Postoje li u Srbiji nezavisni mediji?

Generalno su mediji inace jako loseg kvaliteta, ali ti americki su u tom kontekstu izmisljeni za srpske.

Na srpskim se cuje samo i jedino ili ultra-nacionalisticki populizam, ili ultra-levicarski populizam, nema nikakvih nijansi.

Na americkim, iako generalno jeste lose, pogotovo od pojave Trampa, koji je unizio sve moguce standarde i podelio sve u 2 tabora, opet ima 100 razlicitih nijansi i razlicitih misljenja u odnosu na srpske
Србија је много мање тржиште од САД, и све што постоји у САД треба поделити са 100 или 200 пута, да би се добила реална слика.Овде има око 150-200 тв-канала али свега неколико има неки информативни програм, већина емитује само музику, филмове, серије и забавни програм.Све радио станице су музичке плејлисте које стално емитују 300-400 песама, не постоји talk show радио програми, а неки информативни програм постоји само на Радио Београду 1 који слуша свега пар процената радио слушалаца.Новине се своде на неколико дневних листова од којих Данас критикује власт.

Хепи, Пинк, Прва, Б92 и РТС су на страни режима, Н1 и Нова С на страни опозиције. .Треба имати у виду да Н1 има 3 регионалне верзије а Нова С 4, да је ту реч у ствари о 7 канала.Доступни су и страни канали од којих већина нису на страни режима у Србији-ХРТ, ФТВ из Сарајева, АЛ Џазира и слично.

nisu zapadni nego istocni.
edvards, dzonson, forbs, kako su istocni?
onda logicno, eto namestilo se da imaju 2x lavrova, ali i pompea, trampa, eto modi ako je istocni, znaci bukvalno se trude da imaju sve strane sveta, po meni ne moze postenije, i nezavisnije od toga, imamo najrazlicitija stanovista na bazi kojih onda mozemo da formiramo realnu sliku sveta, i imamo svoje misljenje!
ja na poslu pratom samo americke msm cnn msnbc abc ukrajinsku pravdu bese itd i znam sta je biased
pratim i americke medije sa one liste od 200 sajtova, a ti? sta ti nudis?

ajde daj nam tvoje izvore informacija, pa da vidimo, mozda ja donekle i gresim?
(cim ima politicara - odma znajte je ispiranje mozga i laz i prevara)
to je glupost, par intervjua tulsi i merdzori kod takera, i ja sam kupljen, a ti sta kazes na njih dve?
znaci nezavisne su, nisu placenice vasingtonske mocvare da se tako izrazimo, i samim tim, svojim integritetom zavredjuju moje apsolutno postovanje, ako ne i divljenje, zene heroji naseg vremena! [merdzori mi je cak bila antipaticna, a onda sam se naterao da je slusam, i voala, odusevila me je, zena je iz dzordzije]

Poslednja izmena:
Na americkim, iako generalno jeste lose, pogotovo od pojave Trampa, koji je unizio sve moguce standarde i podelio sve u 2 tabora, opet ima 100 razlicitih nijansi i razlicitih misljenja u odnosu na srpske.
dadada, i ja sam stavio na ignore onoga koji zna sve nijanse americkih medija... ma daj ne luduj, gde su argumenti., primeri za to tvoje naklapanje, koje medije ti pratos pa da si mogao da steknes makar i ovaj dojam

dadada, i ja sam stavio na ignore onoga koji zna sve nijanse americkih medija... ma daj ne luduj, gde su argumenti., primeri za to tvoje naklapanje, koje medije ti pratos pa da si mogao da steknes makar i ovaj dojam
Evo ja pratim mnogo sportskih medija u USA, ukljucujuci i podcaste na internetu.

U odnosu na srpske sportske medije, to je nebo.

Iako i americki su objektivno losi, i sve me vise nerviraju i idu mi na krac; posebno od pojave Trampa, zaglupaveli su skroz svi, ne samo ti Trampovci, nego svi.

Ali u odnosu na srpske sportske medije i novinare, to je SF.

E sad, uzmi tako za svaki sektor.

Postoje li u Srbiji nezavisni mediji? Sa jedne strane imamo medije koji su odani vlasti Aleksandra Vučića a sa druge strane imamo medije koje finansira Đilas i Aleksandar Šolak. U tu kategoriju opozicionih medija mislim da ne spada Danas ali on uređivačku politiku koja je opoziciono ostrašćena pa se ni tu ne može govoriti o nekom nezavisnom i objektivnim mediju. Šta mislite da li je moguće da postoji nezavisan mediji kada je interes odnosno novac skoro uvek na prvom mestu?
da ti se obratim jer si postavljac teme, a mislim da sama postavka manjka:
elem, nezavisni medi[um]j bi trebao da podrazumeva nezavisnog novinara, jer u svakom mediju mora da ima placenika i beskicmenjaka, pa zato mi gledamo ko je od pojedinaca novinara izgradio svoje casno ime, i kome mi na bazi minulog rada sada verujemo; pa sam naveo jedan primer
daj mi primer tog pojedinca novinara, recimo

