Poštovanje subote

:)

Kaze se i ovako nekako :

"...Isus je takođe naš subotnji odmor jer je On „Gospodar subote" (Matej 12:8).

Kao otelotvoreni Bog, On odlučuje o pravom značenju subote, jer ju je On stvorio i On je naš subotnji odmor u telu.
Kada su fariseji kritikovali Isusa što isceljuje u subotu, On ih je podsetio da oni ne bi oklevali da izvuku ovcu iz jame u subotu.
Pošto je On došao da potraži i spase svoje „ovce", On može da prekrši subotnja pravila.
Ljudi su važniji od subote i spasenje koje Isus obezbeđuje je važnije od pravila.
Time što je rekao:

„Subota je ustanovljena radi čoveka, a ne čovek radi subote" (Marko 2:27), Isus je ponovo naglasio princip zbog koga je subotnji odmor ustanovljen, a to je da oslobodi čoveka od njegovog rada.

Fariseji su izvitoperili subotu u dan kada su se držala opterećujuća pravila.

Isus je došao da nas oslobodi od Zakona, po Njegovoj blagodati (Jovan 1:17; Rimljanima 6:14).

On je Gospodar subote, koja nas oslobađa od pokušaja da zaradimo sopstveno spasenje.
U njemu, imamo odmor od našeg rada i verujemo Njegovom delu koje je učinio za nas...."...

bakonja.
Mozes li da mi objasnis ovo boldovano gore sto si rekao.

Rim 6:14 Jer greh neće vama ovladati, jer niste pod zakonom nego pod blagodaću.

I sta znaci ovo bezakonje sto Pavle pominje, sta je to bezakonje?

Rim 6:18 Oprostivši se, pak, od greha postaste sluge pravdi.
Rim 6:19 Kao čovek govorim, za slabost vašeg tela. Jer kao što dadoste ude svoje za robove nečistoti i bezakonju na bezakonje, tako sad dajte ude svoje za sluge pravdi na posvećenje.

Imao bih i ovo pitanje, sta je to greh?
O cemu govori tu Pavle?

Rim 6:23 Jer je plata za greh smrt, a dar Božji je život večni u Hristu Isusu Gospodu našem.

bakonja.
Mozes li da mi objasnis ovo boldovano gore sto si rekao.

Rim 6:14 Jer greh neće vama ovladati, jer niste pod zakonom nego pod blagodaću.

I sta znaci ovo bezakonje sto Pavle pominje, sta je to bezakonje?

Rim 6:18 Oprostivši se, pak, od greha postaste sluge pravdi.
Rim 6:19 Kao čovek govorim, za slabost vašeg tela. Jer kao što dadoste ude svoje za robove nečistoti i bezakonju na bezakonje, tako sad dajte ude svoje za sluge pravdi na posvećenje.

Imao bih i ovo pitanje, sta je to greh?
O cemu govori tu Pavle?

Rim 6:23 Jer je plata za greh smrt, a dar Božji je život večni u Hristu Isusu Gospodu našem.

Zahtevas da ti "pojasnim ovo gore sto sam boldovao " , a onda nastavljas boldovanjem delova Biblije ...?!

Da li to moze da znaci "da vec znas odgovore ili da providjas"...ili je po tvom ustaljenom i omiljenom obicaju onaj stav ili poza "ucitelj - ucenik" , a kao da previdjas da je to deo ili citat sa ovog mesta gde vec ponudjen niz vidjenja koja bi mogla da daju neke odgovore i na po neka pitanje :

https://www.gotquestions.org/Srpski/Isus-subota-odmor.html

.https://forum.krstarica.com/showthr...-odmora?p=37086830&viewfull=1#post37086830..?

