• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
posna-slava-1.jpg

Pa zar je glad i uzdrzavanje od pecenja ono sto je dobro, ono sto nam bog nudi ?
Ja mislim da ovaj zivot treba da nam bude takav da uzivamo u njemu a ne da trpimo

A šta fali?

Хајде, једи хлеб свој с радошћу, и веселог срца пиј вино своје, јер су мила Богу дела твоја.

Garant veliki broj vas bulji sad u kazaljke na vašem satu. Čekate da se sve tri kazaljke spoje kod broja 12, pa da iste sekunde jurnete put frižidera da bi ste stavili u usta parče mesa ili kocku čokolade, Da, ovih zadnjih sat i 15-tak minuta će vam trajati toliko dugo da ste već počeli da se znojite.

Mislim ozbiljno, pravila u postu su inače nedefinisana tako da svako posti onako kako on želi. A industrija to koristi pa pravi posni sir, posni kajmak, posnu čokoladu i ostale gluposti.

obzderavanje nije uzivanje
Neko uziva u heroinu, neko u ozderavanju z:lol:

Tajna dugovečnosti je u uživanju

Tajna dugovečnosti nije u odricanju, već u uživanju u životu, govore iskustva ljudi koji su doživeli duboku starost.
Među ovim životnim veteranima je i stogodišnja Britanka Elen Foks, koja svako jutro nazdravi uz čašicu viskija, piše britanski list „Metro“.

Za Francuskinju Žanu Kalme, koja je umrla u 123. godini života, tajna dugovečnosti, kako je svojevremeno ispričala, bila je u redovnom konzumiranju maslinovog ulja i čokolade. Amerikanka Gertruda Bejns doživela je 115 godina, piše list, a čitav život je uživala u hrskavoj slanini i sladoledu. Zanimljiv je slučaj i takođe Amerikanke, Edna Parker, koja je do kraja svog života, a doživela je 114 godina, redovno jela jaja na sto načina i kobasice.

Nekadašnja plesačica Elen Foks, koja je ove nedelje proslavila stoti rođendan, novinarima je otkrila da je tajna njene dugovečnosti u čašici viskija posle doručka. „Kad pogledam unazad, mogu da vam kažem da sam život provela uz divnog čoveka, što je veoma važno. Bila sam okružena velikom i brižnom porodicom, a i čašica viskija posle doručka doprinela je mojoj dugovečnosti“, rekla je vitalna starica

Poslednja izmena:
Tajna dugovečnosti je u uživanju

Ako mislis na dugovecno bitisanje fizickog tela, to nije istina. Najduze na svetu zive Hunci, hrane se vocem i kostunjavim plodovima.

Ako mislis na dugovecnost u smislu blagoslova, on se kroz celu istoriju dobijao vezbom i praksama koje su u svim kulturama pracene ciscenjem fizickog tela - postom.

Pa zar je glad i uzdrzavanje od pecenja ono sto je dobro, ono sto nam bog nudi ?
Ja mislim da ovaj zivot treba da nam bude takav da uzivamo u njemu a ne da trpimo

pobrkao si lončiće o tome šta Bog traži :lol: al nije ni čudo :aha:
dakle treba da budeš srećan dok trpiš :D a ne da....to što si rekao, ne umem ni da ponovim :malav:

Nisam nigde cuo da svestena lica ili zagrizeni vernici zive duze ali za hedoniste jesam

nisi čuo jer te ne zanima da čuješ.

Nisam nigde cuo da svestena lica ili zagrizeni vernici zive duze ali za hedoniste jesam

Cujes ono sto zelis da cujes, a negiras suprotno jer se ne uklapa u tvoj ateisticki okvir posmatranja. Iskreno, vece ste dogmate od zagrizenih vernika jer odbijate cak i naucne cinjenice, a samo jer se ne slazu sa nasledjenim ubedjenjima.

Hunci nisu hedonisti vec zive u skladu sa prirodom i hrane se hranom koju mi ovde na zapadu nazivamo posno. Zivotni vek je duzi, ne za nekoliko godina vec decenija od proseka. Vezano za veru, od Hinduizma, Djainizma, Judaizma (Yom Kippur), Hriscanstva i svih drugih duhovnih sistema, postoji period ciscenja menjanjem rezima ishrane koji se naziva post.

Ali, vi ateisti ne bi bili ateisti da ne bi terali kontru koja se moze i prihvatiti ukoliko nauka ustanovi da je post po bitisanje los, ali on to nije. Problem je jer ste PROTIV samo iz razloga sto su vernici ZA.

Nema potrebe za takvom temom a i ako bih je otvorio ne bih na religiji. Hedonista ne moze biti vernik. Ako je vernik onda nije hedonista.
Ne mozes da uzivas a da trpis

Ne mozes da uzivas a da trpis
Ovo nije sasvim tačno. Pervertovanje osećaja postoji. Ima i naziv. Mislim, to kad priželjkuješ ono što ne voliš.
Druga takva grupa su askete. I oni crpu zadovoljstvo, ali iz osećanja da su uspeli nečega da se odreknu.
Zapravo, između te dve grupe jedina razlika je u prebivalištu. Prvi žive u zajednicama sa onima koji eksploatišu taj njihov način uživanja.
Drugi žive među takvima kakvi su i oni sami.

Back