Glen Grinvald

Zajedno sa ostalima koji su radili na ovoj seriji, Grinvald je 2014. dobio Pulicerovu nagradu. Njegov rad na dokumentima Nacionalne sigurosne agencije (NSA) postao je podloga za dokumentarni film Citizenfour koji je 2014. osvojio Oskara za najbolji dokumentarni film.

taj pojedinac je mogao na neki nacin da dodje i u sukob sa svojom maticnom kucom, mogao je da izmenja medijske kuce tokom svoje karijere, ali mi moramo da vidimo njegov put, i novinarsku vrlinu da izvestava nezavisno, i nepristrasno; e, tek onda mi za njega kazemo da mislimo da je nezavisan medijski izvestavac, NOVINAR, samo sto su danas novine u elektronskom formatu i rade se videi cak i na yt, intervjui itd

dakle nezavisni mediji ne postoje, ali postoje nezavisni nepotkupljivi novinari kojima mi verujemo da su realni i da ne lazu kao vecina msm tj. laznih vesti aka fejk njuz, lobirajuci za ovo ili ono, za ove ili one

znaci,. u procesu naseg informisanja OBJEKTIVNOG, mi se vezujemo za coveka, pojedinca, a ne za kucu u kojoj on mozda radi u nekom delu svoje karijere, pa je onda promeni - mi idemo za njim, jer njemu verujemo od ranije, a ne ostajemo na toj kuci, televiziji ili sl.kao nasem izvoru informacija - ovde aludiram na takera karlsona

Poslednja izmena:
иначе је све на енглеском...
она је из финске и дебело је откривала шта се раји ради!
to je sad vec istorija, pogledacu video drugi put, skoro 2 sata traje, i nije bas odgovor na pitanje, tj. udaljavamo se od teme

Rauni-Leena Luukanen-Kilde

Rauni-Leena Tellervo Luukanen-Kilde née Valve (15 November 1939 – 8 February 2015) was a Finnish physician who wrote and lectured on parapsychology, ...

Све су телевизије биле режимске и у том периоду.То што је на тим телевизијама повремено гостовао председник странке у чијем оснивању је учествовао и тадашњи шеф обавештајне службе и блиски сарадник Б.Тадића Мики Ракић не мења карактер тих телевизија.

Ne volim žute i mislim da su preteča svega ovoga što se sad dešava, samo što su ovi to usavršili, ali je činjenica da si imao Vučića od plesa sa zvezdama, do političkih debata.

Naravno da nije bilo u istoj meri, ali imao si direktan tv duel Đilas - Vučić.

Ovaj od 2012 nije gostovao nikada sa bilo kim u otvorenom duelu, nego se sam sa sobom svađa.

Ne volim žute i mislim da su preteča svega ovoga što se sad dešava, samo što su ovi to usavršili, ali je činjenica da si imao Vučića od plesa sa zvezdama, do političkih debata.

Ovaj od 2012 nije gostovao nikada sa bilo kim u otvorenom duelu, nego se sam sa sobom svađa.
Vučić je rekao da bi išao u duel ako bi bilo drugog kruga predsedničkih izbora. Drugih krugova je bilo 2004, 2008 i 2012 jer mediji su i bili takvi da do toga može doći. Pošto posle 2012 to nije slučaj Vučić kaže ako bude drugog kruga eto duela iako zna da teško do njega može doći. :lol:

Vučić je rekao da bi išao u duel ako bi bilo drugog kruga predsedničkih izbora. Drugih krugova je bilo 2004, 2008 i 2012 jer mediji su i bili takvi da do toga može doći. Pošto posle 2012 to nije slučaj Vučić kaže ako bude drugog kruga eto duela iako zna da teško do njega može doći. :lol:

Ne vidim zašto mora da čeka drugi krug da bi išao u javnu polemiku. Mislim, jasno mi je šta radi, pošto zna da do drugog kruga neće doći sa ovim što rade, nego je toliko sramotno obrazloženje da je to već smešno. Čovek se pojavi sam, izvređa sve žive i kao "al' sam im rekao".

brod ludaka, sa vucicem kormilarem, koji ima dijagnozu;
ako 2012 nije mogla da mu se ustanovi, pa danas je bar jasno da je psihopata

Suština je da nijedna vladajuća partija od 2000 do 2012 nije mogla da uspostavi apsolutnu kontrolu nad medijima jer nijedna nije imala apsolutnu većinu. Sve su to bile koalicione i slabe vlade. Zato je Vučić od odlaska Šešelja u Hag bio čest gost glavnih televizija, više nego Toma koji je često bio mrzovoljan lik.

Uslov da se uspostavi jaka kontrola nad medijima je da imaš jednog vodju i partiju sa apsolutnom većinom. To je bilo obeležje većeg dela Miloševićeve vlasti i Vučićeve.

Poslednja izmena:
za vreme milosevica smo bar imali iluziju da je demokratija kada i vlast i opozija treba da imaju pristup drzavnim medijima, rts-u na primer, i trazili smo to, zahtevali, jurisali neki cak na tv bastilju, a sada smo se pomirili da je rts prcija sns-a, i jos mnogi drugi mediji, da on, av ima pravo da visi non-stop na njima - tu nam je otvorio oci onaj topalko, ja za njega do tad nisam ni cuo, ali bre u pravu je 100%

Back