Pišeš koješta. Svaki dan ima 24 časa..rano jutro je taj dan ali on traje i pre tog "jutra", osim ako ti je nepoznato da po Mojsiju dan počinje zalaskom sunca i traje do zalaska pa u rano jutro u nedelju dan prvi je odavno otpočeo..Isus nije u grobu u "jutro" kada su žene došle ali pre toga....u večernjim satima po zalasku sunca kada je nedelja otpočinjala Isus je bio u grobu i vaskrsao te kada su žene došle u tom času nije bio..mora da se nacrta tebi..

No, ti sam ništa ne daješ kao odgovor, tvoje mišljenje. Ti imaš samo rezon..nije tačno, nije tačno da bi drugise upirali da ti objasne a da bi ti opet negirao..jer očigledno radiš za nekoga ko skuplja podatke o svim mogučim verovanjima i to verovatno šalješ..to bih pomislio kao mogućnost..izvlačiš argumente od svih, negiranje ti služi da izvučeš maksimum, praviš se nevešt da bi sve to negde dao na obradu:)

Nisi nicim dokazao da je Mesija vaskrsao u nedelju, apsolutno.
Hebreji ne rade na Shabat.
Biblija specificno ne dokazuje koji je dan bio za raspece.
U jednom evandjelju pise da je razapet pre pashe,a u drugom posle pashe, dakle totalna kontra.
Sta cemo sa ovim :?:

Drugo sam Isus je rekao treći dan ustaće..pa ti sad računaj koji je to dan..pošto je u petak pre subote umro...dakle mrtav je bio i u petak, pa drugi dan subota pa treći je????tebi nepozat:)

Zar je toliko nepoznato koji je teći dan?

Eto u izveštaju neka ti stoji da nisi mogao baš toliko da se praviš nevešt..ipak tri dana kaži im nisam mogao tako lako da osporim..:)

Nešto teže neka daju kao zadatak :)

Jedni uzimaju Sredu, drugi Petak,a treci Cetvrtak.

Mesija je rekao da ce biti tri dana i tri noci u srcu zemlje.

Hebreji racunaju dan od zalaska do zalaska sunca.
Mesija je rekao da ce ustati treci dan.

Marko 15, 42 : 42 I kad bi uveče (jer beše petak, to jest uoči subote) ;

Ako je u petak umro, pocinje prvi dan od zalaska sunca do subote do zalaska sunca,
pa onda drugi dan, od zalaska sunca u subotu do zalaska sunca u nedelju,
pa onda treci dan od zalaska sunca u nedelju do zalaska sunca u ponedeljak.
Ovo je prosto racunjenje koje nam kaze da je treci dan bio Ponedeljak,a Mesijino telo u dan nedeljni NIJE BILO u gorbu,a to je kako ti tvrdis Nedelja.

Matej 27, 1 A kad bi ujutru, učiniše veće svi glavari sveštenički i starešine narodne za Isusa da Ga pogube.

2 I svezavši Ga odvedoše, i predaše Ga Pontiju Pilatu, sudiji.

45 A od šestog sata bi tama po svoj zemlji do sata devetog.
50 A Isus opet povika glasno i ispusti dušu.

51 I gle, zavesa crkvena razdre se nadvoje od gornjeg kraja do donjeg; i zemlja se potrese, i kamenje se raspade;

57 A kad bi uveče, dođe čovek bogat iz Arimateje, po imenu Josif, koji je takođe bio učenik Isusov.

Kada je to dosao Josif iz Arimateje, koliko je sati bilo: TO Uvece :?:

59 I uzevši Josif telo zavi Ga u platno čisto;

60 I metnu Ga u novi svoj grob što je bio isekao u kamenu; i navalivši veliki kamen na vrata od groba otide.

Hebreji NISTA ne rade kada pocinje Shabat,a on je poceo od zalaska sunca u petak.
A Josif je polozio Mesijino telo u petak KASNO uvece.

Ne treba vise, ovo je dovoljno dokaz da vaskrs Mesijin nije bio u nedelju.

