Postoji li termin u psihologiji za

Baby Yoda

Contributor
Poruka
21.753
Interesuje me sledeće. Čitavog života primetio sam da me privlače žene koje su na neki način "slomljene". Da su u takvom stanju da im treba podrška, neko ko će im ulepšati život. Recimo, ljudi bi rekli za neku devojku / ženu da je luda ko struja, ,da je marginalna, ali meni je to oduvek bilo privlačno. Uvek se vodim mišlju da ljudi ne razumeju tu osobu, da postoji razlog zašto je neko "slomljen" i da ne treba okrenuti leđa.

Postoji li neki termin u psihologiji za ovakvo "stanje" ?

Ovo je vrlo detaljno tačan opis onoga što se meni dešava. Jedna od rečenica koju bih izdvojio je:

You have a lot of empathy for others who are suffering, so you want to take that pain away from them.

Sa druge strane pokazalo se tačnim, baš kao u tekstu, da je takva veza neodrživa na duge staze.

Hvala na linku, mislim da je veoma bitan za mene.

Interesuje me sledeće. Čitavog života primetio sam da me privlače žene koje su na neki način "slomljene". Da su u takvom stanju da im treba podrška, neko ko će im ulepšati život. Recimo, ljudi bi rekli za neku devojku / ženu da je luda ko struja, ,da je marginalna, ali meni je to oduvek bilo privlačno. Uvek se vodim mišlju da ljudi ne razumeju tu osobu, da postoji razlog zašto je neko "slomljen" i da ne treba okrenuti leđa.

da. DEPRESIJA slomi.

Ne, ne postoji neki termin , ali tebe privlace "slomljene zene" (mnozina), sto znaci da si snjima odredjeno vreme, i nakon toga odlazis

Pa zene u tom nekom broken heart periodu vole oslonac.
Jasno. Kao i svi ljudi, potrebna je podrška. Ne znam zašto me to privlači. Nije to nešto novo, tako je bilo od kako sam tinejdžer bio.
Ono što mi prvo palo na pamet, a posle stvarno i videh to kao opciju u sjajnom članku što postavila ario, jeste da pitam da li možda ti imaš neke svoje lične emotivne lomove, neke teške boli, tugu.. nešto što te proganja.. pa se nekako vremenom pokazalo da ti u prevazilaženju toga pomaže upravo ovaj sindrom spasioca drugih
Ne bih rekao. Mislim, svi mi imamo neke probleme u životu manje više. Ali nije nešto što bi me osakatilo.

Back