verujem da bi ti takvo štivo više odgovaralo. Da bi razumeo Pismo moraš da kopaš po tekstovima i ozbiljan istraživački rad.

16.Kao što govori o ovome i u svima svojijem poslanicama, u kojima imaju neke stvari teške razumjeti, koje nenaučeni i neutvrđeni izvrću, kao i ostala pisma, na svoju pogibao.
Druga Petrova 3:16

Tako je. Nije uvek sve na tacni servirano da se mi ne bismo malo pomučili ako hoćemo da tražimo istinu. Inače ne bismo morali da "tražimo".

Da, Pavle je i tada i do dan danas pogrešno shvaćen za mnoge stvari...zato nastavlja:"..čuvajte se da prevarom bezakonika ne budete odvedeni sa njima", 2. Petrova 3,17. Oni koji su protivnici "zakona" zapravo su oni koji Pavla pogrešno razumeju i citiraju ali to čine "na svoju pogibao".

Back