posoji li "ljubav za sva vremena" ?

d-mol:
I još nešto zaboravih, ovo nije moja umotvorina.
Da si je pročitala u nekoj knjizi verovatno bi se zamislila, a ovako si smislila kako je dobro da se polemiše, ali mene to uopšte ne zanima.
Pozdrav :lol:

Извини, али шта тражиш на Форуму ако не желиш да полемишеш?

Kako možeš da kažeš da voliš neku osobu,
kad ima bar milion ljudi na ovom svetu,
koje kada bi sreo, voleo više?

Замислила сам се и дошла до закључка да је ово толико небулозно да такво становиште могу заступати само они који немају благу представу шта је љубав и како она настаје!

Прочитај још једном ''Малог принца'' и обрати пажњу на то зашто он воли своју ружу и зашто је она за њега другачија од свих осталих сличних ружа на свету! То је најбоље објашњење љубави које сам икада игде прочитала! Можда ће и теби разјаснити неке ствари! :)

Prava ljubav je jednostrana.

A evo i da odmah prevedem za Hellen.
To znači voleti nekog u potpunosti, iskreno, bez rezerve, a ne TRAŽITI ništa (ali baš ništa)zauzvrat.
Samim tim gore pomenuta rečenica znači, da ljubav treba gledati sa te tačke gledišta i da bi prava ljubav trebala tako da izgleda sa obe strane, a ne u bukvalnom smislu kako je napisano.

Ja sam samo i dalje bila fina. Ja kad hoću da polemišem o nečemu, iznesem svoje mišljenje i obrazložim zašto mislim da neko drugi nije u pravu, a ne krećem da pljujem po nekome, naročito kad ne mogu da shvatim šta je hteo da kaže.

Замислила сам се и дошла до закључка да је ово толико небулозно да такво становиште могу заступати само они који немају благу представу шта је љубав и како она настаје!

Kako god da okreneš nastaje posle "slučajnog" susreta, sem ako te ne udaju po dogovoru, pa ti onda naučiš da voliš osobu sa kojom si primorana da živiš.

Прочитај још једном ''Малог принца'' и обрати пажњу на то зашто он воли своју ружу и зашто је она за њега другачија од свих осталих сличних ружа на свету! То је најбоље објашњење љубави које сам икада игде прочитала! Можда ће и теби разјаснити неке ствари!

Možda bi ti trebala da čitaš još neke knjige.
To što je "Mali princ" kultna knjiga, ne znači i da je najbolja.

d-mol:

To znači voleti nekog u potpunosti, iskreno, bez rezerve, a ne TRAŽITI ništa (ali baš ništa)zauzvrat.
Samim tim gore pomenuta rečenica znači, da ljubav treba gledati sa te tačke gledišta i da bi prava ljubav trebala tako da izgleda sa obe strane, a ne u bukvalnom smislu kako je napisano.

Е, ја се не бих сложила са тиме! По мом мишљењу само се рођена деца воле тако каква год да су и само родитељска љубав је безусловна! Партнерска љубав није ЉУБАВ ако је једнострана! Е сад, како замишљаш ''једнострану љубав која би требало тако да изгледа са обе стране'' то ми баш није јасно!Звучи као контрадикција!
Јеси ли икада волела некога (значи, не била заљубљена на даљину, него остварила прави партнерски однос ) а да ништа од њега никада ниси очекивала?

Hellen:
d-mol:

Е, ја се не бих сложила са тиме! По мом мишљењу само се рођена деца воле тако каква год да су и само родитељска љубав је безусловна! Партнерска љубав није ЉУБАВ ако је једнострана! Е сад, како замишљаш ''једнострану љубав која би требало тако да изгледа са обе стране'' то ми баш није јасно!Звучи као контрадикција!
Јеси ли икада волела некога (значи, не била заљубљена на даљину, него остварила прави партнерски однос ) а да ништа од њега никада ниси очекивала?

