Poštovanje subote

Posto je i on imao zig zveri, ipak je drzao NEDELJU a ne SUBOTU tako da je to njena pusta zelja da ce se videti u vecnosti.

Sta ces, a da ne pricamo sto je drzao slavu...

- - - - - - - - - -

Nadaj se ti samo, ipak nije drzao SUBOTU i klanjao se ikonama a ti kazes da je to idolopoklonstvo, u prevodu bio je paganin, tako da ga ceka ognjeno jezero...
ona gleda da spasi svoju bulju a njeni sto idu u vecnu smrt nema veze...bbas strasno..

Odakle tebi da je NEDELJA zig zveri kad su se i prvi hriscani sastajali nedeljom?

Edukuj se malo i nemoj ko pokvarena ploca da govoris ono sto ti oni tvoji SUBOTARI serviraju.

Dela A. 20:7
1. Korinćanima 16:2.

Oprosti Pravedan,

Kazes ''...i prvi hriscani sastajali nedeljom.'' a tekst u Delima 20:7 kaze:''A u prvi dan nedelje...'', s toga nam je ovde jasno da je subota 7. dan a nedelja 1.

A s druge strane, gde pise u Bibliji da je sastajanje zabranjeno drugim danima, ili da se drugim danima ne razmislja ili ne govori o Bogu. Zar se ti samo jednom nedeljno molis Bogu, proucavas itd.?

Kada se govori o IV Bozjoj zapovesti, misli se na potpuno posvecenje u 7. danu sedmice, prestanak rada poslova, obozavanje Boga na bogosluzenju, ali takodje nigde ne kaze da je to i jedini dan kada treba da Mu se obracamo.

E onda nemoj da govoris ostalima da se ne mogu spasiti ako slave slavu i ako ne drze subotu.

Cao.

P.S. Sta tvoj deda nikada nije cuo za 10 bozijih zapovesti, to zelis da kazes?

Dosta blamiranja...

Pa devojka govori sasvim logicno...

Zasto malo ne ukljucis vijuge...

Tebi je kao i meni i svima nama u danasnjici data mogucnost da se informisemo na svakom cosku, a takodje i prilika da sve sto cujemo i vidimo da i proverimo, tako da nemoj da budes naivan.

Osobe koje nisu bile u mogucnosti kao sto smo mi danas, logicno da ne mozes da ih osudis u neznanju i u neprilici da saznaju vise.

Ovo sto je Pearl napisala sasvim je logicno i jednostavno za shvatiti, ukoliko zelimo naravno.

P.S. Sta tvoj deda nikada nije cuo za 10 bozijih zapovesti, to zelis da kazes?

Da li si svestan koliko ljudi danas zivi u zabludi i neznanju da je PRAVA IV zapovest izbacena a X podeljena na dve i na taj nacin nadoknadjena IV zap. i ukupan broj izjednacen sa X zapovesti??

a miris koji se siri sa rostilja mmm kao ne moze da nahrani hiljade ljudi..z:mrgreen:

Ma nije tako. Taj miris bi ih još više pomamio da im osećaj gladi bude još veči. Moguće je da je tu nešta drugo u pitanju. Mišljenja sam da je Isus tom prilikom izveo svoju prvu promociju masovne hipnoze tako da ih je sve bacio u trip ne samo da nisu gladni nego da više nisu ni mogli jesti jer je...klope prekostalo...:hahaha1:

Ne procitaj sta sam vec napisala.... uvek je najbolje gledati Isusov primer

Citam Bibliju, proucavam, uzmem vise vremena da razmisljam o Isusu, Bogu i njegovom Zakonu, ucim stihove napamet...
Delim misljenja sa svojim bliznjima.... posetim neku staru i bolesnu osobu- za sta ne bi imala vremena tokom sedmice, recimo.....

"Sest dana radi i svrsuj sve poslove svoje".... "a sedmi je dan odmor Gospodu Bogu tvojemu"

Dakle, sest dana se vredno odradjuju sve ostale obaveze posao itd... a sedmi dan je drugaciji :)

Ne uci stihove napamet, vec ih Povezuj misaono, nemoj biti kao djak u skoli, nicemu ne vodi,"imaces" slabe ocene iz Propitivanja.

Sedmo je dan odmora za jevreje.Bog kada je pravio Zavet sa Nojem, nije Naznacio subotu kao dan odmora.

- - - - - - - - - -

Hrišćani slede primer...

Isusa Hrista

...

Isus je :sledio" samoga sebe,a Postovao Boga i Boziju rec,ali bio je Gospodar od subote,pa je subotom i radio.

To je mnogo lepo.... ako ti se nesto iz Biblije bas svidi, i ostavi utisak na tebe- onda zelis da znas te stihove napamet...
To su stihovi- i svetovni stihovi se nauce napamet ako se nekom svidjaju....

Moj omiljeni stih koji znam napamet :"Zovi me i odazvacu ti se i kazacu ti velike i tajne stvari za koje ne znas." Jeremija 33,3 "

Perlice, ovo treba da ti bude Omiljeni stih:Otkrivenje 3, 20 Evo stojim na vratima i kucam: ako ko čuje glas moj i otvori vrata, ući ću k njemu i večeraću s njime, i on sa mnom.