Da vidim sta ces da odgovoris.
Pitanje takodje: kada je Mesija razapet, da li PRE ili POSLE Pashe, :)

Kakav dokaz?
Mesija je razapet pre Pashe uoci pripreme za nju

13Pilat, dakle, čuvši ovu reč izvede Isusa napolje, i sede na sudijsku stolicu na mestu koje se zove Kaldrma a jevrejski Gavata.
14A beše petak uoči pashe oko šestog sahata; i Pilat reče Jevrejima: Evo, car vaš.
Mt. 27:62
15A oni vikahu: Uzmi, uzmi, raspni ga. Pilat im reče: Zar cara vašeg da razapnem? Odgovoriše glavari sveštenički: Mi nemamo cara osim ćesara.
16Tada im Ga dakle predade da se razapne. A oni uzeše Isusa i odvedoše.
17I noseći krst svoj iziđe na mesto koje se zove Kosturnica a jevrejski Golgota.

18Onde Ga razapeše, i s Njim drugu dvojicu s jedne i s druge strane, a Isusa u sredi.
Jovan 19

19.I predaće ga neznabošcima da mu se rugaju i da ga biju i razapnu; i treći dan ustaće.
Matej 20:19

23.I ubiće ga, i treći dan ustaće. I neveseli bijahu vrlo.
Matej 17

31.I poče ih učiti da sinu čovječijemu valja mnogo postradati, i da će ga okriviti starješine i glavari sveštenički i književnici, i da će ga ubiti, i treći dan da će ustati.
Marko 8:31

Istrazivac9

A u ovim navedenim stihovima kaze da ce treceg dana ustati ,ne cetvrtog dana...

- - - - - - - - - -

Jasna je stvar da je ustao tokom treceg dana a ne nakon treceg kao sto ti pokusavas da prikazes

Hebreji racunaju dan od zalaska do zalaska sunca.
Mesija je rekao da ce ustati treci dan.

Ako je u petak umro, pocinje prvi dan od zalaska sunca do subote do zalaska sunca,

Petak je prvi dan koliko god trajao..:)..subota drugi...treći je nedelja.

Sada si upao u još jednu grešku. Sam si priznao da Isus nije bio u nedelju u rano jutro u grobu..tako da tvoje računanje da je treći dan ponedeljak otpada u startu:). Isus je vaskrsao treći dan tj. u nedelju pre tog jutra kada su žene bile na grobu.

Takođe Hristos je uspostavio "novo" pashalno jelo.uzimanje hleba i vina baš kao što je Mojsije propisao Izraelu..hleb i vino...time je Isus pokazao da je naša Pasha kao što reče apostol Pavle. Ništa nije slučajno i sve je u okviru zakona koji je upravo i proroštvo o Mesiji i njegovim delima:)

63.I rekoše: gospodaru! mi se opomenusmo da ovaj laža kaza još za života: poslije tri dana ustaću.
Matej 27

Posle tri dana ,a ne posle treceg dana ..kao sto je Prezviter naveo ..petak je prvi dan ,subota drugi ...

Zahtevas da ti "pojasnim ovo gore sto sam boldovao " , a onda nastavljas boldovanjem delova Biblije ...?!

Da li to moze da znaci "da vec znas odgovore ili da providjas"...ili je po tvom ustaljenom i omiljenom obicaju onaj stav ili poza "ucitelj - ucenik" , a kao da previdjas da je to deo ili citat sa ovog mesta gde vec ponudjen niz vidjenja koja bi mogla da daju neke odgovore i na po neka pitanje :

https://www.gotquestions.org/Srpski/Isus-subota-odmor.html

.https://forum.krstarica.com/showthr...-odmora?p=37086830&viewfull=1#post37086830..?

