Poslovi vezano za tehnologije multimedije?

KnezNez

Zainteresovan član
Poruka
142
Pozdrav svima. Naime interesuje me multimedija, trenutno radim u photoshopu. Vježbam u njemu preuređivanje slika i vježbam u premieri editovanje videa i slično. Interesuju me sljedeće stvari. Isplati li se učiti i vježbati u oblasti multimedije u smislu zarade ili ipak ne. Kakvi su poslovi mogući sa poznavanjem rada u multimediji? Također koje tehnologije i programe je potrebno da poznajem da bi mogao dobiti ikakav iole ozbiljniji posao po pitanju multimedije?

Pozdrav svima. Naime interesuje me multimedija, trenutno radim u photoshopu. Vježbam u njemu preuređivanje slika i vježbam u premieri editovanje videa i slično. Interesuju me sljedeće stvari. Isplati li se učiti i vježbati u oblasti multimedije u smislu zarade ili ipak ne. Kakvi su poslovi mogući sa poznavanjem rada u multimediji? Također koje tehnologije i programe je potrebno da poznajem da bi mogao dobiti ikakav iole ozbiljniji posao po pitanju multimedije?
Pa ne znam ovde kako stoje stvari,. Multimedija je jako sirok pojam pa ti tu ne mozgu reci nista speficicno.

Zavisi kako radis. Ako imas nekog talenta neces imati problema oko zarade ako nemas onda dzabe sve.
Kao sto rece covek, multimedia je sirok pojam pa se moras opredeliti za konkretnu stvar.

Ma trenutno mi se najvise dopadaju obrade videa u Premieru
Onda probaj Youtube, ukoliko umes da sastavis zanimljiv video sigurno ce vremenom da postane popularan pa zaradjujes od Adsensa. No obrati paznju da materijal koji obradjujes mora biti tvoj ili da imas dozvolu da ga koristis.

Druga opcija koja mi pada napamet je freelancing, postoje sajtovi gde mozes naci klijente kojima treba neka vrsta obrade pa im odradis posao a oni plate. No za video editing ne verujem da ima puno posla, plus tu Indijci kupe sve i rade za par dolara, pa se tesko probiti.

Jos jedna stvar kod zarade je da znas da se trenutno zakon u Srbiji menja, zgazili su frilensere pa ce tako biti problem probiti se, jer ces mozda u pocetku zaradjivati 100$ mesecno a morati platiti 150$ poreza drzavi. Videcemo sta ce odluciti, za sad si slobodan do 500$ do kraja godine.

Back