U pravu si, Hellen. Kada nekoga voliš, očekuješ mnogo od njega(nje)! Izjave tipa onoga što je d-mol rekla su čista utopija

d-mol:

Ja sam samo i dalje bila fina. Ja kad hoću da polemišem o nečemu, iznesem svoje mišljenje i obrazložim zašto mislim da neko drugi nije u pravu, a ne krećem da pljujem po nekome, naročito kad ne mogu da shvatim šta je hteo da kaže.

Јој, како ме смара што овакве ствари морам стално да понављам! :roll: Зашто, бре, људи свако неслагање у мишљењима схватате као ''пљување''??? Па немам ја зашто да ''пљујем'''по било коме, нити то икада радим! Ничим те не вређам, полемишем са твојим мишљењем, а не са тобом лично!!! Уосталом, зато смо и на Форуму, зар не?

Kako god da okreneš nastaje posle "slučajnog" susreta, sem ako te ne udaju po dogovoru, pa ti onda naučiš da voliš osobu sa kojom si primorana da živiš.

Ок.Ја не мислим тако, ал то је сад већ филозофско питање шта је случајност!

Прочитај још једном ''Малог принца'' и обрати пажњу на то зашто он воли своју ружу и зашто је она за њега другачија од свих осталих сличних ружа на свету! То је најбоље објашњење љубави које сам икада игде прочитала! Можда ће и теби разјаснити неке ствари!

Možda bi ti trebala da čitaš još neke knjige.
To što je "Mali princ" kultna knjiga, ne znači i da je najbolja.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Хехехехехе...На ово могу само да умрем од смеха, ал добро. :wink:

Нити ми је то ''култна књига'' нити сам игде написала да је најбоља, само да је у њој најбоље и најједноставније дата суштина љубави!

Ето, толико. Поздрављам те и још једном: ништа лично, just talking! :wink: :)

Iako nema veze sa temom moram samo da kazem da ni meni nije jasno zasto mnogi ako se ne slozis sa njihovim misljenjima odmah misle da ih pljujes, mrzis, ne podnosis, neprijatelj si im i da ne nabrajam... :roll: Forum i postoji za razmenu misljenja o pojedinoj temi, sta bi bilo da se svi slazemo oko svake teme...forum bi prestao da postoji. Drugo je to ako neko dodje i direktno uvredi nekog, omalovazava i slicno.
Oni koji zaista na pojedinca koji se ne slozi sa njihovim misljenjem gledaju kao na neprijatelja..well, trebao bi im sigurno neki zesci pregled :roll:

Nina2:
Iako nema veze sa temom moram samo da kazem da ni meni nije jasno zasto mnogi ako se ne slozis sa njihovim misljenjima odmah misle da ih pljujes, mrzis, ne podnosis, neprijatelj si im i da ne nabrajam... :roll: Forum i postoji za razmenu misljenja o pojedinoj temi, sta bi bilo da se svi slazemo oko svake teme...forum bi prestao da postoji. Drugo je to ako neko dodje i direktno uvredi nekog, omalovazava i slicno.
Oni koji zaista na pojedinca koji se ne slozi sa njihovim misljenjem gledaju kao na neprijatelja..well, trebao bi im sigurno neki zesci pregled :roll:
Hey Nina2... samo da te podsetim da si ti meni rekla da sam
k9, glupa, budala jer sam riba u horoskopu, da nije ni cudo sto me je neko ostavio jer sam nepodnosljiva(ne znam na koga si mislila), pa onda da sam i ruzna, da imam problema sama sa sobom i treba da se lecim, da samo placem ... i ko zna sta sve jos, mozda sam zaboravila nesto...

a usput si rekla da se ja BRECAM na tebe, a ja ti nijednu ruznu rec nisam uputila

e, sada meni stvarno nije jasno o cemu ti pricas zeno...

i da ja zaista imam takvih problema o kojima pricas to sto si mi rekla u postovima bi bilo jako zlo i neodgovorno... da sam ja zaista neki pacijent mozda bih se ubila nakon takvih reci... MISLITE O TOME...

ah, da... a na kraju si kukala kako su svi zli, a ti neka dobrica i slicno...