Sve boldovano treba odgovor i ono sto si rekao u postu ako moze.
Boldovano je sta je najvaznije u pitanjima.
Znam ja odgovor, ali rekoh da pojasnis da vidim tvoj stav, jer on se samo nazire a nije jasan.Pa mozda zajedno pogledamo sta je znacenje?
Jer iz onog sto si rekao ispade da je Isus umro da bi smo mi migli slobodno da gresimo.
To ti je kao da lopov i lazov mora uvzatvor, a ti se prijavis da ides mesto njega da bi on mogao dalje da laze i krade?

Poslednja izmena:
Mesija YAHsha jeste bio gospodar od subote rimske, jer je to bio kao i svaki drugi dan u rimskom kalendaru.
Radio je subotom, lecio, propovedao.
Razlog je toliko ocigledan i potvrdjen stihom:

27 I govoraše im: Subota je načinjena čoveka radi, a nije čovek subote radi.

28 Dakle je Gospodar Sin čovečji i od subote.

Tako je jasno ovo, da ne moze biti Jasnije, da je subota kao i svaki dan, nacinjena coveka radi,a da je subota specijalan dan, onda bi Adamu bilo receno da subotom odmara, jos u Edenu,a i posle toga do potopa.
Gde pise, Nigde ne pise da je subota odredjena da se slavi.Do Mojsija, kada mu je odredjena, niko je slavio nije, cak ni Avram jevrejin.

A jeli Prezviter i Bakonja, a jel ti si to poceo mozda da slavis subotu :?:

A Mesija nije vaskrsao u nedelju, jer je grob bio prazan, :)
I sta si citatom dokazao? Da li si zaboravio Deset bozijih zapovesti? Zar za tebe bozija zapovest nije najveci zakon? Da ima boga, pola sveta bi iz cuga pomrlo jer ne uvazava subotu kao dan odmora. Svi koji rade sibotom su lazni vernici. Svi ce oni zavrsiti u paklu.

Luka 22,1:)..ko bi drugi osim Luke tako precizno objasnio.:)

Evandjelje Matej, Marko i Luka pisu Isto, kao da je Prepisano, posle Pashe, medjutim Jovan pise drugacije, 19-sta glava:

14 A beše petak uoči pashe oko šestog sahata; i Pilat reče Jevrejima: Evo, car vaš.

31 A budući da beše petak, pa da ne bi tela ostala na krstu u subotu (jer beše veliki dan ona subota), Jevreji moliše Pilata da im prebiju noge, pa da ih skinu.

Dakle, kao sto vidimo Jedino u ev. po Jovanu se Tvrdi da je razapet pre Pashe,a u ostala tri posle Pashe,
na koji nacin ces ti i ostali da mi Dokazes da je sve originalno, jer je ocigledno da je manipulacija u pitanju, :?:

Kakav dokaz?
Mesija je razapet pre Pashe uoci pripreme za nju

13Pilat, dakle, čuvši ovu reč izvede Isusa napolje, i sede na sudijsku stolicu na mestu koje se zove Kaldrma a jevrejski Gavata.
14A beše petak uoči pashe oko šestog sahata; i Pilat reče Jevrejima: Evo, car vaš.
Mt. 27:62
15A oni vikahu: Uzmi, uzmi, raspni ga. Pilat im reče: Zar cara vašeg da razapnem? Odgovoriše glavari sveštenički: Mi nemamo cara osim ćesara.
16Tada im Ga dakle predade da se razapne. A oni uzeše Isusa i odvedoše.
17I noseći krst svoj iziđe na mesto koje se zove Kosturnica a jevrejski Golgota.