- - - - - - - - - -

Prorečeni pokret iz Oktrivenja...

Revelation 12:17
(Serbian SA) Aždaja se razgnevi na ženu pa ode i povede rat protiv ostalih njenih potomaka - onih koji se drže Božijih zapovesti i imaju Isusovo svedočanstvo.

Jevreji se drze Bozijih zapovesti.

- - - - - - - - - -

Mislim da nema tako nepismenih da ne mogu da citaju... i niad nisu naucili ni da procitaju jedan stih!

Zato moze i da se razgovara o Bogu i suboti.... oni su onda od nekog culi-neko im je posvedocio - kao i apostoli sto su isli po svetu i objavljivali Radosnu Vest :)

Postoji i Duh Sveti kojim Bog osvedocava ljude... ali to je druga Tema- pogledaj Temu " Kako se Bog otkriva coveku"

http://forum.krstarica.com/showthread.php/655564-KAKO-SE-BOG-OTKRIVA-COVEKU

Najbolje bi bilo da posetis rabina jevrejskog i da ga pitas o suboti.

Isu kaze da je subota stvorena za Adama

Isus kaze NACINEJNA sto znaci stvorena.

A na jevrjskom covek, znaci Adam.

Markus 2:27 I govoraše im: Subota je načinjena čoveka radi, a nije čovek subote radi.

SUBOTA NOSI PECAT SAVRSENSTVA JER JE ONA STVORENA U EDENU ZA VREME KADA COVEK JOS NIJE PAO U GREH.

Ona nije nastala posle greha.

Evo kada kaze Isus da je NACINEJNA, STVORENA, on citira ove reci pre pada u greh coveka.

1.Mo 2:1 Tako se dovrši nebo i zemlja i sva vojska njihova.
1.Mo 2:2 I svrši Bog do sedmog dana dela svoja, koja učini; i počinu u sedmi dan od svih dela svojih, koja učini;
1.Mo 2:3 I blagoslovi Bog sedmi dan, i posveti ga, jer u taj dan počinu od svih dela svojih, koja učini;

SUBOTA JE STVORENA U SAVRSENOM SVETU; ZA ADAMA I NJEGOVO POTOMSTVO.

Subota nije stvorena i data Adamu, vec je Bog Odmorio u subotu.Dok je Adam i Eva mu zena bili u Edenu, nigde Bog nije zapovedio da Odmaraju subotom.Ni Noju nije bilo Zapovedjeno.Tek je bilo Zapovedjeno jevrejima da drze Pomen subotom radi Podsecanja na izlazak iz Ropstva Misirskoga.

U sivm Bibljama sveta u IV Božjoj zapovesti piše da je subota sedmi dan...

OSIM U SRPSKIM BIBIJAMA!

Koji je razlog?

Moraćete malo da se pozabavite istorijom...

Pročitajte koje je probleme imao Vuk Karadžić i Đuro Daničić da bi izdali Bibliju na narodni jezik

SDG, ne pravi se "pametan" previse, ti isto Citas iz Srpske biblije koju su pisali Danicic i Karadzic, je li tako???

STVORITELJ je pružio primer nama ljudima kada je PREKINUO SA RADOM...

DA BI SE DRUŽIO SA SVOJIM RAZUMOM OBDARENIM STVORENJIMA

Smisao IV Božje zapovesti jeste POSVEĆIVANJE VREMENA (7. DANA) svome STVORITELJU radi druženja! Znači, smisao zapovesti jeste...

POŠTOVANJE SVOGA STVORITELJA

i želja stvorenja da se bolje upoznaju sa svojim Kreatorom... koji je izvor beskrajne mudrosti, ljubavi.

U Postanju nigde ne pise da se Bog druzio sa Adamom i Evom subotom.

Kako ne osporavate?

KO SME DA MENJA BOŽJI ZAKON?

Niste ništa odgovoril na pitanje

Isus menja Boziji zakon, jer On i Bog su Jedno.

- - - - - - - - - -

Tu smo ! Volim ovo pitanje....

Isus je pokazao primer kako se svetkuje subota :)

Ne broje se koraci kao kod fariseja - sme da se spase zivotinja koja je upala u bunar- sme da se leci,propoveda, pomaze starim i bolesnim..

"Ne pomaze nista obrezanje ili neobrezanje" ... i apostol Pavle se mucio s tim da dokaze Jevrejima ... :) JUHUUUUU!!!!

Isus je Pokazao Primerom kako se subotom Radi,isto kao sto i adventisti rade subotom.

Umro je za SVE- da SVI dobije svoju sansu.... KO PRIZNA SVOJE GREHE I POKAJE SE ZA NJIH !

I koliko je kome svetlost otkrivena...

Jel ste svi culi da treba svetkovati Subotu na ovom forumu??

Sta cete reci kada vas bude pitao- sto niste svetkovali moj sveti dan- otkriveno vam je ??

E tu smo, pokajnici ce se spasiti kroz Hristovu zrtvu na krstu :)

Laku noc... :)

Sto bi se svetkovala jevrejska subota, kada je i sam Bog rekao da jos uvek nije odredio dan za pocinak?

Back