etotako:
Hey Nina2... samo da te podsetim da si ti meni rekla da sam
k9, glupa, budala jer sam riba u horoskopu, da nije ni cudo sto me je neko ostavio jer sam nepodnosljiva(ne znam na koga si mislila), pa onda da sam i ruzna, da imam problema sama sa sobom i treba da se lecim, da samo placem ... i ko zna sta sve jos, mozda sam zaboravila nesto...

a usput si rekla da se ja BRECAM na tebe, a ja ti nijednu ruznu rec nisam uputila

e, sada meni stvarno nije jasno o cemu ti pricas zeno...

i da ja zaista imam takvih problema o kojima pricas to sto si mi rekla u postovima bi bilo jako zlo i neodgovorno... da sam ja zaista neki pacijent mozda bih se ubila nakon takvih reci... MISLITE O TOME...

ah, da... a na kraju si kukala kako su svi zli, a ti neka dobrica i slicno...

Etotako, upravo si ti jedna od tih koje upadaju na temu nekom cisto da ga malo omalovazavaju. Nisam ti nigde rekla da si glupa, to u vezi ribe sam se nasalila sto si ti shvatila odmah nevidjeno ozbiljno isto kao i K9. A ti prosto obozavas da vredjas ljude. Dovoljno je samo malo da se pogleda na teme na kojima si ti pisala i sve je jasno.
I kao zadnje, nisam kukala (mada bi ti obozavala da me vidis takvu) vec rekla realno ono sto se zaista desilo sa temom. Pitanje je bilo jasno, ali neee, morali ste da se skupite par vas da omalovazavate na temi a ne da odgovorite na nju. I onda se dalje pitaj sto je sve ispalo kako je ispalo. Ja ovde nikad nikom nisam upala na temu sa namerom da je omalovazavam, zezala se na njegov racun i slicno..a ti to prosto obozavas da radis. Pa se onda pitaj sa kim nesto tu nije u redu. I prestani da me prozivas bezveze.

da, da... ti se samo malo nasalis, a ja sam ta koja namerno omalovazava
hajde nemoj da imas razlicite kriterijume za druge, dopusti i njima da budu dobronamerni
radi se o klasicnom nerazumevanju, problemima u komunikaciji, mozda zbog toga sto se ne poznajemo, a mozda zbog toga sto smo dva razlicita sveta

Nisam shvatila ozbiljno ili licno tvoje uvrede, ali me je iznenadila lavina u kojoj su padale na mene

Estella:
Hellen:
NenaS:
:) DEFINITIVNO DA, POSTOJI, ALI PRAVE LJUBAVI UVEK SU NESRETNE!!![/size] STA BI BILI ROMEO I JULIJA, DA JE JULIJA MORALA ROMEU DA PERE GACE I CARAPE I PEGLA KOSULJE?! :? :x

:roll: :roll: :roll:
Шта би било? Па тада би тек и имали шансу да своју заљубљеност развију у љубав! :wink: :)

Slazem se sa Hellen. Ako je ljubav nesrecna, znaci da nije prava. A ako ljubav poistovecujemo sa zaljubljenoscu, onda bismo svi imali 300 ljubavi u zivotu, a ne samo jednu ili dve.

8) O.K. Mislim da me niste razumele... Ljubav kakvu pokusavaju da nam, u ruzicastom pakovanju, prodaju raznorazni sladunjavi romani i serije zaista bi nestala u dodiru sa ozbiljnim svakodnevnim problemima... Ali, to i nije ljubav, vec necija pogresna fikcija... Prava ljubav, naravno postoji, ali jednako ju je tesko definisati kao i uloviti belog jednoroga, za svaku od nas prava ljubav ima drugaciju definiciju.

etotako:
da, da... ti se samo malo nasalis, a ja sam ta koja namerno omalovazava
hajde nemoj da imas razlicite kriterijume za druge, dopusti i njima da budu dobronamerni
radi se o klasicnom nerazumevanju, problemima u komunikaciji, mozda zbog toga sto se ne poznajemo, a mozda zbog toga sto smo dva razlicita sveta

Nisam shvatila ozbiljno ili licno tvoje uvrede, ali me je iznenadila lavina u kojoj su padale na mene

Uopste nemam razlicite kriterijume za druge, to o cemu pricam itekako se dobro vidi na temi Zablude u tvom duelu sa Dovla. E o necemu takvom pricam. Obozavas da totalno bezveze prozivas ljude i po obicaju to nema nikakve veze sa temom. E tu se razlikujemo.