18Onde Ga razapeše, i s Njim drugu dvojicu s jedne i s druge strane, a Isusa u sredi.
Jovan 19

Pa kako PRE Pashe, kada u ostala tri evandjelja, LEPO pise posle Pashe, jel pise da je Mesija bio za trpezom za 12-est ucenika, :?:

Luka 22, 7 A dođe dan presnih hlebova u koji trebaše klati pashu;

8 I posla Petra i Jovana rekavši: Idite ugotovite nam pashu da jedemo.

14 I kad dođe čas, sede za trpezu, i dvanaest apostola s Njim.

15 I reče im: Vrlo sam želeo da ovu pashu jedem s vama pre nego postradam;

Poslednja izmena:
Pa kako PRE Pashe, kada u ostala tri evandjelja, LEPO pise posle Pashe, jel pise da je mesija bio za trpezom za 12-est ucenika, :?:

Jevrejska Pasha je uvek u subotu ,za trpezom su bili pred Pashu

1.A pred praznik pashe, znajući Isus da mu dođe čas da prijeđe iz ovoga svijeta k ocu, kako je ljubio svoje koji bijahu na svijetu, do kraja ih ljubi. Jovan 13, 29.

2.I po večeri kad već đavo bješe metnuo u srce Judi Simonovu Iskariotskome da ga izda, Luka 22, 3.

3.Znajući Isus da mu sve otac dade u ruke, i da od Boga iziđe, i k Bogu ide, Jovan 3, 35. Jovan 8, 14. Dela. 2, 36. 1.Kor. 15, 27. Jevr. 2, 8.

4.Ustade od večere, i skide svoje haljine, i uze ubrus te se zapreže; Luka 22, 27. Jovan 13, 12.

5.Potom usu vodu u umivaonicu, i poče prati noge učenicima i otirati ubrusom kojijem bješe zapregnut.

6.Onda dođe k Simonu Petru, i on mu reče: Gospode! zar ti moje noge da opereš? Mat. 3, 14.

7.Isus odgovori i reče mu: što ja činim ti sad ne znaš, ali ćeš poslije doznati.

8.Reče mu Petar: nikad ti nećeš oprati mojijeh nogu. Isus mu odgovori: ako te ne operem nemaš dijela sa mnom.
Jovan 13

- - - - - - - - - -

Пасха је помичан празник који увек пада у пролеће, у суботу, 15. дана месеца нисана, по јеврејском календару.

- - - - - - - - - -

http://www.hacbg.org/biblija/biblija.php?K=43&G=13

- - - - - - - - - -

1.Približavaše se pak praznik prijesnijeh hljebova koji se zove pasha. 2.Moj. 12, 3. 2.Moj. 12, 26. 3.Moj. 23, 5. Mat. 26, 2. Mar. 14, 1. 1.Kor. 5, 7.

2.I gledahu glavari sveštenički i književnici kako bi ga ubili; ali se bojahu naroda. Psal. 2, 2. Jovan 11, 47. Dela. 4, 27.

3.A sotona uđe u Judu, koji se zvaše Iskariot, i koji bješe jedan od dvanaestorice.
Luka 22

