Posljedice povecanja tjelesne tezine u djeteta

Увредила сам млохаве девојке назвавши их пихтијастим, па си се ти нашла погођена? :lol:

Или си бацио поглед на девојке које шетају улицама и видео колико сам у праву, а не да ти се да порекнеш речено? ;)
Сестро слатка, ипак је нашем језику ближе ,,млитаве".
Да је неко други, па ајде, али ти баш водиш рачуна о речнику.

У Србији се још увелико кувају ручкови, какви су да су, нађу се ту и супа, поврће, квалитетно месце, салата...
Мислим да је проблем у доручку и вечери, свако кога познајем има своју кутију или кутијицу пуну сухомеснатог, качкаваља или пуномасног сира у фрижидеру.
Обично се то једе ујутуру и увече дан за даном, деца воле сендвиче.
Пахуљице и цереалије нису довољне ни овима по канцеларијама, а камоли деци пуној енергије, још кад им свуда около миришу пекаре и пљеске.
Остају као алтернатива тост, прженице, паштета што и није неки паметнији избор.
Чак и кад се не дају грицкалице и сокови, остаје питање шта лепо направити за доручкић деци.

Džaba sve to kad gde god da mrdneš, na sve strane se nude smoki, čokolade, bombone, sokovi. Ne možeš deci zabraniti nešto što svi konzumiraju. A kad jednom probaju to je prava zavisnost.
Moji su još mali pa ništa ne uzimaju bez pitanja i kući nemam problem. Špajz nam je pun slatkiša koje nosimo kad idemo u goste.
Osim toga, kod babe po 2-3 sata sedi za kutijom - ili TV ili kompjuter jer je babi to najlakše. I pošto dete najviše voli pečeno meso i krompiriće, za njega se to sprema gotovo svakodnevno. Variva mu više ni ne nudi pa umesto da mu uskrati ručak, njoj žao da dete ostane gladno pa ga nakrka krompirom i hlebom.:sad2:

Džaba sve to kad gde god da mrdneš, na sve strane se nude smoki, čokolade, bombone, sokovi. Ne možeš deci zabraniti nešto što svi konzumiraju. A kad jednom probaju to je prava zavisnost.Moji su još mali pa ništa ne uzimaju bez pitanja i kući nemam problem. Špajz nam je pun slatkiša koje nosimo kad idemo u goste.
Osim toga, kod babe po 2-3 sata sedi za kutijom - ili TV ili kompjuter jer je babi to najlakše. I pošto dete najviše voli pečeno meso i krompiriće, za njega se to sprema gotovo svakodnevno. Variva mu više ni ne nudi pa umesto da mu uskrati ručak, njoj žao da dete ostane gladno pa ga nakrka krompirom i hlebom.:sad2:

Ista prica. Dok je bio mali i sedeo u kolicima i manje se druzio po parkicima, negde do 2. godine nije okusio nista od grickalica, ili preradjevina. A onda kad je krenulo pajtanje po parku, sta ja da radim kad svaka mama umesto sa kutijom voca (kao ja debil koja nosim kutijicu iseckanog voca i viljusku u kesi) nudi decu ribicama, perecam i sl. I naravno da mi onda kod kuce kaze i trazi da jede ista ta sr***.

Сестро слатка, ипак је нашем језику ближе ,,млитаве".
Да је неко други, па ајде, али ти баш водиш рачуна о речнику.

Некако, није стилски исто.
Млитаво значи опуштено, а млохаво звучи више као пихтијасто, подрхтавајуће, гњецаво.

Back