I mene je iznenadila tvoja neverovatna ozbiljnost nakon one sale o ribi u horoskopu, sto ce reci, zaista se ne kapiramo, sto ce dalje reci, najbolje je da ne komuniciramo onda.

etotako:
bundeva:
etotako:
ok, raskidamo sporazumno

ebi ga...opet prekinuse kad je najzanimljivije...nista, cekacu sledeci nastavak :(
pa nema... razlaz
zar ne vidis da me je oladila za sva vremena :(

necu vise ni da se salim sa tim, ispala sam neki negativac :cry:

smoriste zhene! upa$cu vam! letece brusevi i gace na sve strane :D

nego ... "ljubav za sva vremena"...

definitivno cigare.. pa to je ljubav od ranog jutra do kasno u noc...
ne pu$im, ali oko mene je gomila "vechno zaljubljenih" :)

Hellen:
d-mol:
Ja volim da se ponavljam, ovo sam jednom već napisala.

Voliš ono što ti godi, Тренутно ми баш годи ова нес кафа - је ли то ЉУБАВ?
voliš ono što ti treba,Треба ми мало више пара - је ли то ЉУБАВ?
voliš ono što ti odgovara.Одговара ми ова удобна столица - је ли то ЉУБАВ?
Kako možeš da kažeš da voliš neku osobu,
kad ima bar milion ljudi na ovom svetu,
koje kada bi sreo, voleo više? Зар мислиш да би више волела неко друго дете тамо негде у свету, него своје???
Ali nikada ih nećeš sresti,
jer ljubav je samo rezultat slučajnog susreta. :roll: ОХ , Боже!
I većina ljudi je precenjuje.
Ово је изговор слабих људи који немају снаге да се улажу у љубав!

Љубав је СВЕСНО УЛАГАЊЕ, ТРУД, ПОСВЕЋЕНОСТ,ПОСВЕЋИВАЊЕ ВРЕМЕНА И ПАЖЊЕ ВОЉЕНОЈ ОСОБИ, ОСЛУШКИВАЊЕ ВОЉЕНЕ ОСОБЕ, РАЗУМЕВАЊЕ,ЧИЊЕЊЕ ЗА,ПОНЕКАД И СВЕСНО ОДРИЦАЊЕ ЗАРАД ЉУБАВИ,ПОНЕКАД И ЖРТВОВАЊЕ НЕЧЕГА,РАЗГОВАРАЊЕ,ПОШТОВАЊЕ,УВАЖАВАЊЕ, ПРИХВАТАЊЕ...Љубав никако не може бити случајност, она не може да се ''деси'', она се ствара!

Izgleda da ja napravih čitavu zbrku, pa hajde da probam da je razmrsim.
Moja jedina greška je što ovaj text nisam stavila pod navodnike. A ono što me je u stvari najviše iznerviralo je:"Зар мислиш да би више волела неко друго дете тамо негде у свету, него своје???"
Kada neko iz čitavog texta izvuče ovakvo pitanje, ja samo mogu da zaključim da taj neko nije ni probao da shvati šta je pisac hteo reći (da ne pominjem da ne shvatam odakle uopšte veza ove rečenice sa temom i bilo čime što je napisano). A da je mislila da je to moje mišljenje i da se obraćala meni lično i dalje stoji, inače bi drugačije odgovarala.
Sve u svemu ovaj text je trebao da bude inspirativan, a ispao je totalno destruktivan i poenta je totalno promašena.
Poz za sve i probajte pre odgovora da pogledate stvari malo i sa druge strane, a ne da odgovarate na prvu loptu. :wink:

Back