- - - - - - - - - -

1.Bijahu pak još dva dana do pashe i do dana prijesnijeh hljebova; i tražahu glavari sveštenički i književnici kako bi ga iz prijevare uhvatili i ubili. 2.Moj. 12, 6. Mat. 26, 2. Jovan 11, 47.
2.Ali govorahu: ne o prazniku, da se ne bi narod pobunio.
3.I kad bijaše on u Vitaniji u kući Simona gubavoga i sjeđaše za trpezom, dođe žena sa sklenicom mnogocjenoga mira čistoga nardova, i razbivši sklenicu ljevaše mu na glavu. Pesma 1, 12. Mat. 26, 6. Luka 7, 37. Jovan 12, 1. Jovan 12, 3.
4.A neki se srđahu govoreći: zašto se to miro prosipa tako?
5.Jer se mogaše za nj uzeti više od trista groša i dati siromasima. I vikahu na nju. Mat. 18, 28.
6.A Isus reče: ostavite je; šta joj smetate? ona učini dobro djelo na meni.
7.Jer siromahe imate svagda sa sobom, i kad god hoćete možete im dobro činiti; a mene nemate svagda. 5.Moj. 15, 11. Jovan 12, 8.
8.Ona što može, učini: ona pomaza naprijed tijelo moje za ukop.
9.Zaista vam kažem: gdje se god uspropovijeda jevanđelje ovo po svemu svijetu, kazaće se i to za spomen njezin.
10.I Juda Iskariotski, jedan od dvanaestorice, otide ka glavarima svešteničkijem da im ga izda. Mat. 10, 4. Luka 22, 3. Jovan 18, 2. Dela. 1, 16.
11.A oni čuvši obradovaše se, i obrekoše mu novce dati: i tražaše zgodu da ga izda. Zah. 11, 12. 1.Tim. 6, 10. Juda 1, 11.
12.I u prvi dan prijesnijeh hljebova, kad klahu pashu, rekoše mu učenici njegovi: gdje ćeš da idemo da ti zgotovimo pashu da jedeš? Mat. 26, 16. Mat. 26, 17. Luka 22, 7.
13.I posla dvojicu od učenika svojijeh i reče im: idite u grad, i srešće vas čovjek koji nosi vodu u krčagu; idite za njim,
14.I gdje uđe kažite gospodaru od one kuće: učitelj veli: gdje je gostionica gdje ću jesti pashu s učenicima svojijem? 2.Moj. 12, 6. 3.Moj. 23, 5.
15.I on će vam pokazati veliku sobu prostrtu gotovu: ondje nam zgotovite.
16.I iziđoše učenici njegovi, i dođoše u grad, i nađoše kao što im kaza, i ugotoviše pashu.
17.I kad bi uveče, dođe sa dvanaestoricom. Mat. 26, 20. Luka 22, 14. Jovan 13, 21.
18.I kad sjeđahu za trpezom i jeđahu reče Isus: zaista vam kažem: jedan od vas, koji jede sa mnom, izdaće me.
Marko 14

Idemo ispocetka:

I u ev.. po Jovanu pise da je bio Petak.

Mesija je TVRDIO , Matej 12, 40 Jer kao što je Jona bio u trbuhu kitovom tri dana i tri noći: tako će biti i Sin čovečiji u srcu zemlje tri dana i tri noći.

Znaci , Bukvalno, Tri Dana i Tri Noci,a to znaci jedan dan i noc su 24 sata.

Znaci umro je u Petak posle Devet sati Uvece, i tada pocinje da se racuna vreme za tri dana i tri noci, je li tako :?:

Pocinje prvi dan i prva noc od zalaska sunca do subote do zalaska sunca,
pa onda drugi dan i druga noc, od zalaska sunca u subotu do zalaska sunca u nedelju,
pa onda treci dan i treca noc od zalaska sunca u nedelju do zalaska sunca u ponedeljak.
Ovo je prosto racunjenje koje nam kaze da je treci dan bio Ponedeljak,a Mesijino telo u dan nedeljni NIJE BILO u grobu.

Mesija je tvrdio da ce biti u srcu zemlje, PUNA tri dana i tri noci,a posto je sahranjen u Petak posle devet sati uvece, pocinjemo racunjanje vremena, i NE moze biti drugacije nego posle treceg dana koji je u ovom slucaju Ponedeljak, bi on trebao da je ustao.

Znaci, ponovo imamo manipulaciju u pisanju.

Prva manipulacija je da li je pre ili posle pashe, druga je da je ustao u dan nedeljni,a ako je u petak sahranjen uvece posle devet, to znaci da je proveo u grobu SAMO : prvu noc petak na subotu, pa prvi dan subotu, pa drugu noc, subotu na nedelju,a rano zorom ga NIJE bilo u grobu, znaci Dve noci i Jedan dan, sto nikako se ne uklapa u tvrdnju samog Mesije da ce biti puna tri dana i tri noci i onda ustati.

I ti i ostali tradicionalni pravoslavci Tvrdite da je sve originalno, nista promenjeno.

Kako bi rekao nas narod: Poslednje pitanje u dužoj, po običaju žučnoj raspravi, punoj najjačih argumenata i nelogičnosti, oko nečeg što nikada neće biti razjašnjeno do kraja. Nije pravilo da rasprava mora trajati dugo.

https://biblehub.com/text/mark/15-42.htm

42.I kad bi uveče (jer bijaše petak, to jest uoči subote), Mat. 27, 57. Luka 23, 50. Jovan 19, 38.
43.Dođe Josif iz Arimateje, pošten savjetnik, koji i sam carstva Božijega čekaše, i usudi se te uđe k Pilatu i zaiska tijelo Isusovo. Psal. 25, 2. Psal. 27, 14. Psal. 37, 7. Psal. 37, 34. Isa. 8, 16. Isa. 30, 18. Isa. 40, 27. Isa. 64, 4.
44.A Pilat se začudi da je već umro; i dozvavši kapetana zapita ga: je li davno umro?
45.I doznavši od kapetana, dade tijelo Josifu.
46.I kupivši platno, i skinuvši ga, obavi platnom, i metnu ga u grob koji bješe isječen u kamenu, i navali kamen na vrata od groba
Marko 15

- - - - - - - - - -

Umro je pre Pashe a ti si rekao posle ,tako da svi tvoji argumenti padaju u vodu ...i On je rekao da ce treceg dana ustati a ne posle treceg dana ,to je velika razlika

The Zodiac, da li mozes da mi objasnis , zasto u prva tri evandjelja pise da je razapet POSLE Pashe,a u Jovanovom PRE Pashe.
Pise lepo u tekstu, je li TAKO :?:

- - - - - - - - - -

Mesija je TVRDIO , Matej 12, 40 Jer kao što je Jona bio u trbuhu kitovom tri dana i tri noći: tako će biti i Sin čovečiji u srcu zemlje tri dana i tri noći.

Sta PISE ovde, molim lepo:?:

- - - - - - - - - -

https://biblehub.com/text/mark/15-42.htm

42.I kad bi uveče (jer bijaše petak, to jest uoči subote), Mat. 27, 57. Luka 23, 50. Jovan 19, 38.
43.Dođe Josif iz Arimateje, pošten savjetnik, koji i sam carstva Božijega čekaše, i usudi se te uđe k Pilatu i zaiska tijelo Isusovo. Psal. 25, 2. Psal. 27, 14. Psal. 37, 7. Psal. 37, 34. Isa. 8, 16. Isa. 30, 18. Isa. 40, 27. Isa. 64, 4.
44.A Pilat se začudi da je već umro; i dozvavši kapetana zapita ga: je li davno umro?
45.I doznavši od kapetana, dade tijelo Josifu.
46.I kupivši platno, i skinuvši ga, obavi platnom, i metnu ga u grob koji bješe isječen u kamenu, i navali kamen na vrata od groba
Marko 15

- - - - - - - - - -

Umro je pre Pashe a ti si rekao posle ,tako da svi tvoji argumenti padaju u vodu ...i On je rekao da ce treceg dana ustati a ne posle treceg dana ,to je velika razlika

Nisam ja rekao, vec TAKO pise u prva tri evandjelja:
Pa kako PRE Pashe, kada u ostala tri evandjelja, LEPO pise posle Pashe, jel pise da je Mesija bio za trpezom za 12-est ucenika,

Luka 22, 7 A dođe dan presnih hlebova u koji trebaše klati pashu;

8 I posla Petra i Jovana rekavši: Idite ugotovite nam pashu da jedemo.

14 I kad dođe čas, sede za trpezu, i dvanaest apostola s Njim.

15 I reče im: Vrlo sam želeo da ovu pashu jedem s vama pre nego postradam;

Da li TVRDI da je:"Vrlo sam zeleo da ovi pashu JEDEM s vama PRE nego Postradam, da li PISE ovako:?:

Back